Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Október végén szültem. Addíg...

Október végén szültem. Addíg nagyon jó volt a házasságom, de mióta hazajöttünk a korházból megromlott. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nincs türelmem a férjemhez. Pedig nagyon szeretem és ő is szeret engem. Jó apa, bevásárol, porszívózik..., sok mindenben segít nekem... Nem tudom, hogy miért lököm neki a választ... Mindíg sürgetem, hozzáteszem elég lassú, komótos a férjem, de eddíg volt hozzá türelmem. Mit tegyek magammal? Nem akarom, hogy megutáljuk egymást!
2009. jan. 22. 20:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet hogy egyszerüen csak nagyon nagyon fáradt vagy? (nem akarom beléd beszélni de én is extrán türelmetlen vagyok az emberemmel, ha hónapok óta úgy érzem hogy egy percem se volt(van) magamra).

Nekem most egy örökmozgó másfél évesem van. A páromat direkt kifejezetten bevonom a baba körüli teendőkbe mert nem akarok mindent csak én csinálni, mindig nyelek egyet ha ki akarom osztani épp. Nagyon sok mindent gyorsabban, hatékonyabban csinálok meg a baba körül nyilván (hisz én vagyok vele többet).De finom rávezetésen kivül nem szólok bele hogy ő hogyan csinálja.

Általában úgy csinálom, hogy ha nekikezd valaminek, másik helyiségben teregetek, vasalok, főzök vagy pakolászok, vagy belemerülök nyakig a kádba.

Addig se "szólom" le...mert nem ez a szándékom hogy megbántsam.

Plusz én nagyon fáradt voltam az első pár hónapban, így rá kellett jönnöm, hogy segítséget kell kérjek. 4-5 hónapos korában a fiamnak egy néni vigyázott rá heti 2x2 órát amíg én elmentem úszni vagy vásárolgatni egyedül.

Aztán elköltöztünk, most anyós pajtás vigyáz rá néha nap.

Szerette volna a távolból szemlélni a kisunokát de nem hagytuk :))

Bocsi hogy ilyen hosszú lett, tényleg kérj segítséget, vagy számolj magadban 10ig mielőtt "leteremted" mert ezt egy ember se viseli el sokáig.

Ráadásul aki amúgy is lassúbb esetleg ügyetlenebb, a teljesítménykényszertől hajlamos még rosszabbul végezni a dolgokat.

Drukkolok nektek!!

2009. jan. 22. 20:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja és (az előző vagyok) mindig napról napra emlékeztetem magam mekkora szerencsém van hogy egy rendes ember mellett nevelgethetem a közös fiunkat aki nem akar lelépni, elhagyni minket és szeret minket. Mert ez nagy kincs manapság és igyekszem nem elrontani.
2009. jan. 22. 20:34
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is október végén szültem, nálunk is ez a helyzet.

Az előttem szólónak igaza van.

Valszeg fáradtabbak vagyunk, én megpróbálok többet "nyelni" az utóbbi héten, mert ez így nem mehet tovább. Néha úgy érzem, h beszippant a "háztartás és gyerek" nevű szörnyeteg.

Próbálj több időt szakítani magadra, és akkor ne foglalkozz mással még gondolatban sem! Próbálj meg kikapcsolódni (könyv, fürdés, séta).

Nekem ebben az anyukám segít, egyszer-kétszer átveszi egy fél-egy órára a gyereket.

2009. jan. 22. 20:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is így gondlom fontos a magunkra vagy egymásra szánt idő....én pl 5 hetes volt a fiam amikor elmentünk először kettesben mozba...köv szoptatásra haza is értünk...kérj segítséget attól nem rossz anya vki, ha vigyáz vki babaára egy két óra hosszat v többet is
2009. jan. 22. 21:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok, érdemes beleolvasni ezen a fórumon pl. a "családi kapcsolatok" topicba, de néha itt a babáknál is vannak olyan sztorik "apukákról", hogy a hajam az égnek áll. Az ember lányának mindjárt a helyére kerül az értékrendje. Amióta egyet-kettőt elolvastam, minden nap megköszönöm a sorsnak és a Jóistennek a férjemet! 3 hós baba anyukája
2009. jan. 22. 23:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Lányok türelem.Nem kell megölni azt a szegény embert .Itt már nem az első ilyen kérdés merül fel.Csak gondolj bele hazajöttél anno a kórházból azzal a kis visibáló csomaggal ami az ő gyereke sok esetben egy kezében elfér.Beszélni nem tud de ordítani annál inkább, mindíg van valami baja amit te aki egésznap vele vagy már tök jól tudsz csak a sírásból vagy ha eggyett nyekken de ő mit lát? az eggyik vége ordít ha kell ha nem a másik fele meg feszt büdi ami elől sok apuka menekül ( az én párom is),vagy a szárító csipeszeid sorra az orrán végzik.Na és akkor mind ez még nem volna egész szegény fejének még ezzel a csomaggal eggyütt haza jött egy elsárkányosodott fúria is aki még mikor bement egésszen olyan volt mint a felesége csak kissebb testi átváltozáson ment át.Most itt vannak mind a ketten szegény pára nyakán az eggyik feszt ordít és kakál a másik meg üvölt és mindig dorgál.Na most akkor hogy érezheti magát az a drága ember aki valószínűleg anno az első volt az életetekben de most valahol a sor végén kullog.Tessék türelmesnek lenni nekik is bele kell tanulni az apuka szerepbe ,meg kell tanulni megérteni a babát meg titeket.Neki se könnyű ő is ugyan úgy aggódik hogy mindent jól csinál-e csak nem mondja mert hiszen roppant büszke a babára meg rátok csak hát férfiből van a lelkem és ezt a világ semmi pénzéért nem vallaná be.
2009. jan. 23. 07:11
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem nem pelenkázza és fürdeti a 4 hetes babát, de a másik kettő nagyot teljesen ellátja egyedül, amíg én a kicsivel foglalkozom. Van, hogy nógatom, hogy bepelenkázhatná, meg meg is fürdethetné a picit is egyszer-kétszer, csak az élmény kedvéért, mert, és ilyenkor elkezdem sorolni a celebjeinket, akiknek a férje pelenkáz, fürdet, etet stb. Aztán rájövök, hogy nagyon szerencsés vagyok, mert az én férjem is megcsinál nagyon sok mindent, takarít, bevásárol stb. Szerintem légy picit türelmesebb, hamar telnek a hetek, és később több élmény lesz együtt, kettesben, visszaáll minden egy könnyebb ritmusba!
2009. jan. 23. 10:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Én is hálát adok az égnek, hogy ilyen férjem van.... már csak magammal kell megbékélnem és talán akkor már nem rögtön harapok...
2009. jan. 23. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!