Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Dolgozó anyukák: hogyan...

Dolgozó anyukák: hogyan oldjátok meg a vacsora kérdést?

Figyelt kérdés

Délután 5 órára érünk haza a bölcsiből és munkahelyről, 7-kor pedig fürdeni indul a kisfiam. Tehát van 2 óránk a közös játékra, programokra.

Igen ám, de vacsorát kellene főzni... Hetente egyszer elmegy a hideg vacsi, de én és a férjem csak otthon eszünk főtt kaját, a munkahelyen nem.

Egyikünk sem szeretne a konyhában rostokolni közös játék helyett...

Ti ezt hogyan oldjátok meg? Minden nap főztök? Vagy rendeltek? Vagy készételeket vásároltok? Vagy előre főztök?

Várom a jó tanácsokat, mert egyelőre nem nagyon látom a megoldást! Köszönöm!

2011. jan. 28. 08:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Minden nap főzök, de egyszerű, gyors ételeket, illetve olyanokat, amik mellett nem kell ott állni, és amelyik részét lehet, azt előre elkészítem. Pl. tepsibe összerakom a húst, és sütésig a hűtőben várakozik, vagy előre lefagyasztom a sajátkészítésű kinyújtott pizzalapot, ezt reggel kiveszem a fagyasztóból, este megpakolom feltéttel, be a sütőbe, lehet játszani. :)

Vagy pl. valami szószos tészta, azt megcsinálom előre, csak a tésztát kelljen kifőzni, az is csak negyed óra. A többfogásos menü meg marad vasárnapra.

2011. jan. 28. 08:56
 2/13 anonim ***** válasza:

Hétvégén készíts elő mindent, gondold ki, mi lesz a heti menü, hétfőre főzz vasárnap, hétfőn amikor a pici lefekszik, akkor állj neki, főzz megint két napra, majd szerda este is főzz. csüt. péntekre. Vagy ha jobban szereted, kelj hajnalba egy-két nap a héten. Pénteken rendelj pizzát, vagy amit szerettek. Mi így csináltuk.

Semmi gond. Úgyis fent voltunk legalább 10-ig, így elkészültek a főtt ételek.

2011. jan. 28. 08:57
 3/13 anonim ***** válasza:
ez nehéz dolog. Én mindig délután főztem. Már reggel kivettem a hozzávalókat így igaz nekem csak egy óra jutott a gyerekkel játszásból, addig apa játszott a kicsivel. De pl. az egyik munkatársam reggel kel korábban és akkor megfőz. Én ezt azért nem alkalmaztam mert így is korán keltünk (vidékről jártunk városba). Ha nem keltek túl korán esetleg megpróbálhatod te is, hogy este kiveszed az alapanyagokat, s reggel megfőzöl.
2011. jan. 28. 08:58
 4/13 anonim ***** válasza:

Én hétvégén próbálok felkészülni a hétre is. Csinálok 1-2 szószt pluszba, amihez csak köret kell és kész.

Ha pedig úgy alakul: egy gyors főzeléket este is összedobok.

Sokat használom a sütőt, vagy a kuktát - így nem kell az étel mellett állni vagy kavargatni. Addig is játszhatunk...

2011. jan. 28. 08:59
 5/13 anonim ***** válasza:
Szombaton és vasárnap úgy főzök, hogy hétközben is egy-egy este a maradékot elő tudjam venni, max. csak köretet kelljen hozzá készíteni. Ez általában pörkölt, vagy sült, rántott hús. Akkor ez összesen 4 nap főtt kaja. Aztán van virsli, vagy sültkrumpli tükörtojással. A resztelt máj is percek alatt kész. Ha hétvégén nokedlit szaggatok, abból maradjon egy vacsorára tojásos galuskának.Ha hétvégén a sülthöz hagymás törtkrumpli, abból maradjon egy vacsorához krumplis-tésztának. Ha pöröltet főzök, abból annyit, hogy tudjak a fagyiba is betenni belőle, akkor legközelebb csak elő kell venni + köret. Tudsz előre panírozni rántani való húst és be a fagyiba. Ilyesmi dolgokkal tudsz magadnak időt megtakarítani.
2011. jan. 28. 09:00
 6/13 anonim ***** válasza:
Lassan én is ebbe a cipőbe lépek.Egyenlőre az az elképzelésem hogy vasárnapról maradék hétfő,keddre mondjuk pörkölt vagy sült hús, ahhoz egy főzelék,aztán a húsleves is jó még. Szerdán közös főzés de szerintem néha jó a vásárolt sárgabarackos gombóc,nudli,rántott sajt , hal.stb. Szerintem majd hétvégén kell rákapcsolnunk!
2011. jan. 28. 09:01
 7/13 anonim ***** válasza:

Azért nem egy ördöglakat ez sem.Nem kell 6 fogásos menüt rittyenteni.Annyi egyszerű, mégis finom kaja van, amik megvannak hamar, csak kell egy kis fantázia.Vagy még az sem.Ha veszel egy csirkét, alá só, bedobod a sütőbe, és egy óra alatt, amíg sül, simán azt csinálsz amit akarsz.Mellé mondjuk egy kis saláta kb.2 perc.Vagy egy gyümölcslevesnek sem kell több 15 percnél, de akármilyen főzelék-a babon kívül- is megvan max 30 perc alatt.

Tésztákról nem is beszélve, amíg kifő, addig akármilyen szósz, vagy öntet megvan, és ez sem több 20 percnél.

Én ilyenből soha nem csináltam problémát, mégis mindenre jutott időm.Hidd el, rengetegen élnek így, hogy munka család, gyerek, férj, és nem ez a legnagyobb gondjuk.

2011. jan. 28. 09:01
 8/13 A kérdező kommentje:

Nagyon jó ötleteket adtatok, köszönöm!

A reggeli főzést kihagyom, így is fél 6-kor kelünk fel, ennél korábban már nem igazán szeretnék. :-)

De az pl. eszembe sem jutott, hogy este főzzek miután elaludt a kisfiam, pedig jó elképzelés!

Az előre elkészítés is jó ötlet, rántott hús bepanírozva tényleg fagyasztható??? A tojás miatt nem lehet valami gond? Fagyott állapotban kell kisütni, vagy kiengedve?

2011. jan. 28. 09:06
 9/13 A kérdező kommentje:
Igen, a tésztás dolgokat tényleg 5 perc megcsinálni, de a férjem sajnos cukorbeteg lett, így mostanában kicsit ritkábban eszünk ilyesmit.
2011. jan. 28. 09:07
 10/13 anonim ***** válasza:

Nekem a Hónapok, napok, ételek című szakácskönyv is sokat segített.

Sok szezonális étel van benne, gyosran elkészíthető változatokban.

Ezenkívül én mindig rakok a hétvégi menüből a fagyasztóba is, ha úgy jönne ki a lépés, hogy fél órát sem tudok a konyhában tölteni (ol. szülői, játszóház, farsang stb.))

Amúgy nem tudom, hogy mennyi idős a babád, az enyém 2,5 éves, de mindig ott sündörög körülöttem a konyhában. HA adsz neki pár feladatot, akkor még büszke is lesz, hogy ő főzte a vacsorát, és biztos jobb kedvvel eszi is meg :-D

2011. jan. 28. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!