Hány ezer forintos fizetésnek kell lennie az anyának és az apának Magyarországon, hogy fel tudjanak nevelni 3 gyermeket?
Nem hiszem, hogy pont a lovaglást kéne felhozni. Sok iskola ingyenesen is indít nyelvtanfolyamokat és sport foglalkozásokat és jogosítványnál se minden hónapban fizeted ki a 150 ezret rá, hanem mondjuk fél év alatt.
És itt jön elő az, hogy ki akarja felnevelni és ki akarja luxus körülmények közt felnevelni a gyerekét. Lehet venni babakocsit 40 ezerért és 200-ért is... Van aki kényszeresen a drágábbat akarja. Ez csak sznobság, de a gyereknevelés nem ebből áll.
Mondom, aki hülyeségekre akarja költeni a pénzét annak tényleg kevés 500 e.
Nézd igazad, felnőni bárhol bármilyen körülmények közt felnőnek a gyereked.
Csak tudod, ennél én többet akarok adni a gyerekeimnek. és azért hoztam fel a lovaglást, mert az én fiam lovagolni akar és lovagol 2 éves kora óta. Nem fogom neki később sem azt mondani, menj a suliba ingyen ugribugrira, mert az ingyen van. A lovakat meg nézegesd képeskönyvben.
És ugyanez, ha sielni akar, akkor sielni fog. Persze, nyilván ettől még eljárhat ingyen iskolai foglalkozásra, mert nem fogják érdekelni a fent említett sportok sőt lehet egyáltalán a sport sem, de a lehetőségük meg legyen vagy ne legyen anyagi gátja.
Nem a sporton és a tanuláson fogok spórolni. Van a falunkban is ovi a házunk mellett, de ettől függetlenül már most is a városba hordom az egyik legjobb hírű oviba. És ha ők egy külföldi jó hírű egyetemre akarnak menni, akkor nem szeretném azt mondani nekik, járjatok inkább az ELTÉ-re, az is egyetem. És olcsóbb.
És mondjuk a jogsit is azért hoztam fel,mert ismerek ilyen családot egyszer 150 ezret kifizettek a legidősebbnek, de már a középső nem tudták, és az egyetemet sem tudják (ez havi 50-60 ezer legbarátibb áron is) még egy gyereknek sem, nemhogy 3 -nak. (mert háromnak ez már havi 200 ezer)és ebben hidd el semmi luxus nincs, kollégium, kaja, jegyzetek, utazás.
Sportolhat, amihez kedve van és tanulhat, amihez kedve van.
Persze nyilván kellenek a kocsimosók, úgyhogy a te gyerekeidnek az is megfelelő, nehogy taníttasd őket, mert még sznobnak néznének. Meg nehogy megengedd nekik, hogy azt csinálják, amihez kedvük van, hátha pénzbe kerül anyucinak-apucinak. Tudják meg, kemény az élet. Nincsenek vágyak, csak ingyen foci meg parizer.
Bocs, de felneveli egy gyereket és az ég egy adta világon mindent a s*gge alá tenni amit kiejt a száján, hogy aztán beképzelt, önállótlan felnőtt legyen aki még 30 évesen is otthon lakik és nem dolgozik, mert miért ne? Eddig is mindent megkapott amit kiejtett a száján.
Ne haragudj, de én embert akarok nevelni.
Nem értem, hogy miért lenne a gyerekemből kocsimosó, ha nem jár lovagolni vagy nem jár évi 3 millióért egyetemre külföldön...
Az én szülei havi 300 e-ből gyönyörűen felneveltek. Van egy bátyám. Mindkettőnknek jogsija van, 3 ingatlan a tulajdonunkban, semmi hitelünk nincsen, bátyám orvosira jár (egy tankönyv 30 ezer ft), mindkettőnknek laptop, és évi kétszer a kanári szigeteken nyaralunk, és van pénzünk a külföldi, több hónapos nyári gyakorlatokra is.
Tudod lehet spórolni és nem minden hülyeségre elverni a pénzt. De ez a te dolgod, hogy nincs jobb dolgod mint költögetni és kevés neked az 500 e.
De én úgy gondolom, hogy ritka manapság, hogy egy család ennyiből élne és mégsem haltunk ki.
Jó oké, amit ti a Kanári szigetkre költötök, én félrerakom egyetemre és sportra. Mert én meg ha ingyen lenne se mennék ilyen helyekre. És inkább költöm lovaglásra ezt a pénzt, és nem utazom turista paradicsomba.
És mire megy a bátyád egy magyar orvosi egyetemen szerzett diplomával? Áh, igen megengedik neki, hogy injekciót nyomjon az angol betegek fenekébe, hétvégenként. Amikor a Harvardon végzett sebészek pihennek.
Nagyon nem mindegy milyen egyetemen szerzel diplomát. A Harvardon 3 milla a tandíj, de a diplomája ér is annyit. (szerintem nem túlzok, ha azt mondom az egyetemek világranglistáján az első helyen áll)És a magyar ELTE, mint a legjobb egyetem tudod hol? Nincs az első 150-ben. Egy magyar egyetemet nem is jegyeznek a világban és magyar diplomával max a külföldiek seggét nyalhatod. Legyen az mérnöki, orvosi bármilyen diploma. Aki valamire vinni akarja, külföldön szerez diplomát.
Szerintem 140-140 ezer forintos fizetésből fel lehet nevelni 3 gyereket normálisan. Persze, ha van több az jó, meg ennyiből vannak dolgok, amiről le kell mondani, de amire kell, arra be lehet osztani ennyit, és a gyereknevelés nem csak az anyagiakon múlik. Szerényen 80-10/fő fizetéssel is nagyon sokan nevelnek gyerekeket. A szegénység ez alatt van, ha csak 50-60/fő a szülők bevétele.
nyilván "normálisan" 2*500 is jó lenne, de hát teszünk engedményeket. Azt is meg kell tanulni a gyerekeknek, hogy szerényebb körülmények között is feltalálhatjuk magunkat, lehetünk sikeresek és boldogok.Talán többet is tanul a gyerek, míg felnő, ha látja, hogy küzdjük le a napi gondokat, mintha minden tálcán lenne előttünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!