Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is elfelejt fontos dolgoka...

Más is elfelejt fontos dolgokat a gyerekekkel kapcsolatban, vagy csak én?

Figyelt kérdés

Itthon maradtam a gyerekekkel még egy évet a Gyes lejárta után azzal a címszóval,hogy így jobban tudok a dolgaikra figyelni.Ennek ellenére folyton elfelejtek mindent.Időnként elnézünk 1-1 házi feladatot,nem írok időre alá valamit,otthon maradnak dolgok amiket pedig kikészítettem.Vagy gyakorlunk valamit ami nem úgy megy ahogy szeretné a tanító néni,még sincs változás.Folyton összeszednek minden betegséget,pedig figyelek rájuk,szinte kéthetente betegek felváltva.

Tegnap előtt is az egyik füzet hátuljára írt a tanító néni nekem pár mondatot,a gyerek nem mondta,én meg nem nézem át minden nap a füzetek hátulját,mert eddig nem kaptam ott üzenetet.Tegnap felhívott,hogy miért nem reagáltam rá...3 sor 6-os számot kellet volna írnia a gyereknek....ami így nem volt kész.

Mi baj van velem?Annyira elkeseredtem,hogy nem tudok mindenre figyelni,pedig nagyon igyekszem.Vagy túl szigorú vagyok magamhoz?:(

2011. febr. 11. 06:33
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

A tanító nénitek elmegy a fenébe, de komolyan! Mi az, hogy neked kell a gyerekkel házit csinálnod, mert otthon vagy?! Egy normális pedagógus inkább az önállóságra szoktatást forszírozza. Tudod mire megy ki ez az egész? Neki így kevesebb dolga van a gyerekkel. Ez felháborító!

Most már tényleg úgy érzem, küldök neked egy marék lesz*arom tablettát.

Az a baj, hogy így még dolgozni sem mehetsz vissza. Egy ennyire rád támaszkodó gyerekkel és tanerővel ez szinte lehetetlen. Állj sarkadra, és változtass.

Ne haragudj, ha durva voltam, de tény, hogy ezt a helyzetet csak te magad tudod megoldani. És hidd el, ha nekem sikerült, neked is fog!

Még mindig a nagycsaládos anyuka

2011. febr. 11. 11:06
 12/27 A kérdező kommentje:

Küldjél,légyszi!!:)

Gondold el hazajön,aztán a lemásolt versben be van karikázva egy összekötés,és alá van írva,hogy ma gyakorold!Elszakad a cérna és a falra mászok!!!!

De már a gyerekre is átragasztom ezt a félelmet,már menteget a tanító néninek,hogy nem értem rá átnézni a házit mert főztem stb...

2011. febr. 11. 11:12
 13/27 anonim ***** válasza:
58%

Látod, erről beszélek.

Amit olvastam, hogy négyes, ötös, és a vége mégis az hogy a gyerek a hazugságot választja. Persze, mert nem érti, hogy mi a baj. És a válaszod, hogy nem bírod, abbahagyod, visszamész ahhoz, ami nem ilyen nehéz. Ó kincsem! Tényleg nyugi. Ne menekülj. Ülj le, és gondold végig.

Old meg a problémát, ne fuss el!

Miért nem megy pont a 6-os

Ne kerüld ki!

Ha most a valódi gondra koncentrálsz, később nem fognak jelentkezni az utóhatások.

Akard a legjobbat magadnak, és a körülötted levőknek.

Akkor jobb lehet.

Ne várj másokra, lépj most!

Minden jót!!!! :)

2011. febr. 11. 11:25
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Édes pofa a srácod:) Nyugodj meg egy kicsit, parázva nem lehet gyereket nevelni. Nálunk minden napra jut néhány megoldásra váró extra dolog, gondolhatod ennyi gyerek mellett hogy megy ez, de ha kicsit lazábban kezeled a dolgokat, sokkal könnyebb lesz. Én pl. a helyedben keresnék magamnak valami saját "nagyon szeretem" elfoglaltságot, amibe menekülhetsz, ha eleged van. Nálam ez a motorozás. 4 éve vizsgáztam le nagymotorra, van egy kis chopperem. Ha kezdek befordulni, föl a bukót és irány az országút. Hiányozni is fog most pockosan.

Még mindig én voltam:) Nem unsz még?

2011. febr. 11. 11:26
 15/27 anonim ***** válasza:
74%

Válasz a válaszra

Ha szabad, én nem unlak, sőt tetszik, hogy vannak megoldásaid. Jó olvasni téged. Tetszik a hozzá álásod, bár én a motorozást már kockázatosnak találom. Félni azt tudok rendesen. De félteni is nagyon. Tényleg problémának találom a gyerkőc reagját. Vagy nem?

2011. febr. 11. 11:32
 16/27 A kérdező kommentje:

"Miért nem megy pont a 6-os ?"

A 6-osai kis gubicsok,és egyébként sem ír gyöngybetűkkel...Ha a külalakra figyel,akkor nagyon lassú,és lemarad a többiektől.Az esze gyorsabban forog,mint a keze...:)

És nem unlak még...beszélgettünk mi már más témában egymással,igaz akkor ellentétes volt a véleményünk,de kulturáltak maradtunk mindketten.:)

És igen nagyot dob az elkeseredésemen,hogy a gyerek már hazudik miattam.Ráragasztom az aggodalmamat,meg a feszültségemet,hogy minden rendben legyen.Nem jó ez így...

2011. febr. 11. 11:37
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy olyan nagy probléma lenne, csak védte az anyját. Képzeld el a szituációt: tanító néni odapirít, a gyerek meg mit mondjon erre?! Én inkább ezt a kedves tanerőt nem értem.De az is tény, hogy egy önálló gyereknek nincs szüksége ilyen jellegű mentegetőzésre. Az más, amikor azt mondja, hogy nem értem rá megcsinálni, mert...

Két elsősöm volt egyszerre, összevárták egymást. Egy-két hétig ránéztem a leckéjükre, kész volt, abbahagytam. 1 évig olvastattam Őket, onnantól verset is önállóan tanultak. Tudod mivel vettem rá Őket? Ha meg tudom csinálni a saját dolgaimat, amíg Ők tanulnak, lesz időm társasozni, vagy sétálni velük. Megértették. Most hatodikosok, csak akkor jönnek, ha nem megy valami. Ilyenkor övék minden figyelmem.

A motorozás... tudom, hogy nem megszokott dolog egy családanyától. De engem kikapcsol, és kicsit különlegessé tesz. Nyilván nem döntögetek sebességi rekordokat, a chopper nem is erről szól. De a motor nyergében nagyon nőnek tudom érezni magam. Kimegy az orromból a pelenkaszag:)

2011. febr. 11. 11:43
 18/27 anonim ***** válasza:
Miről beszélgettünk, és miről ismertél meg?
2011. febr. 11. 11:45
 19/27 A kérdező kommentje:

Nem sok idejáró várja az 5. gyermekét.:)

És te tettél fel egy kérdést,hogy miért felháborító a sokáig szoptatás.Jól gondolom?

Akkor azért neked is éppen elfogyott a leszarom tablettád.:)

2011. febr. 11. 11:48
 20/27 anonim ***** válasza:
58%
Engem nem untok?, mert én azért máshogy gondolom, de ha de, kiszálok. :)
2011. febr. 11. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!