Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi van, ha cukorterhelésnél a...

Mi van, ha cukorterhelésnél a 120 perces érték alacsonyabb, mint az éhgyomri?

Figyelt kérdés

Az éhgyomri 4,6, a 120 perces 3,6 lett. A doki nem mondott rá semmit, az előző terhességemnél is ilyen lett a 32 hetes (ez a mostani a 24 hetes), és akkor is csak annyit mondott, hogy cukorbeteg az nem leszek soha.

Viszont a papíron ott van mellette két felkiáltójel. Tuti nem baj ez így?

2011. febr. 19. 10:40
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
nekem is így volt mindkét terhességemnél. Ha a normális sávon belül van, semmi baj nincs vele
2011. febr. 19. 10:43
 2/25 A kérdező kommentje:
És mi a normális sáv? Gondolom, nekem azon belül lehet, különben tennének valamit ellene...
2011. febr. 19. 10:47
 3/25 anonim ***** válasza:
az az igazság normális sáv egészséges embernél van, minden más esetben (akár 1-es, akár 2-es típusú cukorbetegségről beszélünk, akár terhességről)egyéni elbírálás alá esik a dolog.
2011. febr. 19. 11:11
 4/25 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Akkor szokott a 120 perces érték alacsonyabb lenni az éhgyomrinál, amikor túl nagy az inzulin válasz a vérben lévő cukorra. Többet lehetne mondani, ha azt is tudnánk, mennyi volt az inzulinod.

2011. febr. 19. 11:29
 5/25 anonim ***** válasza:
Én pedig azt olvastam, hogy a szervezetünk akkor működik jól, ha a terheléses az alacsonyabb. Ez a kedvező. Dokid is ezt mondta tulajdonképpen.
2011. febr. 19. 12:32
 6/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a kisebbik fiammal volt olyan, hogy az éhgyomrim 3,6 volt, a 120 perces pedig 3,1! A minimum érték 4,1, így nekem mindkettő meg volt csillagozva :)

Senki sem foglalkozott vele, mert csak 3 alatt van veszélye a hipoglikémiának.

Nekem csak annyit mondtak, hogy örüljek, így legalább büntetlenül tömhetem magamba a szénhidrátot, hihihi :)

Ja, csak így meg 18 kg-ot sikerült híznom, bár szerencsére már lement mind :)))))

Jaj, pedig hogy riogatott mindenki a cukorbetegséggel...

2011. febr. 19. 14:07
 7/25 anonim ***** válasza:

Manka jol mondja,az inzulinod tulmukodik.

ezzel most gond egy szal se,csak ilyen tulmukodesbol alakul ki kesobb a cukorbetegseg.

2011. febr. 19. 15:29
 8/25 anonim ***** válasza:
már bocs, de akkor vagy cukorbeteg, ha NEM termelsz elég inzulint, vagyis magas a cukrod (az inzulin csökkenti a vércukorszintet úgy, hogy a vér cukortartalmát "beviszi" a sejtekbe)előzőnek üzenném
2011. febr. 19. 18:44
 9/25 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Igen, az előző előtti, 77%-os válaszolóval én is vitatkoznék, mert ha ebből alakulna ki később a cukorbetegség, akkor az orvosom egyetlen reakciója biztos nem az lett volna, hogy cukros az nem leszek soha! Ennyit azért csak ért hozzá.
2011. febr. 20. 12:37
 10/25 Manka68 ***** válasza:

Sziasztok!

Azért alakul ki később ebből a cukorbetegség, mert az inzulintermelő sejtek elhalnak az állandó túlterheléstől. IR-es vagyok, tudom miről beszélek.

2011. febr. 20. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!