Miért nézik le azt az anyukát, aki 11 hónapos babájának már szeretne tehéntejet is adni? Generációk nőttek fel rajta, és semmi bajuk.
Szia!
A kérdésedre a választ nem tudom.
Viszont a kutatások bizonyították, hogy azoknál a babáknál, akik anyatejes védelem mellett kapnak tehéntejet sokkal kevesebb az ebből származó probléma, mint azoknál a babáknál, akik anyatejet már nem kapnak.
Változó, hogy mikor érdemes elkezdeni a tehéntejet, valahol azt olvassa az ember, hogy szigorúan 1 éves kora után, a babatejgyártók szorgalmazzák, hogy 3 éves korig babatejet adjunk nekik (persze, ez nekik nagyon jó üzlet), Szabó László a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke 10 hónapos kortól javasolja a tehéntej és sajt önálló ételként való adását, a natúr tejtermék (joghurt, kefir, túró) 7 hónapos kortól fokozatosan bevezethető.
Sziasztok!
Én nem nézem le azokat, akik tehéntejet adnak a bébinek, hisz az ő bajuk, ha utánna allergiás, ekcémás, emésztési rendelleneségei és felszívódási zavarai vannak a gyermeküknek.
De csak abba gondoljatok bele, hogy 30 éve a tej még a tehénből jött, most meg a tejgyárból, ahol tejporral higitják,döglött patkány úszik benne, meg több benne az E betűs dolog, mint ami ugy kezdődik hogy tej.
Ha mégis tehéntől ered, akkor az a műtrágyázott nitrites füvet ette.
Hát kösz én inkább azt mondom : nem!
Ha nagyon tejet akarsz neki adni, akkor inkább kókusz vagy szója tejet.
Egyébként nézz körül az onkológiai osztályokon a kórházba, mennyi daganatos fiatal 28-38 éves van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!