Milyen jogaim vannak ilyenkor? Mit tudok tenni, hol lehet reklamálni?
Röviden: Vettünk egy ultrahangos hideg párásítót 2009. májusában. 2010. márciusában elromlott, nagyon sokszor nem nyomta fel a párát. Mivel még garanciális volt, elküldtem postán a szervizbe. Én vidéki vagyok, a garancialevélen volt egy BP-i pasi neve, címe szerelőként feltüntetve. 4 nap alatt vissza is jött, minden rendben volt decemberig. Akkor ismét elromlott. Megbeszéltem vele telefonon, hogy kérek árajánlatot a javításra, mert már nem garanciális. A hibája ugyanaz volt, nem jött a pára. 1000 Ft volt a posta oda, 4500 a javítás, és Ő 1500-ért postázta nekem vissza. Tehát 7000 Ft-ot fizettem cakk-pakk. Volt bent valami számlaszerűség, meg a javításról valami papír, de olvashatatlan. 3 hete kaptuk meg a gépet, és ma este megint nem működött. Tiszta ideg vagyok. A fiam kruppos, múlt héten volt rohama.
Holnap felhívom, de mit tudok tenni 250 km távolságból?! Olvassak be neki, vagy mit csináljak?! Nem vagyok hajlandó újból fizetni, de kell a készülék. Működőképesen!!!
És még valami: a pasi a telefonban olyan bunkó volt, hogy én ilyent még nem hallottam. Felhívott, hogy 4500 lesz a javítás, kell vagy nem.
Nem tudom, hogy milyen jogaid vannak, csak pár jó tanács:
Ne te hívd fel a pasit, hanem a férjed, vagy egy férfiismerősödet kérd meg rá, a nőket sokkal könnyebben lerázzák az ilyen barmok, mintha egy erélyes férfihanggal állnának szemben. Ha nem tudtok megegyezésre jutni, a fogyasztóvédőket említsétek meg néhányszor (tökmindegy, h ha nincs erre vonatkozólag fogyasztóvédelmi szabály, ezt lehet, h ő sem tudja, viszont elfordul, h ha valami nem stimmel a dologban, kicsit besz.rnak tőlük...)
Szia!
Én biztos, hogy felhívnám a fogyasztóvédelmet, hogy ilyenkor mi van. Garanciális időszakban volt egy hiba, megjavították (kérdés: volt-e valami alkatrész-csere? Mert van egy olyan emlékképem, hogy az új alkatrészre újra indul a garancia), a garancia leteltét követően ugyanaz a hibajelenség volt.
De az biztos, hogy ezzel a fickóra meg ezzel a párásítóra nem szabad többet költeni. Valószínűleg újra 7eFt körül lesz a javítás, arról nem is beszélve, hogy pár napig megint nem lesz készüléketek. És ha lesz, ki tudja, meddig fog működni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!