Hány ezer forintos fizetésnek kell lennie az anyának és az apának Magyarországon, hogy fel tudjanak nevelni 3 gyermeket?
Szerintem azért nem 500 e. Bár attól függ, hogy mennyire akarod luxus körülmények közt nevelni a gyerekedet. Sok anyuka van a környezetemben, egyikük sem él havi 500 e-ből és vidáman nevelgetik csemetéiket akik a világon mindent megkapnak.
Persze vannak akik szeretnek vásárolni, de szerintem akinek netto 500 e-re van szüksége az nem a gyerekre költi a pénzt hanem egyéb fölösleges hülyeségekre.
szerinte meg nem költi hülyeségekre
de egy normál szinvonalú élethez, ami nem abl áá, hogy most nincs, nincs nincs...ahhoz igenis kell ennyi pénz
figyelj, amíg kicsi a pelenkára sokkal kevesebb is elég, de nem lesz mindig így. Például én angolt tanítok, 2500 forint átlag egy óra, ha a 3 gyerekedet járatni akarod, csak ez 90 ezer havonta. És ez egy különóra, hol van még a sport, ami kb ugyanennyi, én lovaglást kérdeztem, 10 perc egy ezres, ha mind a három lovagolni akar? Mellette mondjuk uszodába is eljárnának? Ez már havi szinten több, mint százezer forint.
Aztán később jön a jogsi, egyetem-tudod mennyi az még állami finanszírozással is 3 gyerek egyetemi költsége?
És alap dolgok, nyelvtanulás, sport, egyetem, jogosítvány- egyik sem hülyeség, jó persze lehet enélkül élni, sőt sokaknak nem jut kajára sem. De a kérdés az volt, mennyi kell, hogy 3 gyereknek mindent meg tudj adni?
Én el tudom képzelni, hogy mondjuk mentőorvos apuka és tanár anyuka ennek feléből is lazán felnevel tisztességesen 3 gyereket. De amiből már mondjuk tényleg tudod finanszírozni az életét, minimum nettó 500. Sőt lehet jelentősen alulbecsültem.
De mondjuk én úgy képzelem a gyerekem sportoláshoz, tanuláshoz való igényét tudjam finanszirozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!