Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért félnek ennyire kimenni...

Miért félnek ennyire kimenni az anyukák hidegben, hóban a gyerekkel?

Figyelt kérdés

Már a többedik olyan kérdést olvasom a napokban, ami erről szól. Ma az utcán sem találkoztunk egyetlen kisgyerekes anyukával sem, pedig máskor szoktunk.

Féltik/féltitek a gyereket, vagy csak kényelmesség, mert macerás az öltöztetés???

2010. dec. 1. 14:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
32%
Lusták és ez jó kifogás.
2010. dec. 1. 15:22
 12/19 anonim ***** válasza:

Mi még csak négy hósak vagyunk de ha nem esik az eső, hó akkor viszem naponta, vagy másnaponta attól függően hogy jön ki a lépés. Engem igazából a macera zavar. Mert otthon mindig háziruhában vagyok ha el akarunk indulni akkor mindig át kell öltöznöm, no meg a kicsit is, valamelyikünkre mindig rámelegszik a ruha... aztán lépcsőn lecipelés, majd a kocsik mellett tologatás... amíg el nem jutunk a millenáris parkig. most hogy ez a latyak van ma, nem is mentünk.... a kocsik tuti nem kímélnének... másfelől én néha félek a sétától, mert a múltkor is majdnem elvitte a babakocsit a ZÖLD lámpánál a zebrán egy barom, még jó hogy valami belső megérzés miatt nem indultam ahogy egyből váltott a lámpa.

Ha lenne kertes házunk más lenne a helyzet, meg ha kertvárosban vagy vidéken laknánk.

2010. dec. 1. 15:24
 13/19 anonim ***** válasza:
59%
Mi, amikor indultunk az ebédért, épp ónoseső esett. Én kérek elnézést, amiért inkább kocsival mentem, mint két tipegő gyerekkel gyalog. Féltettem őket az eleséstől, én is csaknem elvágódtam, ölemben a gyerekkel.
2010. dec. 1. 16:24
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi nem voltunk kint ma,itt szakadt a hó és úgy nem lett volna épp a legjobb babakocsit tolni,a járdákat sem pucolják rendesen...Én sem vagyok jól,valami nyavalya kerülget,örültem,ha elvégeztem a teendőimet.Sajna nem kertes házban lakunk,hanem panelban és igy nem egyszerű.A nagyfiam ovis,de ő is itthon van a héten,mert beteg,igy a "kötelező" kis séta is kimarad,amig elmegyünk a tesóért meg hazaérünk.Most már itt is ónós eső esik.:(

Azért én mindenáron nem viszem ki a gyerkőcőket,ha esik az eső vagy a hó és még a szél is fúj,inkább ittbent maradunk a lakásban.Ma is elvoltunk,könyveket nézegettünk,olvastam nekik belőle,autóztak,meg persze össze is kaptak aztán... Az öltöztetés most már persze nem könnyű,de ez nem akadálya a levegőzésnek.

2010. dec. 1. 17:20
 15/19 anonim ***** válasza:
Én simán kiviszem hóesésben,nincs más választásom,mert egyedül nevelem.De...amit ma átéltünk ,azt nem kívánom senkinek.Még délelőtt elindultunk itthonról,vendégségbe mentünk.Nem bírtunk hazaindulni,mert annyira esett az ónos eső és fújt a szél.Már sötét volt,mire rászántuk magunkat,hogy hazaindulunk.Sehol nem volt takarítva a járda,minden tiszta lucskos volt,a babakocsi tolhatatlan lett.Az eső szakadt.Mire hazaértünk(fél órás út több mint egy óra alatt)a cipőm is tele volt vízzel.A karom sokáig remegett.Szóval szerintem azért félnek sokan,mert a közlekedés igencsak nehéz,sok helyen lehetetlen babakocsival.Én rettegek néha,de a boltba,postára csak ki kell mennünk.
2010. dec. 1. 19:17
 16/19 anonim ***** válasza:
én alig vártam a havat. Mi ma 2x is voltunk szánkózni 1-1 órát (2 éves a fiam) nagyon élvezte, jobban evett, jobban aludt. Jól felöltöztünk és mentünk! Hozzátenném én se találoztam egy árva lélekkel sem...
2010. dec. 1. 21:58
 17/19 A kérdező kommentje:

Nem arra gondoltam, hogy miért nem mennek ki az anyukák, ha ónos eső esik, szakad az eső vagy orkán erejű szél tombol.

Tegnap tényleg volt ónos eső, de az előző napokban amellett, hogy végre az évszaknak megfelelően már nem 10-en fokok voltak, semmi extra időjárás nem volt. Mégis jöttek a kérdések "Mit csináltok ilyen hidegben bent a babátokkal, gyereketekkel..."

De látom, azért sokan vagyunk, akik nem ijedünk meg a téltől. Szerintem a gyerekeknek egy külön élmény. Ha csak rajtam múlna, valószínűleg én sem mindig dugnám ki az orrom itthonról, de a gyerekeknek kell a friss levegő, mozgás. Úgyhogy minden délelőtt erőt veszek magamon, és rácingálom mind a két gyerekre az overált és a többi cuccot, és indulunk.

2010. dec. 2. 07:40
 18/19 anonim ***** válasza:

Nagyon orulnek, ha itt is hoeses lenne es tiszta, hideg ido. Es ki tudnank menni, sot, orommel.

De itt nem az van, tegnap del ota esett az onoseso, minden tukor jeg.

En kerek elnezest, amiert jegpalyara nem viszem ki a gyermekeimet, ha nem muszaj. Sot, meg nagyanyamat sem engedem ki.

2010. dec. 2. 09:54
 19/19 A kérdező kommentje:

Utolsó! Az előbb írtam, hogy nem arról van szó, ha valaki az ónos esőben, nem megy ki. Az érthető.

Én pl. az ilyenekre gondoltam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

A kérdés tegnap előtti, akkor még sehol nem volt ónos eső.

2010. dec. 2. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!