Bedöglött a fűtésünk (bedöglött a kazán, a keringető, szétrepedt a tágulási tartály) tegnap a próba fűtés előtt vették észre, dec vége-jan elején jön a kislányunk, viszont addigra nem lesz pénz, hogy megcsináljuk. Ilyenkor mit lehet csinálni?
Ugye decemberben már nem lesznek fagypont feletti idők, hideg lakásban nem lehet egy újszülött sem nappal sem éjjel... A védőnőnk valószínű azonnal hívja a gyámügyet, persze jogosan, és ezt nem akarom...
Gyesen vagyok a naggyal, tehát havi 40a bevételem, a páromnak az isten pénze sem lenne elég(elbagózza, elnassolja) alig ad valamit haza, persze, nem rohan kölcsönért, meg félre tenni sem akar... De így akár a gyerekeinket is elvehetik. Teljesen kétségbe vagyok esve, hogy mit csinálhatnék.
Igen, tegnap volt próbafűtés, mert nem volt szükség a fűtésre, de mínuszokat mondanak... Csak a nagy hidegekben kell a fűtés.
Kölcsön kérni kazánt vagy beszerezni esély sincs, plusz nem tudom hogy bekötni a kéménybe, nem értek hozzá...
Eddig azt hittem a párom befizet a megtakarítási számlánkra... kiderült van rajta a nyitáskor befizetett 5000ftől egy kevés azóta egy vasat nem sok annyit nem tett be, a fizetéséből 20000ftt ad haza havonta, mindent az én pici pénzemből fizetünk(rezsi, gyerekek), 4én kapom a pénzt reggel, este már egy vasam sincs, de minden ki van fizetve, bevásárolva... Most láttam a kivonatot. Csupasz a valagunk kb, és vagy 12*90000ft megtakarításnak kéne lennie alhangon...
A részemről senki sincs, sehová sem tudok menni a gyerekekkel, se egy napra nemhogy a fűtésszezon végéig:(
Hitelt én már nem tudok fizetni, a férjem meg a jelenlegi pü helyzetünk mutatja....
Gondolom ismered a párodat. A te hibád is, hogy eddig nem figyelted a számlán lévő pénzeteket.
Mit szeretnél, miért tetted fel itt a kérdésedet?
Szia!
Őszintém mondom, nagy varázsló vagy, ha havi 60eFt-ból a teljes háztartást ki tudod fizetni.
Vegyél olajradiátort, hősugárzót. Ugyan a gatyádat ki fogod a villanyszámlára fizetni, de legalább meleg lesz.
A kedves párod meg tartson önvizsgálatot, mi fontosabb neki a gyerekei vagy a bagó? Szerezzen valahonnan pénzt (a legjobb megoldás egyébként a fizetéselőleg, ez kamatmentes, fél évre lehet kapni, annyit, hogy fél év alatt max. a fizetése 33%-áig lehet levonni), csináltassátok meg azonnal a fűtést.
A tengert is ő sózta el, nem?
Nem minden háztartásban a nő a pénzügyminiszter, nálunk ugyan én vagyok, de kb. fél évente egyszer nézem meg a bankszámlakivonatot (megjegyzem, nem is küldenek, csak ebankon keresztül lehet letölteni).
Nagyon sajnállak.Én nem itélkezek.Ha megtehetném nagyon szivesen segítenék, de én is gyesen vagyok a kisfiammal,bár az én párom is szereti magára költeni a pénzt,de nekünk mindenünk meg van mellette.
Sokan mondják hogy dobd ki a párod,de mint tudjuk nem minden ilyen egyszerű.Úgy csinál itt mindenki mintha tökéletes kapcsolatban élne.Remélem megoldódik a helyzeted.Hol laktok?
Valamit ki kell találnod, mert sem a nagy gyereked, sem az újszülötted nem lehet hideg lakásban.
Ideiglenesen akár egy hősugárzó is megteszi, ha egy szobába összezsúfolódtok, de a villanyszámlától a hajad ki fogod tépni.
Mindenképp a kazánt kellene megcsinálni, hisz hosszútávra gondolkozva ez az ésszerű, elvégre meleg a későbbiekben is kellesz.
Valakitől próbálj kölcsön kérni, és igenis húzza be fülét-farkát az Urad, ha ilyen ember, hogy minden más fontosabb ennél. Ezt meg kell oldani, elvégre jön a hideg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!