Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nézik le azt az anyukát,...

Miért nézik le azt az anyukát, aki 11 hónapos babájának már szeretne tehéntejet is adni? Generációk nőttek fel rajta, és semmi bajuk.

Figyelt kérdés
2009. febr. 10. 11:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
52%
Miért, lenézik????
2009. febr. 10. 11:43
 2/17 A kérdező kommentje:
Igen, rögtön negatív véleménnyel vannak, és jönnek azzal, hogy megmérgezem a gyereket, meg hogy várjam meg az egy éves kort, de leginkább akkor vagyok jó anya, ha 2 éves kora előtt semmiképpen nem adok neki tehéntejet. Eddig nem kapott, de szeretném már bevezetni, hogy ne csak a tápszert igya (egyébként már sokmindent eszik, persze csak a korosztályának megfelelően). 7 és fél hónapig szoptattam!!!
2009. febr. 10. 12:01
 3/17 anonim ***** válasza:
83%
hat en nem ertem meg az olyan embereket akik okoskodnak nagyon.11honapos a babad,1honap mulva 1eves,ugyanaz mar.nalam forditva van,baratnoim mar fel evesen is adtak valami tej termeket,mondjuk azon megvoltam lepodve,de nem mondtam semmit,mert az csak is az o gondjuk.egy anyuka tudja a legjobban mi a jo a babajanak.nyugottan adjal.jo papizast a babadnak.
2009. febr. 10. 12:27
 4/17 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

A kérdésedre a választ nem tudom.

Viszont a kutatások bizonyították, hogy azoknál a babáknál, akik anyatejes védelem mellett kapnak tehéntejet sokkal kevesebb az ebből származó probléma, mint azoknál a babáknál, akik anyatejet már nem kapnak.

Változó, hogy mikor érdemes elkezdeni a tehéntejet, valahol azt olvassa az ember, hogy szigorúan 1 éves kora után, a babatejgyártók szorgalmazzák, hogy 3 éves korig babatejet adjunk nekik (persze, ez nekik nagyon jó üzlet), Szabó László a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke 10 hónapos kortól javasolja a tehéntej és sajt önálló ételként való adását, a natúr tejtermék (joghurt, kefir, túró) 7 hónapos kortól fokozatosan bevezethető.

[link]

2009. febr. 10. 12:30
 5/17 anonim ***** válasza:
79%
Én is már 10 hónaposan adtam, az új gyerekorvosunk is így mondta (pedig fiatal). A régi gyerekorvos nagyon azt nyektette, hogy 2 évig csak a tápszert kaphatja, de mondtam neki, hogy hát azt biztos nem.
2009. febr. 10. 14:51
 6/17 anonim ***** válasza:
71%
Hát az én kisfiam 10hós és 3napja kapja.Persze a doktornéni nem tud róla a védőnőnek meg tényként közöltem,hogy elkezdtük.
2009. febr. 10. 15:06
 7/17 anonim ***** válasza:
0%

Sziasztok!

Én nem nézem le azokat, akik tehéntejet adnak a bébinek, hisz az ő bajuk, ha utánna allergiás, ekcémás, emésztési rendelleneségei és felszívódási zavarai vannak a gyermeküknek.

De csak abba gondoljatok bele, hogy 30 éve a tej még a tehénből jött, most meg a tejgyárból, ahol tejporral higitják,döglött patkány úszik benne, meg több benne az E betűs dolog, mint ami ugy kezdődik hogy tej.

Ha mégis tehéntől ered, akkor az a műtrágyázott nitrites füvet ette.

Hát kösz én inkább azt mondom : nem!

Ha nagyon tejet akarsz neki adni, akkor inkább kókusz vagy szója tejet.

Egyébként nézz körül az onkológiai osztályokon a kórházba, mennyi daganatos fiatal 28-38 éves van.

2009. febr. 11. 10:24
 8/17 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló: jártál te már tejüzemben???? Ez annyira jellemző, ez a huhogás a magyarokra. A tej tejből van.
2009. febr. 11. 10:27
 9/17 anonim ***** válasza:
Szerintem is a tej tejből van. Az a baj, hogy én eleve ilyen osztályidegen vagyok, a kirekesztett, szóval ennek az az előnye, hogy mindent úgy csinálok, ahogy szeretném:) A "szeretnémbe" persze beletartozik a szakirodalom mérlegelése is és aztán legvégül a tapasztalat. Ezt ajánlom neked is: magyarul próbáld ki.
2009. febr. 11. 21:45
 10/17 anonim ***** válasza:
56%
No,most én is meglepődtem,pedig már megettem kenyerem javát...hogy a 28-38 éves onkológián levő daganatos betegek attól lettek betegek,hogy tehéntejet ittak? Vagy hol is van itt az összefüggés? Egyébként pl. mi tehénből fejt tejet iszunk (házitejet,és rendszeresen látja a tehenet állatorvos)), felforralva, vagy túróként, aludttejként stb. fogyasztva. A gyerekorvosok véleménye pedig még most is megoszlik ebben a témában, de úgy tudom,pl. tejtermékeket már lehet 7-8 hónapos kortól adni, sajtot,majd túrót,stb. Én speciel inkább adnék tejet a babámnak,mint tápszert,ha ma lennék kismama, de olvastam,hogy valóban nem ajánlják 1 éves kor alatt magát a tehéntejet (a tejterméket igen). De 11 hónapos babánál szerintem meg lehet próbálni,természetesen csak fokozatosan. Ha bármilyen kicsi elváltozást látsz rajta,pl. kiütés akkor azonnal állítsd le a bevezetését. Esetleg nem lehetne először a főzelékébe tenni pár cseppet?
2009. febr. 13. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!