A pedagógusok (dadusok, óvónők, akár tanárok), a magánéletben is jó gyereket tudnak nevelni?
Nálunk a suliban ahol tanítottam, volt egy vicces mondás a tanárok között, hogy a pedagógus szülők gyerekei a "leghülyébbek"! Komolyra fordítva, van ilyen is, meg olyan is. Nekem pl. van egy pedagógus barátnőm, az osztályát remekül viszi, remekül fegyelmezi, mégis van egy olyan rossz, elkényeztetett gyereke, hogy csuda. De persze láttam már olyat is,hogy ped. szülőnek jó nevelt, normális gyereke van.
Szerintem embere válogatja,hogy ki miként viszi haza a "munkát"! Van, aki otthon is tartja azokat az elveket, amiket a suliban, van aki otthon ellágyul a saját gyerekétől!
Nekem egy régi mondás jutott eszembe: A suszter gyerekének lyukas a cipője, a tanár gyereke pedig neveletlen.
Egy tanár ismerősünk van, de ott még nagyon kicsi a gyerek, ezért nem tudok saját tapasztalatról nyilatkozni.
Ezen én is gondolkoztam már, mert pedagógus vagyok és másfél éve anyuka.
A kislányom csendes, jó kislány, viszont rosszul alszik, alig eszik.
Bár ezek még nem a nevelés hiányosságait tükrözik, egyszerűen ilyen a habitusa. Még annyira kicsi, hogy nem tudok erről saját tapasztalatot írni, de mindenesetre igyekezni fogok, hogy jó nevelést kapjon. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!