Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is elfelejt fontos dolgoka...

Más is elfelejt fontos dolgokat a gyerekekkel kapcsolatban, vagy csak én?

Figyelt kérdés

Itthon maradtam a gyerekekkel még egy évet a Gyes lejárta után azzal a címszóval,hogy így jobban tudok a dolgaikra figyelni.Ennek ellenére folyton elfelejtek mindent.Időnként elnézünk 1-1 házi feladatot,nem írok időre alá valamit,otthon maradnak dolgok amiket pedig kikészítettem.Vagy gyakorlunk valamit ami nem úgy megy ahogy szeretné a tanító néni,még sincs változás.Folyton összeszednek minden betegséget,pedig figyelek rájuk,szinte kéthetente betegek felváltva.

Tegnap előtt is az egyik füzet hátuljára írt a tanító néni nekem pár mondatot,a gyerek nem mondta,én meg nem nézem át minden nap a füzetek hátulját,mert eddig nem kaptam ott üzenetet.Tegnap felhívott,hogy miért nem reagáltam rá...3 sor 6-os számot kellet volna írnia a gyereknek....ami így nem volt kész.

Mi baj van velem?Annyira elkeseredtem,hogy nem tudok mindenre figyelni,pedig nagyon igyekszem.Vagy túl szigorú vagyok magamhoz?:(

2011. febr. 11. 06:33
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki viseli jól a hosszú "bezártságot". Befordul és szétszórttá válik. Ráadásul, ha több idő van elvégezni valamit, az ember lánya hajlamos elhúzni, aztán ne adj isten, elfelejteni a dolgokat.

Ne aggódj, nem vagy egyedül. 3 gyerek mellett időnként nagyon szét tudtam csúszni. Aztán visszamentem dolgozni, és mivel kevesebb időm lett, muszáj volt Őket önállóságra szoktatni. És ebbe beletartozik az is, hogy szóljon, ha plusz feladata van. Néhány év múlva született a 4. babám. Most itthon vagyok vele, de nem engedek ebből az önállóságból.

A tanító néninek meg szólnék szülőin, vagy fogadóórán, hogy legyen kedves az üzengetésre használja a megszokott csatornákat. Nem ciki ez, én is megtettem, és megértette.

2011. febr. 11. 06:45
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
önállóság nem mindig célravezető ha a mindent megcsinálsz helyettük!nekem 14,11 éves gyerekeim a kicsi 3 éves korától dolgoztam és 2éve vagyok itthol mert született 1 kislányom én is azt hittem ha itthol leszek mennyivel többet fognak a nagyok tanulni ...hát nyugi egy kicsit se pedig én is ellenőrzök de egy 8-ikos gyereknek nem fogom kikeresni a házját mert ő esetleg nem tudja mi az!és sorolhatnám még!
2011. febr. 11. 07:17
 3/27 anonim ***** válasza:
84%

Ne aggódj, valószínűleg az igazán fontos dolgokat nem felejted el. Minél többet vállalsz, annál többet hibázhatsz. Az igyekezeted látszik, csak egy kicsit nyugodj meg. Mindenki felejt néha, mert más jár az eszébe.

A gyereknevelésről nincs nagykönyv, de szerintem te nem haladsz rossz úton. Csak kitartást tudok kívánni, és azt, hogy a sikereiteken agyalj, ne a hibákon. :)

2011. febr. 11. 08:42
 4/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat,nagyon jól esett az együttérzésetek.

Tudom,hogy az a baj,hogy lassan 4,5 éve vagyok itthon,és én ezt én már nem jól tolerálom...Úgy vagyok vele,hogy ha már ezt választottam akkor ennek felelek meg maximálisan.De nem megy,most már gyakran szétcsúszom.Súlyos hiba volt ezt nekem bevállalni.

Folyton agyalok,hogy mit csinálhatnék jobban.Már mindenféle beosztások vannak készítve a gyerekeknek,hogy jobban tudjam uralni a helyzetet,és ne csússzanak ki a dolgok időnként a kezemből.

A tanító nénivel egyébként félévkor azt beszéltük meg,hogy szeretné,ha év végére kitűnő lenne a gyerekem,mert csak 2 db 4-ese van...javítsuk fel.De őszintén nekem ez nem olyan fontos,viszont bűntudatom van,hogy biztos nem teszek meg mindent a gyerek érdekében.

És abban is igazatok van,hogy mivel így mindent én próbálok a kezembe tartani,a gyerekek nem tanulnak önállóságot,el vannak kényelmesedve.Ááááá

2011. febr. 11. 10:00
 5/27 anonim ***** válasza:
80%

Kicsit maximalista vagy, ami nem baj, csak már nem az én témaköröm. Azért arra figyelj, hogy a gyerekek ne azt szűrjék le, hogy hű de nagy a gond a négyesek miatt.

Ezek már a vágyak, nem a szükségletek. Természetesen a vége a Tökéletes legyen, de nem neveznélek bukottnak.

Tetszik a célod, de az eszközök nem arra vezetnek.

