Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Dohányos (volt dohányos! )...

Dohányos (volt dohányos! ) anyukák, hogyan tettétek le a cigit? (hogy miért kérdezem lásd alább)

Figyelt kérdés

Az első gyermekemnél már a tervezésekor lecsökkentettem a cigi mennyiségét. A 3. hónapban amikor megfogant a babám,valahogy megéreztem,és onnantól a pozitív tesztig már csak napi 1 szálat szívtam el, + teszt után egyet sem.

Sajnos,amikor már nem szoptattam egy stresszes időszakban visszaszoktam (gyermekem előtt és közelében sosem gyújtok rá),de azért mégis dohányosnak mondom magam.

Most a második babának "adtunk zöld utat",tehát jöhet,de néha olyan nehezek a napjaim,hogy úgy érzem most sokkal nehezebb lesz letenni.

Tisztában vagyok a káros hatásokkal,nem csak a babára nézve hanem magamra is,és tudom,hogy már most hogy tervezzük a babát nem kéne egyetlen szálat sem szívnom,de nem megy.

Tanácsokat,ötleteket kérek.

Hogyan tegyem le?

Ti hogy csináltátok?

Akik nem dohányoznak kérem szépen ne nagyon írjanak,mert a gondomat úgyis csak az érti meg igazán,aki hasonló cipőben járt vagy jár.

Nagyon köszönöm!

2011. febr. 3. 14:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
56%

Szia! Én most őszintén bevallom neked, hogy néha-néha bizony elszívtam egy-egy szálat a terhességem ideje alatt, mert egyszerűen KÍVÁNTAM!!! Persze töredelmesen vallottam a nőgyógyászomnak is. Azt mondta, néha-néha egy szál egyáltalán nem árt a babának.

De a kérdésedre válaszolva:

Először a rágózással próbálkoztam. Nem kötött le.

Aztán kekszet rágtam, végén már émelyegtem tőle.

Cukorkát is szopogattam, az sem volt jó :)

Én ezeket a módszereket semmire sem tartom. Amúgy ugyanúgy csináltam, ahogyan te is írtad, hogy fokozatosan csökkentettem a napi cigiadagot, mire terhes lettem már csak heti 3-4 szálat szívtam, aztán kb.havi egyet. Csak azt tudom javasolni, hogy tégy úgy, ahogyan az előző babádnál :)

2011. febr. 3. 14:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

12 évig dohányoztam, különböző intenzitással. 3-4 nap alatt szívtam el egy doboz cigit, ez volt az átlag. Természetesen volt olyan is, hogy egy nap alatt elment egy doboz, vagy még több - bulik persze...

Aztán interneten megismerkedtem a párommal, aki azt írta nekem, hogy minden szép és jó, de az a fránya dohányzás... én írtam neki, hogy az a fránya dohányzás nem lenne, ha lenne kiért abbahagyni. Szóval így ismerkedtünk meg, és megígértem neki, hogy leszokom. Leszoktam. Egyik napról a másikra letettem. Szerintem ez akarat kérdése (apósom napi 3 dobozzal szívott, egyik nap az egyik szál cigijére úgy gyújtott rá, hogy ez az utolsó, és az volt az utolsó, soha többé nem gyújtott rá).

Elhatározás kérdése az egész. Ez volt 6 éve, azóta egy szál cigit sem szívtam el, sőt, még csak kísértésbe sem estem, olyan szinten zavar a cigifüst, hogy az nem igaz. Páromat nem zavarja annyira, pedig ő soha nem dohányzott.

Nem is értem, hogy bírtam elviselni saját magamat akkor - hogy állandóan büdös volt a kezem, a hajam, a ruhám, a szám szerintem olyan lehetett annak, akivel csókolóztam, mintha kiürült hamutartót nyalogatott volna... fujj... Ja, és hát a lakásban dohányzás... én nem gyújtottam rá a lakásban, de unokatesóméknál pl. négyen cigiznek bent, tudod milyen büdös van náluk? Boááá..

Egy szilveszteri bulira eljött unokahúgom is, a fürdőben volt éppen, kérte, hozzam be a frissen mosott ruháját. Kivette a zacsiból, és elszörnyülködött, hogy milyen büdös cigiszagú, pedig most mosta ki. Hát ugye, az ember abban él, azt nem érzi...

Szóval soha többé nem akarok rágyújtani - és úgy gondolom, nem is fogok!!

