Szülők és pedagógusok! Mit gondoltok a kollektív büntetésről?
A lányom egy 1-sel jött haza tegnap. Angol nyelvből kapta, állítása szerint azért, mert az osztály zajongott és büntető rögit kaptak. A tanár egy eddig nem tanult leckéből (ami ráadásul vers) diktált nekik, mindenki rossz jegyet kapott (ami érthető is, hiszen nem tanulták még a leckét, és a hallás utáni értésük még gyenge, hiszen alsó osztályosok). Azt mondta a tanár, hogy amennyiben ezután nem lesz csend, be fogja írni.
Namármost: ha a lányom rosszalkodott/beszélt órán, akkor feleltesse tanult leckéből és arra adjon jegyet. Nem hibás azért, mert 3 rosszcsont, -akik a meghirdetett felmérőre sem kapnának jobb jegyet- rosszalkodik. Azoknak tehát nem érdekük hallgatni, így a jegy bekerülhet.
Véleményem szerint ez egy aljas büntetési rendszer, akkor alkalmazzák, amikor magukat gyengének találják a probléma megoldására, így ráhagyják a csoportra a rosszcsontok elhallgattatását.
Mi a véleményetek a kollektív büntetésről? Kíváncsi vagyok a szülők és tanárok véleményére egyaránt!
1. A gyerkőcnek mindig késznek kell lennie felelni.
2. Lehet gyengeségnek tartani, de szerintem nincs jobb erő, mint a közösségi. Összekovácsol.
Tanár vok.
Kíváncsi leszek, mit mondanak erről a pedagógusok, tényleg érdekel ez a téma.
Addig is leírom az én gondolatom ezzel kapcsolatban, bár sem szülő, sem tanár nem vagyok, csak emlékeim vannak a nem túl távoli múltból, mikor még iskolás voltam.
Ezek a gyerekek, akik ilyen kiemelkedően rosszak, nekik a közösség visszaigazolására nagy szükségük van. Nem mindenkiére, csak a saját "klikkjére". Ha hosszútávon büntetik az egész csoportot, egy idő után abbahagyják, mert nekik fontos, hogy a "bandába" tartozzanak. Ennyi idősen még van ennek talán súlya.
Nem tartom jó ötletnek, hogy magatartási okokra hivatkozva a tanár lerontsa bárki átlagát. Olyan anyagból pedig különben sem etikus dolgozatot íratni, amit még nem is tanultak. Feleltessen régebbi anyagból, lelke rajta, de olyat ne kérdezzen, amit biztosan nem tudhatnak.
A kollektív büntetésnek akkor lenne értelme, ha valóban az egész osztály benne lett volna a rosszaságban. Ha csak néhány gyerek csinálta a bajt, akkor teljességgel igazságtalan a tanár részéről így büntetni - olyanokat is, akik vétlenek voltak. Én szóvá tenném a helyedben, mert így az rögzül a gyerekben, hogy mindegy, hogy ő maga rossz volt-e vagy jó, úgyis kap büntetést. Amúgy sem a gyerekek dolga, hogy megneveljék az osztálytársaikat.
egy szülő
13:15
Milyen tanár vagy?
Mit tanítasz?
Én teljesen egyetértek ezzel a válaszadóval: "...manapság sok pedagógus alkalmatlan a pályára (gyerekutálat,idegproblémák,stb)"
Én azt tapasztaltam meg, hogy az általános iskolában oktató tanárok többsége nem szereti a gyerekeket. Nekem is volt olyan tanárnőm, aki mindenbe beleszólt, megalázó helyzetbe hozott 3 osztálytársamat, pedig ők nem tudták, hogy amit csináltak, az illetlenség volt. Elég lett volna, ha szépen elmagyarázta volna nekik. A felnőttek a kisgyerekeket is úgy oktatják, hogy nem szabad velük durváskodni, megalázni.
Ha valaki ennyire utálja a gyerekeket, minek akar egy általános iskolában dolgozni????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!