Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, pedagógusok! Hogyan...

Anyukák, pedagógusok! Hogyan lehet "jó emberré" nevelni egy gyermeket? Nem tudtok ezzel kapcsolatban szakirodalmat, könyvet?

Figyelt kérdés

Egyetemi beadandóhoz kell kifejtenem ezt a kérdést, de egyelőre elképzelésem sincs, merre induljak. Nyilván nem szülői, hanem pedagógus szemszögből kell leírnom.

Nem tudtok ehhez valami jó szakirodalmat ajánlani? Vekerdy könyveiről jókat hallottam, de nem tudom, ő foglalkozik-e konkrétan ezzel, és ha igen, melyik könyvében.

Köszönöm előre is!

2011. márc. 24. 10:53
 1/9 anonim ***** válasza:

na ez az, hogy könyvből nem lehet gyereket nevelni... :)

az anyuka és a baba összhangjára kell törekedni, figyelni a baba jelzéseit.

szerintem.

és mit jelent az h. jó ember? milyen értelemben?

2011. márc. 24. 11:01
 2/9 A kérdező kommentje:
Én úgy értelmezem a kérdést, hogy hogyan lehet a jó, pozitív emberi értékekkel, tulajdonságokkal, gondolkodásmóddal felruházni a tanulót. Hogyan lesz valakiből jó ember?
2011. márc. 24. 11:11
 3/9 anonim ***** válasza:

Talán írhatnál a személyes példamutatásról, arról, hogy a pedagógusnak nagyon fejlett empátiára van szüksége, az elfogadás fontosságáról, az előítéletmenes nevelés fontosságáról...

[link]

[link]

2011. márc. 24. 11:19
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ilyesmire gondoltam!! :)
2011. márc. 24. 11:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Erőszakmentes kommunikáció: Rosenberg könyvek és ami biztosan kapható most [link]
2011. márc. 24. 12:09
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképpen lapozgass ehhez a témához pszichológia könyveket is. Nagyon jó írásai vannak Pl. Ranschburg J.-nek vagy Vekerdy T.-nak is.
2011. márc. 24. 13:32
 7/9 anonim ***** válasza:

[link]

Valamint a 2 szerző bármelyik könyve (G.Chapman és R.Campbell), nem ebből nevelem a lányunk, de rávilágít, hogy tényleg nem könyvből kell, mennyire fontos, hogy ismerjük a gyermekünk.

2011. márc. 26. 09:03
 8/9 Heszpera válasza:
Melyik egyetemen kértek ilyet tőled?
2011. ápr. 9. 11:44
 9/9 A kérdező kommentje:
ELTE
2011. ápr. 9. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!