Gyed lejárta után én a szabijaimat veszem ki. Nagymama mehet gyesre?
Egyáltalán nem tudom, hogy milyen szabályozás van erre.
2011. január elejétől jár le a gyedem.
Nagymama rokkantnyugdíjas, 67 éves
Köszönöm, aki tud segíteni
Igen, arra az 1-2 hónapra kérheti a nagyi a gyest. A gyerke ekkor nem lehet 5 óránál többet oviban, vagy bölcsiben, de gondolom, hjogy te otthon vagy vele, szóval ez nem gond.
Ha a TGYÁS-t elkezded (legkésőbb a szülés napjával) le kell mondani a nagyi gyes-ét.
Tulajdonképpen azért jutott ez eszembe, mert feküdnöm kell, nehogy előbb jöjjön a baba és a nagyi van itt velünk egész nap.
Csak nem tudtam, hogy az én szabadságom alatt lehet -e gyesen ő.
Köszönöm
Rokkantnyugdíj mellett nem tudom, sima nyugdíj mellett biztosan lehetséges.
Arra viszont figyeljetek, h amikor megszületik a pici mondjátok vissza a nagyi Gyest, amint kéritek a TGYÁS-t. Ha rájönnek h van mindkettő van, egyiket vissza fizettetik, és kamatot is felszámolhatnak.
Mi is így tettünk,2009 nov - febr között volt nagyi Gyesen, én szabi+táppénz.
Az, hogy nem lehet, 8 órás munkaviszony - azaz szabi alatt gyesre menni jövőre, attól is még anyu igénybe veheti? Ő nem dolgozik, de az én szabim nem mond ellent ennek?
A letöltött dokumentumban ez van, ez mit jelent?
"d) Nagyszülő részére a gyermekgondozási segély kizárólag akkor állapítható meg, ha mind az ő, mind pedig a szülő esetében fennállnak a jogosultság feltételei. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!