Na, most jó nagy hülyeséget csináltam, mi?
egy kérdés:DE miért vártál vele 2 éves koráig?
és most nem bántani akarlak,de ha te is tudod,hogy csak cumizza a cicid,és nem eszik,akkor már sokkal hamarabb el kellett volna választanod.Pedig muszáj lesz valahogy leszoktatnod.Ne hagyd sokáig sírni,de valamennyit akkor is fog.Mindent meg kell próbálni:pl plüssöt adni neki,vagy érvelni hogy a kis barátnőd már rég nem cicizik,mert te is és ő is nagy lányok vagytok.Meg hogy a cici max evés,ivásra szolgál,és nem utolsó sorban,hogy ez anyának fáj.(nálunk ez a varázsszó,hiszen nekem nem fájhat semmi)
hosszú menet lesz,de egyszer következetesen bele kell vágni.2 évesen,ahogy írtad is már elég értelmes .
egy ismerősőm úgy tudta leszoktatni a nagyobb gyerekét a cicizésről, hogy megmondta neki, hogy elfáradt már a cici, pihennie kell. Addig akármit próbált nem vált be!
Más taktika amit olvastam. Apának kell elaltatnia jó pár alkalommal,ha felriad akkor is, mert rólad a cicizés jut eszébe.
Az én lányom is ilyen, csak cicin alszik el, de ő még 8,5 hónapos. Néha ha nagyon jól van lakva akkor nem kell neki, akkor sikerül is cumival elaludni (sohasem cumizik egyábként) de ilyenkor nem bánom, nem erőltetem.
Kitartást neked, ird meg, ha valahogy sikerült megoldani!
Az utolsó válaszolóval értek egyet, miszerint apának kell elaltatnia a gyerkőcöt. Nálunk érdekes volt a helyzet, ugyanis a fiam az én (!) ujjamat szopta a sajátja helyett. Erre akkor szokott rá, mikor jött a foga, dörzsölgettem az ínyét, csak az segített. Aztán rászokott és nem tudtam tőle elvenni. Ekkor a férjem a kezébe vette a dolgot: két napig a déli és esti altatást magára vállalta, plusz még éjjel is felkelt hozzá. Az a két nap annyit segített, hogy már nem igényelte az ujjamat. Kérte, de mondtam neki, hogy nagy fiú, neki már nem kell. Hiszti nélkül elintézte a dolgot. Volt egy kis könyörgés, de sírás nem. Persze így is nehéz volt nekem is és neki is, de egy hét alatt leszokott róla.
Szerintem próbáljátok ki, annyit megér, és hidd el, mindketten nyugodtabban fogtok aludni.
Sok sikert és kitartást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!