Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A jelenleg gyes mellett...

A jelenleg gyes mellett dolgozó anyukák január 1-től búcsút inthetnek a gyesnek? Nagy érvágás lesz!

Figyelt kérdés
Azért ezt nagyon igazságtalanságnak tartom, hogy ezt a néhány ezer forintot elveszik a családoktól. Hol van itt a családtámogatás?????? Hol lehet rátalálni a jogszabályi tervezetre?
2010. nov. 26. 13:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
48%

Sajnos azok szívják meg, akiknek nem kéne.

Mer sajnos sokan kényszerből mennek vissza dolgozni, nem azért, mert nincs hova kisminkeli magukat...

De pofán tudnám vágni azokat az anyákat, akik csak nem tudnak ülni a valagukon a gyerek mellett, ezért rásózzák valakire, vagy bölcsibe viszik, mert csak akkor érzik magukat valakinek, ha munkahelyen fontoskodhatnak.

2010. nov. 26. 14:23
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is azért megyek vissza, mert a gyes éhenhalni lenne elég.

A gyed-ért megdolgoztam, vagyis az állam 0 forinttal ismeri el a népességnövekedésért tett érdemeimet.

2010. nov. 26. 14:28
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
utolsó véleményét osztom.én sem azért fogok újra dolgozni,mert haj de jó lesz idegenre bízni az iszonyat anyás fiamat,hanem nem tudom 26ezer forintból kifizetni a rezsit,törlesztőt,gyerek holmiját.jó annak,akinek ez a pénz nem számít.bezzeg a nyugdíjakat emelik az üres kasszából is.
2010. nov. 26. 16:48
 14/17 anonim ***** válasza:
88%

Úgy gondolom, hogy aki dolgozik, az fizetést kapjon, ne gyest. A gyessel meg legyen otthon az anyuka.

Hogy kevés? Ja, hát igen. Munkaviszony után viszont gyed jár, csak azt nem értem, azt miért nem hosszabbítják meg és miért állítottak be egy plafon ennek? Azért mert azért én fizettem járulékot? És így is megszabják, meddig lehetek otthon és mennyiért maximum. Szóval bocs, de nem tudom a gyeseseket sajnálni (ettől még értem és megértem az álláspontjukat), mégha az a 25ezer nagyon nagy érvágás is.

Az szja kedvezmény sem tökéletes, mert azzal is a sokgyerekes, magasabb (=normál) fizetésű családok járnak jól, a minimálbéres egygyerekes pont nem. (Házon kívülben kiszámolták)

Valakinek valami mindig fáj.

És még nem beszéltünk a nyugdíjakról...

2010. nov. 26. 17:02
 15/17 anonim ***** válasza:
69%

14:28-as normál esetben a nők nem azért szülnek hogy tegyenek a népességnövekedésért.

Legalábbis remélem, hogy nem az inspirálja őket és pláne nem az hogy a támogatásokat megkapják. Egy nő ha nagyon akar gyereket akkor is szülni fog ha egy fillért sem kap az államtól

2010. nov. 26. 20:43
 16/17 anonim ***** válasza:
46%

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__13351..

Én írtam, jól le lettem oltva. Szemétség az egész........

2010. nov. 26. 21:11
 17/17 anonim ***** válasza:
Én például azért kapom a gyest, mert a kisfiam tartósan beteg. Dolgozom, 8 órában. Vajon erre az esetre (mivel vagyunk így még jópáran az országban) is gondolt a "kedves" kormányunk?
2010. nov. 27. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!