Párotok/férjetek milyen házimunkát végez otthon? És mi az, amit mindig ő csinál, csak az ő feladata?
Reggel - azaz hajnalban - mikor megy dolgozni leviszi a szemetet, hazafelé ha kell vásárol, vagy elé megyünk a kisfiunkkal és akkor együtt vásárolunk, postára ő jár csekket befizetni. Itthon délután elvan a lurkóval, a fürdetés csak az ő dolga, majd utána az öltöztetés is.
Olykor mosogat, ha kedve van főz - szakács, úgyhogy itthon már nem nagyon főz - beágyaz, mikor szabadnapos, ha dolgozik, akkor persze nem, mert én még alszom, mikor elmegy. Függönyt felrakja, néha porszívózik.... Mi úgy beszéltük meg, hogy ő dolga a munkahelye, enyém a háztartás, a gyerek pedig közös. :)
De sokat segít, ha megkérem, kérés nélkül csak apróbb dolgok jutnak eszébe. Olyan is van, hogy én elmegyek egy hétvégére a gyerkőccel, mire hazajövök kitakarított. :)
Konyha és fürdő takarítás felváltva van, egyszer övé a konyha enyém a fürdő, máskor fordítva.
Szia
A ferjem a szemetet viszi ki, mert en babakocsival nem tudom levinni.Mindig O uriti ki a porszivot, mert en azonnal tusszogni kezdek.
Neha-neha elmosogat (havi 1-2 alkalom).
Rengeteget dolgozik, igy ennek is orulok hogy megcsinalja.
Nalunk a ferjem porszivoz, fuvet nyir (nagyon ritkan kell ezt itt nalunk), a gyereket elviszi neha a jatszoterre meg vigyaz ra, amig en megfurdok, hajat mosok, itthon teszek-veszek.
Amugy mindent en csinalok itthon meg en megyek mindenhova, o meg dolgozik.
6- kor jön meg a melóból, játszik a gyerekkel, elpskolja a játékokat, felporszívózta a vacsora morzsát míg mosogatok, megágyaz, megfürdik a gyerekkel, majd együtt altatjuk a gyereket. Heti 3x este eljárok tornázni, akkor ő van a gyerekkel.
Reggel 6- kor megy dolgozni, akkor leviszi a szemetet.
Hétvégén kitereget port töröl, bármit megcsinàl amire megkérem.
Úgy látom, hogy a hozzászólók többségének rendes férfi a párja, és szinte mindenhol sokáig dolgozik az apuka.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Talán a gyerek fürdetését bevállalhatná, persze ha otthon van akkorra. Már az is nagy segítség.
Nem szép dolog ha így áll hozzá a házimunkához, persze ha a munka végett, hogy ő sokat dolgozik és nincs otthon, akkor más téma. De szerintem egy alap dolognak kellene lennie, hogy segítünk egymáson, mégha picire is futja. Sajnálm!
A gyerekeket ő fürdeti, ennyi.
Házimunkát szinte semmit, főleg nem magától. Esetleg kiviszi a szemetet, de az nem nagy kunszt, családi házban élünk.
10 órát dolgozik fizikai munkát, tehát nem egy irodában vakarózik 1 órás ebédszünettel, így én nem is várom el tőle, hogy ő porszívózzon fel, mikor hazajön a melóból, én meg itthon vagyok a kicsivel.
Annyit "várok" csak el tőle, hogy ne csináljon plusz munkát nekem. Pl. egy időben szétdobálta a ruháit és a cipőit, mikor hazajött, na azért már megneveltem :)
Ja és ha hétvégére marad vmi házimunka, akkor a gyerekeket szoktam rábízni, amíg én megcsinálom.
De amúgy már porszívózott és mosogatott is, így tudom, hogy jobb, ha inkább én csinálom :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!