Kisgyerekes bérlet új GYES szabályozás?
Én úgy gondolom, hogy ez a "GYES"-es bérlet eddig is nagyon elfuserált szabályozás volt.
GYED-en levők, akik nem dolgoznak, azoknak nem jár.
Akik napi 8 órában dolgoznak + GYES, azoknak jár. Igazságos ez szerinted??????
Sajnos a szabályozások zöme nem igazságos! Ez van sajnos. Én is kerültem hülye helyzetbe ilyen szabályok miatt: Még nem töltötte be a fiam az egy évet, amikor felvették bölcsibe. Mivel felvették, le kellett mondjam a gyedet. A gyest még 1 éves kora előtt nem igényelhettem és a munkahelyem meg nem akart még visszavenni. Másfél hónapig egy fillért sem kaptam. Amikor felhívtam a MÁK-ot azt mondták vegyem ki a bölcsiből és menjek újra gyedre. Mondom, akkor bukom a bölcsi helyet.... akkor nem tudják.
Ennyit a szabályozásokról. Bocsi, ez most így kijött belőlem... Ha tud valaki fix infót, az írja meg! Köszönöm!
Bocs az OFF-ért, de én épp egy hónapja kérdeztem rá az egyik elárusítóhelyen, hogy ha napi 8 órában dolgozom (decemberben múlt 2 éves a fiam), jogosult vagyok e a kismama bérletre. A válasz egyértelmű nem volt. Szóval köszönöm, hogy feltetted ezt a kérdést, hétfőn megyek is intézni a bérletet, mert ezek szerint március 31-ig jogosult leszek én is.
Az alábbi honlap alján megtalálod a jelenleg hatályos szabályozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!