Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekes bérlet új GYES...

Kisgyerekes bérlet új GYES szabályozás?

Figyelt kérdés
Most ápr. 1-től le kell mondjam a GYESt, mert 8 órában dolgozom. Így megszűnik a kisgyerekes bérletre való jogosultságom is? Vagy azattól marad a gyermek 3 éves koráig???
2011. jan. 2. 08:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy kell a kisgyerekes bérlethez igazolás, hogy gyesen vagy Xhónapos frissességű(fél éves). Ha így van(bocsi nem használok bérletet, jegyet veszek) akkor egy idő után nem lesz igazolásod arról, hogy gyesen vagy, nem adják ki.
2011. jan. 2. 09:23
 2/5 anonim ***** válasza:
50%

Én úgy gondolom, hogy ez a "GYES"-es bérlet eddig is nagyon elfuserált szabályozás volt.

GYED-en levők, akik nem dolgoznak, azoknak nem jár.

Akik napi 8 órában dolgoznak + GYES, azoknak jár. Igazságos ez szerinted??????

2011. jan. 2. 10:17
 3/5 A kérdező kommentje:

Sajnos a szabályozások zöme nem igazságos! Ez van sajnos. Én is kerültem hülye helyzetbe ilyen szabályok miatt: Még nem töltötte be a fiam az egy évet, amikor felvették bölcsibe. Mivel felvették, le kellett mondjam a gyedet. A gyest még 1 éves kora előtt nem igényelhettem és a munkahelyem meg nem akart még visszavenni. Másfél hónapig egy fillért sem kaptam. Amikor felhívtam a MÁK-ot azt mondták vegyem ki a bölcsiből és menjek újra gyedre. Mondom, akkor bukom a bölcsi helyet.... akkor nem tudják.

Ennyit a szabályozásokról. Bocsi, ez most így kijött belőlem... Ha tud valaki fix infót, az írja meg! Köszönöm!

2011. jan. 2. 13:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Bocs az OFF-ért, de én épp egy hónapja kérdeztem rá az egyik elárusítóhelyen, hogy ha napi 8 órában dolgozom (decemberben múlt 2 éves a fiam), jogosult vagyok e a kismama bérletre. A válasz egyértelmű nem volt. Szóval köszönöm, hogy feltetted ezt a kérdést, hétfőn megyek is intézni a bérletet, mert ezek szerint március 31-ig jogosult leszek én is.

Az alábbi honlap alján megtalálod a jelenleg hatályos szabályozást.

[link]

2011. jan. 2. 20:57
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi az infót. Viszont van egy felvetésem: Ha én még decemberben megkaptam az igazolást a bérlethez. És meghosszabbíttatom a bérletigazolványt, akkor feltételezem, hogy ezt nem fogják visszavonni a BKV felé. Meg honnan tudná a BKV, hogy 6 vagy 8 órában dolgozom??? Tudom, hogy kiskapuzás, de jobb, mint ha lógnék...
2011. jan. 3. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!