Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Firtatta már a gyerekorvosotok...

Firtatta már a gyerekorvosotok a csemete súlyát?

Figyelt kérdés
Akár többet, akát kevesebbet nyomott a kelleténél; baba-, kisded-, kisgyerek-, kamaszkorban.
2011. jan. 23. 21:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%

Enyém humorizálni szokott a gyerekeim súlyával, de nem bántóan.

Első lányom is hatalmas kisbaba volt (első hónapban 1600 gr-ot hízott), második lányom is hatalmas.

Mindkettő 6 kiló volt 2 hósan, tiszta dagiságok.

A gyerekorvos azzal szokott poénkodni, hogy tömegnövelő van a tejemben, meg hogy nna anyuka most mennyit hízott a gyereke, meg hány hónapos is, 4-5?

2011. jan. 23. 21:30
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem soha. nekem nagyon vékonyak a gyerekeim, de soha nem tett semmilyen megjegyzést.

Más orvosok rendszeresen, hogy koraszülöttek voltak, áh sírni tudsz akkor nem vagy anorexiások stb. De a házi orvosom soha. Nyilván tisztában van vele, mindent megteszek a gyerekeimért, ők ilyen alkatok és nem veti a szememre azt, amin nem tudok változtatni. Sőt inkább biztat, na most milyen jól összeszedték magukat.

2011. jan. 23. 21:38
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam is nagyon megindult újszülött korában a hízásnak, 3 hónapos korára megduplázta a születési súlyát (3500-zal született). Persze később lelassult a gyarapodás, és egy éves korára triplázott, ahogy le van írva a nagykönyvben.

Dokink egyébként az elején csak annyit mondott viccesen: Ejj, ha Magyarország ilyen lábakon állhatna! :)))

De soha nem volt rosszalló megjegyzése, mindig az mondta, akárhányszor mentünk hozzá, hogy nagyon szép, erős, izmos gyerekem van. :)

2011. jan. 23. 21:42
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam mindig is nyurga, izmos, sportoló alkat volt, pici kora óta úszik, nem marad meg rajta egy deka zsír sem, nem jellemezte még babakorában sem, hogy hurkái lettek volna. Mióta járni tud, még evés közben is szaladgál. Olyan, mint én, én is 180 cm vagyok, a 60 kilómhoz. :)

Egyszer ügyeletre mentünk, mert éjjel sírt a foga miatt, és ott az ügyeletes orvos azt írta a kórlapjára, hogy vékony. Én ezen kiborultam, de aztán a háziorvosunk megnyugtatott, hogy ő látja újszülött kora óta, és teljesen normálisan fejlődik, csak ilyen az alkata. Még viccelődik is mindig a "kerek, fokhagyma-fenekén". :)

Viszont amikor náthás volt, én magam vettem neki mindenféle multivitamint, hogy egy kicsit növeljem az étvágyát, ugyanis tényleg nincs semmi zsírtartaléka, és ez nem jó olyankor, amikor beteg, pár nap alatt kilátszik a csontja is. Igaz, hogy miután meggyógyul, hamar "visszahízik" az én kis dagi szúnyogom... :)

Mostanra úgy tűnik, kicsit jobban hízik, mert rákapott a sült szalonnára. :) (Heti egyszer kap.) 3 éves, egy méter, és 15 kiló egyébként.

2011. jan. 23. 21:44
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk igen, és kivizsgálásra is elküldött minket. A kisfiam aránylag nagy súllyal született, és 8 hónapos koráig szépen hízott, még többet is, mint kellett volna. Aztán hirtelen leállt a hízása, minden kis hurkája lement róla, és 1 évesen már vékony kisgyerek volt. Én is aggódtam, ezért a dokinéni elküldött minket gyermek gasztoenterológiára.
2011. jan. 23. 22:30
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem, pedig elég vékony. Amúgy is ez a szívfájdalmam, ha szóvá is tenné szomorú lennék. 3 kg-mal született, most 21 hónaposan 11 kg és 88 cm.
2011. jan. 23. 23:30
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Sulyra nem, csak magassagra, de ismerek olyat, akit mindig szekal az orvosa - gondolom, hogy nincs jobb dolga. Kisfiam felig azsiai, nem tudom, hogy miert varjak, hogy magas legyen. Megjegyzest rengeteget kaptam orvosoktol meg egyeb helyeken, pedig a magassagan aztan senki sem tud valtoztatni...
2011. jan. 24. 06:45
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A régi orvosunk mondta 1x,hogy jó húsban van a fiam:),de nem bántott meg,mert utána azt is mondta,hogy sokkal magasabb,mint a kortársai ,így eloszlik rajta,130 cm,és 27 kiló volt 6 évesen,erős csontú fiúcska:)

2011. jan. 24. 08:34
 9/15 anonim ***** válasza:
75%
Az én kisfiam 3900grammal és 55 centivel született, 3 héttel a kiírt időpont előtt. Dagi kisbaba volt:) Most 18 hós lesz holnap és 10,5 kiló, néha nagyon el vagyok keseredve,mert ha rájön főzhetek bármit, semmit nem hajlandó megenni. Inkább lenne dundi kisgyerek, jóétvággyal, én rengeteget küszködök és idegeskedek az evés miatt. Leginkább az bánt,h 7-8 hós koráig jól evett, de azóta?Hol van már az én jól evő kisfiam? :((
2011. jan. 24. 11:00
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2011. jan. 24. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!