2011. febr. 3. 14:56
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én a 10. héten tettem le a cigit, amikor megláttam az uh fényképen a pici babánkat, aki már tényleg hasonlított egy kisemberre, nem csak egy "paca" volt. Akkor fogtam fel igazán, hogy egy kisbaba van a pocakomban. Ez olyan erőt adott, hogy azóta (már 16 hónapos a fiam) nem gyújtottam rá. Nehéz volt hetekig, de napról-napra jobb lett, olyan jó érzés volt érezni, hogy tisztul ki az orrom és a tüdőm és az a tudat, hogy a babámat nem mérgezem a füsttel. Szóval én nem a fokozatosság híve vagyok (úgy már több sikertelen kísérletem volt), hanem ha le akarok szokni a cigiről, akkor leteszem és kész.

2011. febr. 3. 14:56
 4/11 anonim ***** válasza:

ma 14:56 vagyok

A férjem 5 éve tette le a cigit úgy, hogy rágyújtott és azt mondta, hogy az az utolsó, napi 1 doboz simán elment nála. Azóta sem gyújtott rá.

2011. febr. 3. 15:00
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Mikor összejött a babám /nem terveztük/ Nagy dohányos voltam. A pozitív teszt után egy szálat sem szívtam és szoptatás alatt sem. Mikor már nem szoptattam egy buliban rágyújtottam aztán csak ha valaki megkínált, aztán már vettem 1 dobozzal és napi 1 szál, de ha rossz napom volt akkor 4 is becsúszott.

19 hónaposan nagyon beteg lett a kicsim és nagyon köhögött, nem fulladt be, de annyira köhögött, hogy éjjel hívtuk a mentőt. Még aznap éjjel hazaküldtek minket és a gyerek 1 hét után jól lett Hála Istennek.

Na akkor megfogadtam, hogy soha többet egy szálat sem szívok el.Most 2 éves a kicsim és azóta nem cigizek egy szálat sem.

Ma pl tanácsadáson voltunk és 2 apuka cigizett az épület előtt, még azért most is bennem van hogy úgy rágyújtanék, de nem teszem mert a fejemben eldöntöttem.

Csinálhatsz te akár milyen rezonanciás méregdrága kezeléseket, ha a fejedben nem döntöd el, hogy nem cigizek akkor nem fog sikerülni. Döntsd el!

Ja és olyan csúnya ha egy anyuka cigizik és úgy tolja pl a babakocsit undorító.

Én mindig bujkáltam az udvaron hogy meg ne lásson valaki, szánalmas volt egy anyukától.

Nehéz de miattuk megéri:) Ne lássa a gyerekünk hogy cigizünk!

2011. febr. 3. 15:03
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én a 10 éves érettségi találkozónkon gyújtottam rá utlojára. Nagyon jó buli volt, és egy kicsit többet ittam mint kellett volna, aminek az lett a következménye, hogy másnap rettenetesen fájt a fejem és nagyon rosszul voltam. Én ezt az alkalmat használtam ki, hogy annyira rosszul voltam, hogy semmi sem esette volna jól, még a cigi sem. S ha már így eltelt egy nap, akkor a legnehezebbjén már tul vagyok - gondoltam. És így is történt, azóta nem gyújtottam rá, és ennek már 16 éve. És amiért mertem Neked itt válaszolni a gyermeknevelés témakörben, mert ekkor már mi is házasok voltunk a férjemmel, és el is határoztuk, hogy akkor mostmár majd szeretnék lassan gyermeket, ami előtt mindenképpen le kell szoknunk mindkettőnknek a dohányzásról, és férjem ekkor már nem is dohányzott kb 1 jónapja.
2011. febr. 3. 15:06
 7/11 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm hogy leírta a történetét!

Hasznos volt!

Le kell tennem és kész.

(Tudom,nem mentség,de apuka nem tudja letenni egyszerűen,és így mellette nagyon nehéz...én már 2x abbahagytam egy hétre,de aztán addig néztem hogy kimegy a teraszra és milyen jó neki,hogy visszaszoktam)

2011. febr. 3. 15:28
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálam friss a történet.

Amikor a pozítívat teszteltem, letettem a cigit 2009 nyarán. Napi egy dobozzal szívtam, de a babaprojekt alatt napi 5 szálra csökkentettem. Szóval a teszt után teljesen abbahagytam. A kicsikém olyan erőt adott, hogy egész terhességem alatt a fejemben nem fordult meg a cigi. 2010 tavaszán megszületett a Kislányom. Borzalmasan hasfájós volt, alig aludtunk, a stressz csak nőtt bennem, és a vágy is egyre inkább, hogy rágyújtsak. Aztán 4 hónapos volt, amikor a tejem elapadása rátette az i-re a pontot. Rágyújtottam. Bizonygattam, hogy csak majd néha ha jól esik. Majd ebből lett heti egy, heti kettő, napi egy, napi kettő, majd napi 5. Soha nem előtt, mindig mikor aludt, akkor bagóztam az erkélyen. Ismét elkezdett szörcsögni a tüdőm, szétfurdalt a lelkiismeret, hogy a cigi árából Neki vehettem volna valamit. 3,5 hete betelt a pohár, és azt mondtam elég...............látni akarom felnőni a lányom, és nem szeretném, ha olyan minta lenne előtte, hogy anya azért jár ki az erkélyre, hogy füstöljön.

