Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kismamák! Szerettek falun...

Kismamák! Szerettek falun élni? Jobb mint a város?

Figyelt kérdés
2010. nov. 29. 13:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia,

én Budapesten éltem 18 éves koromig, pont a közepébe, aztán a páromhoz költöztem Dunaharasztira, és 2 éve Dunavarsányban lakunk. Ez Pest megye, mondhatom, hogy 20 perc alatt Pesten vagyok, ha szeretnék, tehát ugyanúgy látunk buszt, villamost, metrót, viszont ezt a nyugalmat nem adnám semmi pénzért. Érdekes, hogy 40 km-re vagyunk Budapesttől mégis mennyire más az emberek mentalitása. Itt megállnak az emberek (idegenek!!!) megkérdezik, hogy vagy, megdícsérik a kisfiam, a kismamák köszönnek egymásnak, valahogy nem olyan hideg, mint amit Pesten tapasztaltam. Szüleim és a nagyimék is Pestiek, minden héten megyünk, de nem tudnám megszokni a bér és panelházat újra. Nagyon jó, hogy van kertünk, mikor motorozni megyünk, sétálni mindig látunk cicákat, kutyikat, birkát, lovakat, kecskét, a kisfiamnak ez nagy élmény. Nyáron medencézünk, pancsolunk, jönnek fürödni a szomszéd gyerekek, kerti sütögetés stb. Én imádom és nem mennék vissza Pestre. Kint vagyunk, de mégis közel, nekem így tökéletes!:)

2010. nov. 29. 14:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Én egy vidéki közepes méretű városban nőttem fel, nagyon nagyon szerettem! Sokat voltam kiskoromban mamáméknál, akik egy kicsi faluban laktak!

2,5 éve költöztem Budapestre. Először a 3. kerületben laktunk, Duna parton, nagyon jó környéken. Most a 2. kerületben lakunk, hegyekben! Ezt is imádom!

Párom falun nőtt föl!

Én megmondom őszintén, soha semmi pénzért nem költöznék falura! Kislányként még szerettem mamáméknál lenni, de páromék faluja miatt megutáltam a falusi életet! Nekem nagyon nem hiányzik az, hogy mindenkinek mindenről tudnia kell. Mindenki ismer mindenkit, nem mehetsz úgy ki az utcára, hogy ne állítana meg minden második számomra vadidegen vénasszony, hogy jaj hagy nézzem meg azt a gyereket! És miért nem eszik még mézes puszedlit 6 hónaposan, miért nem adok még neki tejet, miért nem ez, miért nem az...

Nem vagyunk még összeházasodva párommal, szintén a falu miatt. Én csak egy szolid kis esküvőt szeretnék, csak a közeli családtagok, és néhány barát. Na ez az amit ott nem lehet! A fél falu rokon, és ott csak az igazi falusi lakodalom az elfogadható. Az anyakönyvvezetőhöz csak gyalog lehet menni, és közben meg kell kínálgatni minden bámészkodót, mindenkinek bájologni, és mindenkinek megfelelni. Aztán a falu 80%-át vendégül látni egy világraszóló lakodalmon...

Bocs, egy kicsit elkanyarodtam a kérdéstől, de számomra sokkal idegtépőbb lenne egy kíváncsi faluban lakni, mint ahol most lakunk. Csend van, nyugalom, ha akarok, 10-15 perc alatt elérek mindent, és nem foglalkozik mindenki azzal, hogy épp mit csinál a gyerekem a babakocsiban. Szóval nekem sokkal nyugodtabb ez a környék, mint egy falu!

2010. nov. 29. 16:55
 13/13 anonim ***** válasza:
Volt szerencsem kiprobalni a falut is, a kisvarost is es Pestet is. En nem szerettem falun elni. Autonk nem volt, igy a busztol es a vonattol fuggtunk allandoan, ami borzalmas volt. A faluban semmi program, elmenni pedig maceras volt. Nem koltozok tobbet faluba. Most egy 300000-es varosban lakunk, imadom.
2010. nov. 30. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!