Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Frusztrál hogy 1 vagy több...

Frusztrál hogy 1 vagy több kisgyermekedet nevelve nem vagy a topon, a barátaid előtt? Nemcsak fizikailag, meg a háztartásban, hanem pl egy kínosabb szituáció kezelése közben. Érzel olyat, hogy mindenki azt figyeli, hogyan oldod meg a helyzetet?

Figyelt kérdés
Engem nagyon. Mikor csak egy volt, pici volt, én meg nagyon lefogytam, szupi jól néztem ki, alig vártam a barátaimat, lássanak csak engem, minket, milyen szépek vagyunk, milyen jól kezelem a dolgokat, stb. De mióta a kicsi megszületett, a nagy dackorszakban, én még nem vagyok olyan fitt, iszonyú fáradt vagyok, jobban szeretnék elbújni előlük!
2011. jan. 31. 11:38
 1/8 anonim ***** válasza:

Nálam az első gyereknél volt leginkább jellemző,hogy a környezetemnek meg akartam felelni,mindig idillikus családi képet nyújtani... :-)

Aztán a kisfiam (középsős ovis,a hiperaktivitás határán ) megtanított,hogy igenis szükség van rugalmasságra,próbálom fegyelmezni mások előtt is ,nem mindig járok sikerrel.

Ha betegek a gyerekek akkor bizony előfordult,hogy nem jutott annyi időm a házimunkára,a jelszavam az szokott lenni,hogy "FONTOSSÁGI SORREND" ,amitől régebben a plafonon lettem volna most már megtanultam lazábban venni.

Képtelenség mindig,mindenkinek megfelelni és nem is kell,leginkább magadnak kell és azt is csak a lehtőségekhez mérten szerintem.

2011. jan. 31. 12:06
 2/8 A kérdező kommentje:
most úgy vagyok vele, ne is lásson engem senki, mert ha meg van vmi ciki helyzet, nem tudom magam tartani ha más is lát (pl óriáshiszti itthon, ahol ugye nincs az hogy "jó most elcipelem innen és elfelejti" muszáj valahogy kezelni a dolgot, és nem megy úgy ahogy szoktam mikor egyedül vagyok velük, mert a vendégek nézik mit csinálok...szóval elvárás lenne hogy könnyen megoldjam, mert nem a bolt közepén vagy az utcán őrjöng, hanem itthon és CIKI hogy nem tudom a saját gyerekem kezelni. Pedig ha nem látha senki, 5 perc alatt lezavarnánk az ilyenkor szokásos műsort.)
2011. jan. 31. 12:10
 3/8 anonim ***** válasza:
és az milyen jó, amikor a kedves ismerős még megpróbál segíteni is... én beküldöm a szobájába a hisztiző gyereket, amire ő általában fél perc múlva abbahagyja és minden rendbe, de az ismerős utánamegy (hiába mondom, hogy ne!) és vígasztalja. Persze, hogy a gyerek őrjöng tovább, és persze, hogy én vagyok a béna és kegyetlen anya, aki nem tudja kezelni.
2011. jan. 31. 12:19
 4/8 A kérdező kommentje:
úúúúúristen mennyi ilyen volt már :)))
2011. jan. 31. 12:20
 5/8 anonim ***** válasza:
jaj, bocsi, közben a kérdésre nem válaszoltam. Szóval igen, persze frusztrál, de idővel azért megszokod majd. Nem kell foglalkozni másokkal, csak tedd a dolgod. Gondoljanak amit akarnak, majd te is ezt teszed később, amikor nekik lesz gyerekük!
2011. jan. 31. 12:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Nalunk Anyosom azt mondta azert nem jon hozzank mert rendetlenseg van,meg zaj es nem birja.Hat 4 gyerekkel nem konnyu de azert neha jol esne ha kijonne segiteni.

A masik engem nem erdekel mar hogy ki mit mond rolam hogy kezelem a gyerekeimet,a gyerekek egyebkent vendegek jelenleteben maskepp viselkednek.

2011. febr. 2. 10:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Engem sem érdekel különösebben, hogy ki mit gondol, ha hisztizik a gyerek, akkor ugyan úgy járok el, mint máskor. Nem fontos mindenkinek ugyanazt a nevelési elveket vallania. Volt már rá példa, hogy megjegyezték, hogy hát ők ezt így meg úgy, meghallgattam, én meg mondtam, hogy én meg amúgy.
2011. febr. 2. 14:51
 8/8 A kérdező kommentje:
Kicsit off a saját kérdésemre: és a nagyszülők előtt se kellemetlen, mikor vizslatják (vagy te azt érzed) hogyan reagálsz le szituációkat?
2011. febr. 2. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!