Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A pedagógusok (dadusok,...

A pedagógusok (dadusok, óvónők, akár tanárok), a magánéletben is jó gyereket tudnak nevelni?

Figyelt kérdés
Tehát, ha én elmegyek egy óvónőképzőbe, vagy csak megveszem a könyveket és jól átrágom magam rajta, akár vmi gyerekpszichológusi könyvet tanulmányozok,akkor én már lehetek jó nevelő?Tehát ha nekem vannak elképzeléseim, hogy én milyen gyereket akarok nevelni,akkor ez megtanulható, vagy a gyerek úgyis azt csinál amit akar?(legalább is sok gyerek nem hallgat a szüleire, persze vannak kivételek)
2010. dec. 22. 10:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyban gyerekfüggő. Ha az embernek nincs előképzettsége akár még a spock-ot se olvasta el de könnyü bánni a gyermekkel akkor szerencséje van.

Lehet hogy valaki meg hat évig tanulta a gyermekpszichológiát és a sajátjával mégse bir.

Lehet pl. hogy Jo Frost-nak nincs gyereke meg Tracy Hogg se bir otthon a kicsikkel- ha van neki-

2010. dec. 22. 11:00
 2/16 anonim válasza:
71%

Jó pedagógus =/= jó szülő.

Mert otthon is pedagógus marad. Persze, nem azt modnom, hogy rossz szülők lennének, csak azt, hogy sokan pedagógusként viselkednek otthon is

2010. dec. 22. 11:01
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Amit a második v. ir az elgondolkodtató.. sok katonatiszt otthon is parancsokat osztogat. Nem tud kibújni a bőréből.

Talán túlságosan is vaskalapos. Egy olyan tanárom volt akinek volt gyereke de a 2 éves kislánnyal úgy viselkedett mintha egy negyven éves felnőttel beszélt volna. Nem tudott leereszkedni hozzá tiszta stressz volt vele erőltetettt... nem hiszem hogy a kicsi élvezte volna.

2010. dec. 22. 11:03
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
A saját gyerekét a pedagógus se könyvből neveli... Semmire sem garancia az, hogy valaki tanult pszichológiát és pedagógiát, attól még nem lesz "szuper szülő"
2010. dec. 22. 11:04
 5/16 A kérdező kommentje:
Azért nem akarok pedagógus lenni, csak valahogy megtanulni, h. mit kell tenni h. a gyerek a szülőkre hallgasson és ha van elképzelésem akkor azt végre is tudjam hajtani.Én nem tudom hogyan lettem ilyen gondolkodásu,amilyen, bár tudom sok mindnetől tiltottak,de mégis teljesen másként gondolkozom a szüleimtől(talán még értelmesebben is...),de persze vannak dolgok amikben hasonlóan vélekedünk,de azért számomra szembetűnő a különbség, vagy. pl. a párom rossz ygerek volt,de most már komolyan gondolkodik,pedig a szülei nem nagyon tudtak bánni vele.
2010. dec. 22. 11:06
 6/16 anonim ***** válasza:
Eddig elég sok tanárom volt, és elég soknak volt gyereke is. A többséget utálta a gyereke, se minimum nem jöttek ki jól egymással, vagy annyira a háta mögött csinált mindent, mint mi, diákok. (Persze vannak kivételek, az a két tanárnő, aki velünk is inkább volt szülő, barát, nagyon jóban volt a gyerekeivel, és hallgattak is rá.)
2010. dec. 22. 11:09
 7/16 A kérdező kommentje:
Vannak ismerőseim,akiknek már nagyobbak a gyerekei, és hát van akiket "irigyelek"(tanult, okos, sportos, tehetséges gyerekek, de közben meg ugyan úgy élvezik az életet, eljárnak bulizni, a szülőkkel mindent megbeszélnek,nem szégyellik a szülőket(pl. buliban is apuci megy értük).De ismerek olyat is, ahol pl.már a testvérek alapból nincsenek jó viszonyba,pedig nincs kivételezés, ugyan azt megkapja mindkét gyereke.felnőttként nem tudnak felnőtt fejjel gondolkodni...
2010. dec. 22. 11:09
 8/16 anonim ***** válasza:
Én olyan anyukát ismerek, aki azután kezdett óvónőnek tanulni, hogy megszült és felnevelt két gyereket (azt hiszem, az idősebb 11 vagy 12 éves volt, mikor az anyuka lediplomázott), semmi gond nincs a gyerekeivel, jólneveltek, aranyosak. Ismerek olyat is, aki már óvónőként dolgozott, amikor szült, az ő gyereke kicsit el van kényeztetve, de egyáltalán nem biztos, hogy azért, mert pedagógis az anyja, inkább azért, mert egyke. Szerintem ez függ az anyuka hozzáállásától és persze a gyerek természetétől is. Mondjuk az igaz, hogy aki pedagógus, az otthon is általában kicsit úgy viselkedik, legalábbis a nagymamám, aki tanár volt, mindig olyan "tanár nénisen" bánt velem, pedig akkor már évek óta nem dolgozott.
2010. dec. 22. 11:10
 9/16 anonim ***** válasza:
Anyukám egy szuper gyógypedagógus, akinél a legkezelhetetlenebb gyerekek is kezesbárányok lesznek és imádják. Ehhez képest öcsém is, én is, olyan ROSSZ gyerekek voltunk, hogy ihaj :D Teszem hozzá, hogy apukám is pedagógus. Ahogy azt mondani szokták, a suszter gyereke lyukas cipőben jár :)
2010. dec. 22. 11:12
 10/16 A kérdező kommentje:
Én nem akarok pedagógusként viselkedni, csak egyszerűen "megtanulni" hogyan kell gyereket úgy nevelni, h. tisztességes ember legyen és persze őszinte és a szülőkket tisztelje,de közben akár barátként is ellegyünk.Vannak osztálytársaim,ahol a szülőkkel nagyon jó a viszony, ott nem tiltottak sokat, igaz dohányoznak,de nem drogoznak,nem bankrablók stb.és boldogok. Nekem sok mindent tiltottak,mégis dohányzom,nem jó a viszonyom az anyámmal(bár megtesz mindnet, csak másképp látjuk a dolgokat), nincs velem semmi gond, nem vagyok rossz ember,de bolgod sem vagyok és az anyámra sem tudok barátnőklént tekinteni,ritkán beszéljük meg a dolgokat.Na ezt nem akarom az én gyerekemmel.
2010. dec. 22. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!