Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért félnek ennyire kimenni...

Miért félnek ennyire kimenni az anyukák hidegben, hóban a gyerekkel?

Figyelt kérdés

Már a többedik olyan kérdést olvasom a napokban, ami erről szól. Ma az utcán sem találkoztunk egyetlen kisgyerekes anyukával sem, pedig máskor szoktunk.

Féltik/féltitek a gyereket, vagy csak kényelmesség, mert macerás az öltöztetés???

2010. dec. 1. 14:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom máshol mennyire esik egyébként nem vagyok egy kényes még ha esik is ki szoktunk menni a 3 éves fiammal gumicsizma esőnadrág esőköpeny stb.

Na de itt most butális hideg ónos eső esik hóval felváltva minden baromira csúszik, az embernek az arcára ráfagy az eső..szóval így nem viszem ki...

Ha csak szimplán esegetne a hó akkor kivinném.

2010. dec. 1. 14:47
 2/19 anonim ***** válasza:
71%

Mi ma voltunk kinnt babakocsival és nem találkoztunk senkivel. A boltban és a drogériában voltak még babások de ők autóval jöttek azt nem mondanám sétáltatásnak.

Én nem félek..

Öltöztetés? a gyermek meggyőzhető hogy jó lesz kinnt.

És nem maradunk bennt csak azért mert kettőnél több ruhát kell felvenni.

2010. dec. 1. 14:47
 3/19 A kérdező kommentje:
Nálunk délelőtt esett a hó, de nem volt veszett hideg, a szél sem fújt. Ennek ellenére nem jött velünk szembe senki:(
2010. dec. 1. 14:50
 4/19 anonim ***** válasza:
Szia! 20 hónapos a kislányom és ha fúj ha esik megyünk ki :) Délelőtt még hó esett, mentünk is családostól, aztán elkezdett az ónos eső esni ami esik is még most is, már jégpácél az udvartól elkezdve minden, így nem megyünk ki, félek hogy sokat taknyolnánk. Egyébként én ezt azóta tapasztalom amióta szeptembertől bejött a hűvös idő, sokszor csak mi vagyunk az utcán, a szomszédban lakik egy ugyanakkora gyerek mint a lányom ő gyakorlatilag annyit van kint amíg 5 házzal arrébbra elsétálnak rokonokhoz. Nem tudom hogy bírják mert őszintén szólva ha nem megyünk ki a lányommal nem is fárad el rendesen másrészt meg alig bírok vele estére.
2010. dec. 1. 14:52
 5/19 anonim ***** válasza:

Mi voltunk kint délelőtt. Igaz, itt akkor még csak a hó esett. Hát.. Őkelme megfürdött a hóban. Rámentünk egy csúszós járólapra, elesett, majd úgy döntött, hogy mindenütt csúszik, s ő négykézláb jön haza. Gyanítom, meg is kóstolta a havat, mert volt, hogy hasra vágta magát, s fejét is letette a járdára. Élvezte. Én kevésbé, bár néha jót derültem rajta.

Most már az ónos eső esik, így délután mi sem megyünk le. Kocsiba meg pláne nem ülünk, hiába vezetek több éve, ha nem muszáj, ilyen időben nem megyünk sehova.

Mi csak babakocsisokkal találkoztunk, gyalogos tipegőkkel nem.

2010. dec. 1. 14:54
 6/19 anonim ***** válasza:

Mi voltunk kint a 2 éves kisfiammal, most, hogy írod, tényleg nem találkoztunk mi sem gyerkőcökkel.

Sajnos az öltözködés a fiamnak sem a kedvence, most épp azzal sikerül ráadnom a cuccait, hogy motoros szerkónak hívom. És ha olyan kedve van, akkor képes ölben cipeltetni magát. De azért igyekszem minden nap kimozdulni vele, mert szeret kint bóklászni, és jobban is alszik ebéd után. A hóesés különösen tetszett neki, hógolyóztunk, hallgattuk, ahogy ropog a hó a talpunk alatt. Délután szánkózni készülünk egy kicsit.

Viszont, ha fúj a szél, akkor nem megyünk ki, csak legfeljebb vásárolni, mert nagyon csúnyán kicsípi az arcát. De ez ősszel is így van, amikor azért ilyen hideg nincs még.

2010. dec. 1. 14:58
 7/19 anonim ***** válasza:

Mi is kimegyünk,ha tehetjük.Nálunk is hatalmas hó esett Zalában,de banális oka van,hogy ma nem tudok kimenni a kisfiunkkal.Sajnos nincs még hótaposóm :) ,váratlanul ért ez a nagy havazás és a sportcipőmön ki-be folyna a hólé.

Szóval remélem holnap sikerül vennem egyet,bár ez is nagy feladatnak ígérkezik.

2010. dec. 1. 15:01
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk délelőtt még hó esett, mentünk is volna ki szánkózni, de én tanácsadáson voltam, és későn értem haza, a mama meg inkább ne vigye ki ilyen időben a 2 éves gyereket. Ébredés után viszont tuti nem megyünk ki, mert most nálunk is ónos eső esik, és nem szeretnék elesni nagy pocakkal. A mai nap kimarad.
2010. dec. 1. 15:01
 9/19 anonim ***** válasza:

Az ilyen kérdéseken, hozzáálláson én is csodálkozom. Mind a 4 gyerekemmel mentünk mindennap az udvarra, akár esett, akár fújt. Úgy gondolom, legalább fusson egyet, vagy míg kicsi szellőzzön ki ő is a levegőn. Amikor itt olvasom, hogy kivisztek-e a gyereket ilyen hidegben... aztán nézem, hog +5-6 fok van... hát csak mosolygok... Mi lesz akkor télen? Nem mennek ki soha, mert hideg lesz? Bent aszalódnak egész márciusig? Íme egy kérdés tegnapról, amikor pl. megkaptam a magamét valakitől: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Nálunk egész reggel óta esik az ónos eső, de már fél órát így is voltunk kint és ha felébred a lányom, megyünk újra, mert bent csak szenvedne... Persze, ilyenkor nem megyünk ki órákra, de egy kis levegőzés nem fog ártani egyikünknek sem.

2010. dec. 1. 15:02
 10/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom.

Sosem zárkóztam be a fiúkkal a lakásba, csak azért mert nem verőfényes idő van. Mi mindig kimegyünk, egyedül akkor maradunk a lakásban, ha esik az eső. Amúgy hóban, fagyban, mínuszokban is lent vagyunk, a fiúk szeretnek lent bohóckodni. Igaz én ma majdnem megfagytam, de őket néztem, hogy jól érzik magukat.

2010. dec. 1. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!