Akinek két gyereke van, és tervez harmadikat, nem fél attól, hogy esetleg ikrek lennének, és egyből négy gyereke lesz?
Három gyerkőc még elférne a kocsiban is és a lakásban is, de négy már nehezen...
Csak elgondolkodtam, mi lenne, ha ikrek lennének majd.
Valaki járt így esetleg?
24 vagyok, és ikreim lesznek. Se páromnál, se nálunk nem volt ükszülőkig visszamenőleg ikerterhesség.
Na, ezt magyarázza meg valaki népi megfigyelések alapján :)
Három gyereket terveztünk a férjemmel, kettőt egymás után két évre, utána visszamentem volna kicsit dolgozni, aztán a harmadik. Össze is jött mindkét terhességem első próbálkozásra, másodszorra "duplán". :-) 21 hónap van a lányom is az ikerfiaim között, ők most 5 hósak múltak. J volna mégegyszer terhesnek lenni, de nem ikrekkel. A lányommal való terhességemet a végéig élveztem, az ikrekkel a 30 héttől ugyan elvégeztem mindent, elláttam a lányom, de tiszta mozgáskorlátozottnak éreztem magam, mindenki aggódott (család, doki hogy korababák lesznek, stb), azt nem élveztem annyira. Most hogy itt vannak, annál inkább!!! Szuper, és sokszoros öröm ikreket nevelni.
A kocsival bajunk van nekünk is még így is, elég szűkös. :-)
Ha megint terhes lennék ikrekkel, befonnám a hajam. :-S
Mi hajlamosít még kétpetéjű ikrek fogantatására? Az anyai életkor meghatározó, a harmincas éveik második felében járó nőknél gyakoribb a ikerszülés. Ha a terhesség az édesanya életében a második vagy többszöri, akkor nagyobb valószínűséggel fordulhat elő az ikerterhesség, mint az első terhesség esetén. A magasabb, nagyobb testsúlyú nők szintén jó eséllyel pályázhatnak ikerbabákra. Ha anyai ágon a családban előfordult kétpetéjű ikerterhesség, akkor számíthatunk ikrekre, tehát őseinktől örökölhetjük ezt a csodát. Az utóbbi évtizedekben a mesterséges megtermékenyítés is hozzájárult ahhoz, hogy még több családban szülessenek ikrek.
Egypetéjű ikreknél a vizsgálatok arra utalnak, hogy a fenti okok közül csak az örökletességnek lehet szerepe. Tehát életkor, többszöri szülés, testmagasság, testsúly nem hajlamosít egypetéjű ikerfogantatásra.
én világ életem iker csajokat szerettem volna,err van egy 26 és egy 7,5hónapos fiam :-) és 30leszek idén.nos tervben van a 3.is,de szigorúan a 35.szülinapomra.
ezek szerint esélyem lenne az ikrekre?Nem bánnám én,úgyis kombi kocsit szeretnénk,meg ha lányok lennének,akkor meglenne az egyensúly :-)
Én pedig nem is akartam ikreket, na? :)
"ingyen kaptam, mégis kincset ér"
Nem arra gondoltam, akinek az lesz, hanem arra,aki azt mondja, hogy ő ikreket szeretne.
Nekem ikerhugaim vannak, amúgy.
Szia!
Nálunk 3 gyerek után, a 4. terhesség 11. hetében derült ki (a második ultrahangon), hogy ikreket várunk. Hát mit mondjak, frászt kaptam rendesen. ma már azonban úgy gondolom, hogy a legjobb dolog, ami velünk történhetett. A lányok nemsokára másfél évesek lesznek és mindannyiunk szeme fényei.
Ejha, le a kalappal előttetek, kedves utolsó válaszoló :)
Ügyesek vagytok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!