Miért nem hagyják a gyerekeket igazi kisgyereknek lenni?
A 2. hszval egyetértenék, csakhogy pont ez a lényeg, hogy a játékhoz, foglalkozáshoz sokszor nem kell pénz! pl. ott a sógyurma, vagy egyszerű építés fakockákból...stb.
Igaz ez a világ már nem erről szól sok esetben, mert már nekem is furcsa volt amikor anyukám mesélte, hogy ők tényleg babszemekkel játszottak annak idején, az volt a "zseton" pl. sakknál, malomnál stb.
Nekem is pici gyerekem van, próbálunk vele minél többen foglalkozni, de azért a számítógép , elektromos kütyük őt is érdeklik, ezt minimálisan de engedni kell neki, mégis az életünk része.(pl. gyerekdalokat hallgatunk a neten )
Le leszek pontozva, de az én 2 éves gyerekem szobájában is van lcd tv.De nem tv függő, imád kinn lenni.Mi sem szoktunk a tv előtt ülni, nem ezt látja.Imád kint lenni.Fontos a szülő viselkedése is otthon!Ezek a szülők sem mások, miért lenne a gyerek is más.
Kislányom imád építeni, és a neki megfelelő dolgokkal játszani.Nagyon ügyes.Ha iskolás lesz akkor sem engedném hogy tv függő legyen v hogy a számítógép előtt üljön (amit már most magától tud kezelni:-)).Szeretném ha sportolna, táncolni járna stb.A szülők hozzáállása nagyon fontos.
nem tudom, mert az én gyerekeim is sokat tévéznek, számítógépezni nem gépeznek.
De emellett sokat játszanak, például postásost (mert nézik a Postás Pat-et),szerelnek, építenek mert nézik Bob mestert. És 4 évesen rengeteget tud a környezetszennyezésről, állatokról, a világról. Úgyhogy én nem hinném, hogy a tévé rossz lenne. Persze nyilván nem a való világot kell nézni. Ja és olyan fantáziája van, hogy a múltkor kicuccoltunk a játszótérre, nekiállt játszani és aztán azt vettük észre a nála idősebbek köré gyülekeznek, ő kiadta ki mit csináljon és ott játszottak vagy 2 órán keresztül. Anyukák döbbenten néztek, hogy jé játszik a gyerek (mert ilyet még sosem csináltak), végül arra fogták, amikor a gyerekeik voltak kicsik, nem voltak játékok. (az én fiam 4, az övéké kb 7-8 éves volt)
De én mindig támogattam, játszok vele, kitalálok én is dolgokat, mindenhez keresünk alkalmas cuccot (papírdobozokat postaládának, borítékokat leveleknek stb)
A másik pedig, ha anya azt mondja, hogy minek a könyv, meglepődtél, hogy a gyerek bevágta a sutba? Hiszen nyilván anyuka se nyitott ki életében egy könyvet sem, sőt tovább megyek az is lehet hogy úgy nevezett funkcionális analfabéta. Mint mondta a múltkor valaki, amikor felolvastam az újságból, döbbenten: Te úgy olvasol, ahogy beszélsz? Mondtam, igen úgy.Úgyhogy ebben a szülő a hibás, illetve a szülő szüleje és így tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!