Akik mei-tai-t használnak otthon és, úgy végzik a házimunkát hogy hordozzák a babájukat, nem lettek ezáltal elkényeztetve, és milyen házimunkát tudnak így elvégezni?
az én babám úgy 3-3,5 hónapos korában nőtte ki a hasfájást, addig én is hordoztam, vagy kendőben, vagy kenguruban. gyakorlatilag ez úgy nézett ki, hogy szopizott, büfizett, peluscsere és kötöttem is magamra. teregetés csak szétnyitós szárítóra ment, a kötelet csak a kenguruval értem fel, mert a kendőt a vállamra húztam le. mosni, felsöpörni, felmosni, port törölni, mosogatni, enni, ruhát hajtogatni-elpakolni simán tudtam. vasalni és főzni nem mertem így, nehogy leforrázzam, megégessem, ráfröccsenjen olaj stb. a babára.
aztán elmúlt a hasfájás és elkezdte használni a kezecskéit, felfedezte a játékokat és evés után egyre hosszabb ideig elvolt velük. most 8 hónapos, és elég ha 5-10 percenként ránézek, eljátszik maga is, de figyelnem kell rá, mert most kezd mászni és sose ott találom, ahol hagytam:) a hordozás maradt a séták idejére. illetve a nappali alvásnál még kell kicsit ringatni, hogy elaludjon, de nem kell sétálni, csak úgy az ölembe veszem és duruzsolunk egy kicsit, 3 perc alatt alszik is:)
szerintem ez nem elkényeztetés, ezzel csak az alapvető igényét elégítettem ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!