Szeretném bölcsibe adni a babámat, mert muszáj dolgoznom. Viszont a gyedtől nem szeretnék elesni, mert nem állunk jól anyagilag és nagy szükségem van erre a pénzre is. Suliba is járok, de csak levelezőre. Írnátok ötleteket?
Figyelt kérdés
2011. febr. 5. 22:40
11/18 anonim válasza:
Hú, hát akkor még van pár hónapod :) Nagyon nehéz így, elhiszem Neked. Én meg már két hónapja a max. gyed helyett csak gyes-en vagyok (havi 60 ezer esik ki), nagyon hiányzik ez a pénz, de nem tudok mit csinálni, bölcsibe nem nyert felvételt a kislányom. :(
12/18 A kérdező kommentje:
Sajnálom! Miért nem vették fel? Reméltem, hogy csak én vagyok ennyire rossz helyzetben! Nekem azt mondták a bölcsiben, hogy ha lemondok a gyedről akkor gyest sem kaphatok!
2011. febr. 5. 23:29
13/18 anonim válasza:
Nekünk a bölcsibe kellett igazolás a munkáltatótól, hogy alkalmaznak, ha bölcsibe adom a gyereket. Most várunk rá, hogy felveszik-e szeptembertől. Kevés a hely és előnyben részesítik azokat, ahol több gyerek van, vagy egyedül nevelik a babát.
14/18 anonim válasza:
Szia!
Igen a bölcsibe kell a munkáltatói, de ez nem mindig jelenti hogy anyuka visszamegy dolgozni.
A lényeg ha nem dolgozol, de bölcsibe adod, akkor sincs gyed.
Esetleg magán bölcsi?
Nálunk csak 10e több mint a rendes bölcsi, és nincs lejelentve, bár én itthonról dolgozom napi 4 órában, de így is megéri, mert csak a gyed felét fizetem ki erre.
15/18 anonim válasza:
gyes mellett max heti 30 órában dolgozhatsz majd, ha többet dolgozol, nem jár a gyes
16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget
2011. febr. 6. 21:11
17/18 anonim válasza:
A gyes mellett lehet dolgozni heti 40órát is csak otthon. De a gyed csak több ugye.
Az enyém is magán bölcsiben van, heti 3 napot, így jön a gyed, meg tudok dolgozni is.
18/18 anonim válasza:
Arra még nem gondoltál, hogy a gyed mellett vállalj valami pluszt ha olyan rosszul álltok? Heti néhány órában ha megoldható a baba felügyelete vállalhatnál takarítást vagy akár a saját gyerkőc mellett gyerekfelügyeletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!