Adnád valamelyik nevet a gyermekednek?
LÁNY:
- Vulfia
- Seherezádé
- Milka
- Psziché
- Manfréda
- Kenza
- Ifigénia
- Dzsamilla
- Zselyke
- Azucséna
FIÚ:
- Csepel
- Aladdin (Aladin)
- Geminián
- Dzsasztin
- Helmut
- Krizosztom
- Hubert/Hubertusz (:D)
- Hannibál
- Zebulon
- Zsülien
Forrás : [link]
ugyan nem adnám a gyerekemnek, de engem egy cseppet sem zavarnak ezek a nevek.
azért is vannak, hogy ha a szülők közül valaki külföldi, vagy hazánkban telepednének le, akkor tudjanak akár saját nemzetiségüknek megfelelő nevet is adni a gyereknek.
a Csepel, Helmut, Hubert nevekben semmi extra nincs, a Helmut tetszik is, és megszokottnak érzem, biztos Kohl kancellár miatt :D
a női nevek közül a Manfréda, Kenza egész normális, a Psziché pedig gyönyörű, görög istennőre emlékeztető.
tetszik a Seherezádé, sőt, az Azucséna is, ez utóbbit akkor kedveltem meg, mikor egy szappanopera egyik szereplőjének ez volt a neve: Asusena (e.: Aszuszéna).
Csak a Zselyke tetszik, viszont az nagyon :)
A többi - ne haragudj meg, de - borzalmas. Szerintem ahol mindkét szülő magyar és Mo.-on él a család, ott a gyereknek legalább megközelítőleg "magyaros" nevet kéne kapnia. Aladdin meg Milka??? Nagyon durva...
(ne haragudj, hogy ilyen "erősen" fejeztem ki a nemtetszésemet, nem állt szándékomban megbántani vele - de tényleg ez a véleményem)
Krizosztom nekem azért tetszik, mert még ki sem lehet mondani:D
Csupa előnye van!
Nekem is a Zselyke tetszik, az nem olyan borzasztó. Egy szöszke, hamvas rózsaszín bőrű kislányt simán el tudnék képzelni ilyen névvel.
A férfi nevek közül igazából egyik sem. Talán a Hubert, de az is inkább a Hubertusz formában. De ha már vadászat, akkor már inkább Nimród. :) Azt imádom. Ha egyszer lesz egynél több fiam, a másodiknak biztos ezt a nevet adom. (az elsőét már 5 éves koromban kitaláltam, szóval azon biztos nem fogok változtatni:)
Egyébként elég hülye nevek. Én nem tudom, mi lett az Istvánnal, Andrással, Erzsébettel, Zsuzsával meg a többiekkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!