Szerintetek a gyermekpóráz hasznos dolog? Szerintem megalázó. A gyerek mégiscsak ember, nem szabadna pórázon tartani. Azt a gyereket amelyik nem fér a bőrébe meg kéne tanítani hogy rendesen sétáljon
Én soha nem tennék a gyerekemre ilyet, még a kutyára se hámot rakok.
Ha meg azért rakja rá a gyerekre mert szófogadatlan akkor nevelje meg.
Ahogy a kutya neveltsége is a gazdán múlik, úgy a gyerek nevelése is a szülőn.
Olyan a gyerek amilyenre nevelik. 23/N
Miért, ha kézen fogva megy a gyerek az anyjával, az nem megalázó?
Akkor se odamegy és azt csinál, amit akar. Ez a dolog lényege, mert egy ilyen pici gyerek állati fürge, és pillanatok alatt képes bajba kerülni.
Az a ciki, amikor nagyobb rendezvényen kétpercenként bemondják, hogy a két éves, öt éves, másfél éves Benőke várja a szüleit a sátornál.
Egy nagyon kicsi gyerek még nem képes két felé figyelni. Ha valami leköti a figyelmét, lehet szólongatni, nem figyel, nem is hallja. Ez egy forgalmas út mellett akár életveszélyt is jelenthet.
Egyébként nem használtam még hámot, kézen fogom a gyereket, de sokszor jó lenne, ha két szabad kezem lenne, ha csak egy percre is.
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:50
:D
Gondolom, nincs gyereked, különben nem hasonlítgatnád össze a nevelését a kutyával.
A gyerek nem olyan, amilyenre nevelik, van egyénisége, temperamentuma, saját akarata, és elképzelései.
Te sem olyan vagy, amilyenre a szüleid neveltek, és ha nem hiszed, emlékezz rá, mennyire nem értettétek meg egymást kamasz korban.
Na most a kutyával pl. ilyen sincs.
A gyerek egy kis ember. Nem egy kis állat.
Az utolsónál a pont!
Időszakosan tettem rá a gyerekre amikor épp kellett.
Miért lenne megalázó? Érdekes külföldön senki nem tartja annak, csak a magyarok mesélnek bele ilyen hülyeségeket.
Egy kisgyerek nem tudja bemérni a veszélyt és bármelyik szülőnél előfordulhat, hogy nem figyel oda pár másodpercig. Ez bőven elég arra, hogy kirohanjon a kisgyerek az úttestre és elgázolja egy autó. Vagy elvesszen a tömegben.
Az első a biztonság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!