Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A pedagógusok (dadusok,...

A pedagógusok (dadusok, óvónők, akár tanárok), a magánéletben is jó gyereket tudnak nevelni?

Figyelt kérdés
Tehát, ha én elmegyek egy óvónőképzőbe, vagy csak megveszem a könyveket és jól átrágom magam rajta, akár vmi gyerekpszichológusi könyvet tanulmányozok,akkor én már lehetek jó nevelő?Tehát ha nekem vannak elképzeléseim, hogy én milyen gyereket akarok nevelni,akkor ez megtanulható, vagy a gyerek úgyis azt csinál amit akar?(legalább is sok gyerek nem hallgat a szüleire, persze vannak kivételek)
2010. dec. 22. 10:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
De jó kérdés...én is mindennap szembetalálkozom ezzel a kérdéssel...anultam pedagógiát, gyerekpszichológiát stb. évekig és az ELMÉLETET tudnám is egyes nevelési elvekkel kapcsolatban de a 3 éves fiammal mégse működik..Pedig szeretnék jó anyja lenni...
2010. dec. 22. 12:18
 12/16 anonim ***** válasza:
Én két tanárt ismerek0 (mármint hogy a családját is), mindegyiket utálják a gyerekei és a jólneveltségtől pedig marha messze vannak a gyerekek...
2010. dec. 22. 13:03
 13/16 anonim ***** válasza:

Nálunk a suliban ahol tanítottam, volt egy vicces mondás a tanárok között, hogy a pedagógus szülők gyerekei a "leghülyébbek"! Komolyra fordítva, van ilyen is, meg olyan is. Nekem pl. van egy pedagógus barátnőm, az osztályát remekül viszi, remekül fegyelmezi, mégis van egy olyan rossz, elkényeztetett gyereke, hogy csuda. De persze láttam már olyat is,hogy ped. szülőnek jó nevelt, normális gyereke van.

Szerintem embere válogatja,hogy ki miként viszi haza a "munkát"! Van, aki otthon is tartja azokat az elveket, amiket a suliban, van aki otthon ellágyul a saját gyerekétől!

2010. dec. 22. 13:06
 14/16 anonim ***** válasza:

Nekem egy régi mondás jutott eszembe: A suszter gyerekének lyukas a cipője, a tanár gyereke pedig neveletlen.

Egy tanár ismerősünk van, de ott még nagyon kicsi a gyerek, ezért nem tudok saját tapasztalatról nyilatkozni.

2010. dec. 22. 14:04
 15/16 anonim ***** válasza:
13:06-egyetértek veled és ez így is van!Az én környezetemben sok tanár van,mert a tesóm tanár!Én pedig óvónő képzőbe jártam (nem ezen a területen dolgozom)!Nos ÉN úgy látom,hogy nem rossz szülő lesz az,aki tanár,hanem nem foglalkozik annyit a gyerekével,mint egy átlag szülő,mert elég neki nap,mint nap a gyerekeket tanítani és óvónőnél szintén!A tesóméknak most lesz babájuk és mindketten pedagógusok-hát kíváncsi leszek!
2010. dec. 22. 14:15
 16/16 anonim ***** válasza:

Ezen én is gondolkoztam már, mert pedagógus vagyok és másfél éve anyuka.

A kislányom csendes, jó kislány, viszont rosszul alszik, alig eszik.

Bár ezek még nem a nevelés hiányosságait tükrözik, egyszerűen ilyen a habitusa. Még annyira kicsi, hogy nem tudok erről saját tapasztalatot írni, de mindenesetre igyekezni fogok, hogy jó nevelést kapjon. :)

2010. dec. 22. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!