Nagyon jól bírom a cigi nélküliséget, de bevallom, van egy dugi szálam. Ma borzasztó napunk volt. Szó szerint egész nap visított a Kicsikém (betegség, fogzás, hasmenés). Doktornő is volt kint ma nálunk, annyira nem tudtam mitévő legyek. Rettenetesen kiborultam, sokat bőgtem ma. Egy röpke pillanatban megfordult a fejemben, hogy feladom, kell ami megnyugtasson, ki kell mennem cigizni.

De ránéztem Manóra, magamhoz szorítottam, és ismét ez a pici lány adott nekem erőt ahhoz, hogy ne borítsam, amit eddig elértem. Miatta, érte nem szabad tönkre tenni magam, és gyengének lennem.

Kívánom, hogy Te is megtaláld az erőt a leszokáshoz a gyerekeidben. Én tudom milyen nehéz. Édesanyám egy évig nem cigizett. Majd most egy elég komoly betegsége lett, és két hónapja árulta el, hogy visszaszokott. Borzasztó csalódott lettem, mert a szívbetegségének ez nem tesz jót.

Sajnos azt kell mondjam, hogy a Jó Isten azért adott nekünk eszet, hogy gondolkodjunk. Fel kell tudni mérnünk, hogy mi a helyes.

Kívánok Neked kitartást és erőt, menni fog..............

2011. febr. 3. 17:21
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én 4 éve nem dohányzom, vagyis az én vertióban: 4 éve nem gyújtottam rá.

Előtte 8 évig dohányoztam, napi 1,5-2 dobozzal is elment a munkahelyemen, ahol napi 16 órákat dolgoztam szezonban.

Így lettem terhes. Nem terveztük becsúszott.

Emlékszem, megcsináltam aterhességi tesztet, otthagytam a mosdóban, hogy van 5 perc az eredméynig, addig kimentem az erkélyre elszívni egy cigit. Visszamentem és pozitív lett a teszt. Nagyon lelkiismeret furdalásom volt. Akkor nem is gondolkodtam rajta, hogy az lesz az utolsó szál amit elszívok (2 szál hiányzott akkor a dobozból). A cigit és a tesztet beraktam a táskámba és elindultam dolgozni.

Mikor beértem kivettem a cigit, de akkor láttam mellette a poz tesztemet és vissza is tettem a cigit táskámba.

Még aznap lebuktam a munkahelyemen, hogy terhes vagyok, hiszen egész nap egy szál cigit sem szívtam.

Szerencsére sokan támogattak, de a döntés az én kezemben volt/van.

Arra a cigisdobozra felragasztottam az első UH képet, aztán így sorba a következőket is. Még a kórházba is bevittem a dobozomat.

Azóta megszületett a második lányom is, a fotók a dobozon folyamatosan frissítve vannak.

Már féléve nem gyújtottam rá, mikor a párom is ugyanezen trükkel levédte a cigisdobozát.

Mindig van nálam cigi, így nem azért nem gyújtok rá, mert nincs, hanem mert NEM AKAROK!

Előtte én is sok mindennel próbálkoztam, de az alapja mindig az volt, hogy az embernél nincs cigi, akkor nem gyújt rá. A fenét! Egyre jobban benne van az ember agyában, hogy nincs, gyorsan vegyünk, és a legközelebbi a boltban, ha nem is lehet venni olyat, amilyet szeret, akkor vesz az ember másmilyet...

Én 4 éve hordom magamnál. Ha valaki kér, megkínálom, de eddig senki nem fogadta el, sőt meglepődtek a fotón a dobozon. Pont Karácsonykor futottam össze egy régi ismerősömmel, aki szintén nagy dohányos, nevetve mutatta a cigisdobozán az első UH képét :-D

2011. febr. 4. 10:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Ez nagyon-nagyon tetszett!!!! Jót mosolyogtam is rajta, és szívet melengető is az egész sztorid. :)))
2011. febr. 4. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!