Nyugi, és ne add fel! :)

Visszacsinálni pedig nem lehet semmit!

2011. febr. 11. 10:09
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Tudod min kellene először változtatnod? A maximálisan helyt akarok állni hozzáálláson. Ezzel csak magadat zárod csapdába. Mint írtam 4 gyerekem van, 17, 13,12 és másfél évesek. Most nyárra várom a ötödiket. Van néhány alapszabály, amit a saját lelki épségem miatt igyekszem mindig betartani.

- nem törekszem maximalitásra. Ha szalad a lakás, és nagyon nincs kedvem hozzá, hagyom, had szaladjon. Meg fog az várni.

- önállóságra szoktatom a gyerekeket, ez később nekik is hasznos lesz. Ha nincs kész a házi, hát így jártál barátom.

- nem akarok egyszerre megfelelni mindenkinek.

- gyakran csinálok a srácokkal közös programot úgy, hogy a legkisebbet apára hagyom. Igyekszem minden gyerekre naponta valamennyi privát időt szánni.

- önző vagyok. Ha tele van a hócipőm, kimenőt adok magamnak. Ha kicsit van tele, rácsukom az ajtót a rakás cerkófmajmomra - majd vigyáznak a nagyok a kicsire - és 1 órára eltűnök sétálni, motorozni, mikor mit. Ha nagyon megtelik a kiscipőm, kibírom, amíg apa hazaért, és szabadságolom magam. Ilyenkor irány a barátnőm, akivel megváltjuk a világot.

- csak akkor törődöm mások véleményével, ha az megalapozott, megfontolandó, teljesíthető. Egyéb esetben felejtős.

Próbáld ki te is. Nem fog egyik pillanatról a másikra átalakulni a világot, de az apró lépések is messzire visznek!

2011. febr. 11. 10:14
 7/27 A kérdező kommentje:

"csak akkor törődöm mások véleményével, ha az megalapozott, megfontolandó, teljesíthető"

Hogy milyen igazad van ebben,régen tudtam is így élni,mert nem értem rá mások véleményével foglalkozni,de most már ahogy írtátok "bezártam" magam.

Sürgősen dolgoznom kell menni,mert itthon megőrülök..A férjemnek van igaza,szerinte mindig az a bajom,hogy túl sokat gondolkodom,és ez nem áll jó nekem.:)

2011. febr. 11. 10:22
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

10:14 vagyok. Kimaradt valami: Nem használom bébicsősznek a nagyokat, de mivel nem erőltetem, maguktól is sokat foglalkoznak a kicsivel. A másik, hogy egy gyerek sem halt még bele egy kis házimunkába. Esti rendrakásnál kiosztom a feladatokat, egyre kb. 1/4 óra jut, annyit kibírnak.

És egy példa az önállóságra: minden gyerek (kivéve a kicsit), este bepakolja a szennyesbe a mosnivalóját. Nem vagyok hajlandó minden zsebet átforgatni. Ha valami benne marad, annak annyi. Egy kimosott mobiltelefon és egy óra után már erre is figyelnek.

2011. febr. 11. 10:24
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig én:) Nem biztos, hogy a munka a megoldás, inkább szemléletet kell váltanod. Jó ám otthon lenni, ha ügyesen csinálod.

Én amúgy pont ordítva voltam, mint Te. Régen nagyon adtam mások véleményére, mostanra értem meg rá, hogy bevegyem a lesz*arom tablettát. Az tette be a kaput, amikor elkezdtek minősíteni a 4. gyerek vállalása miatt.

2011. febr. 11. 10:28
 10/27 A kérdező kommentje:

Vegyem be a leszarom tablettát,az jó lenne,de nem merem...

Tegnap a gyerekkel 2,5 órát írtuk a házit.3 matekfeladat,1 szorzótábla megtanulása,1 vers lemásolása,egy másik vers megtanulása,egy olvasmány elolvasása,környezetből az előző órai anyag elolvasása,2 füzetbe 2 rajzolás (az egyik napirend,a másik a lemásolt versből)De biztos vagyok benne,hogy hazajön,és valami gubanc lesz valamelyikkel.

Ennyi időt áldozunk az elkészítésére,együtt csináljuk,és vagy elfelejtünk valamit,vagy mégiscsak van benne hiba...Ez kiakaszt!Úgy érzem,hogy fölösleges időtöltés,ezzel az erővel csinálhatná egyedül is.Hiszen más is megcsinálja a napköziben.Már próbáltam,hogy én csak ellenőrzök,de a tanító néni rögtön szólt,hogy látja egyedül csinál a gyerek házit,Miért,amikor otthon vagyok??

Hát nem tudtam nem adni a véleményére...

Plusz tegnap szóltak az oviból,hogy csináljak másnapra a kisebbnek mára farsangira fejdíszt,mert már mindenkinek kész van csak nekünk nincs...(nem járt oviba a héten erről nem is tudtam,nem is volt biztos,hogy menni tudunk)

Két gyerekre nem vagyok képes figyelni...:(

2011. febr. 11. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!