Tényleg el kellene hagynom ez miatt a gyermekeim apját?
Azért ide írok, mert itt sok kisgyermekes anyuka van, és érdekelne a véleményük. Az alábbi kérdést én írtam ki:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1330385-a-par..
Ezt neked kell tudni...nem kell elhagyni ha nem akarod, ha Veled és a gyerekeiddel jól bánik.....én viszont nem élnék ilyen emberrel ne haragudj!
Szerintem nagyon gusztustalan amit tett...a gyerekek gondolom hiányolják a kutyát.....kár hogy nem gondolt rájuk.
Persze hogy nem látta senki!!
Igazából nem hiányolják mert a másik házunknál élt a kutyus, annyira nem voltak összeszokva a gyerekekkel.
Én nem hagynám el csak ez miatt, de biztos, hogy lenne egy ideig mosolyszünet. Ha egyébként ezt leszámítva normális és szeret titeket akkor maradj vele. De nem értem, hogy mért nem lehetett megnevelni azt a kutyát... Ha jól tudom Tacskó volt. Ezek pedig kimondottam értelmes kutyák, a legjobban idomítható fajta, könnyű nevelni, egyrészt tapasztalatból is tudom mert nekem is ilyen van. Amit tanácsolni tudok kutya ügyben az az, hogy ne legyen kutyátok mert a párod képtelen arra, hogy megneveljen egy kutyát, ha valami rosszat csinál egyből lelövi. És ha netán a következő kutya egy nagytestű fajta lesz és játékból fellöki a gyerekedet akkor azt is le fogja lőni?? Nekem ez magas már ne is haragudj :S
A párom elmesélte nekem, hogy mikor gyerek volt nagyon sokszor születtek kismacskáik és 1x a mamája mondta neki, hogy lője agyon őket légpuskával ő meg meg tette :( Hát nagyot csalódtam benne :S Nem gondoltam volna, hogy képes ilyesmire.
A kutya kategóriában feltett kérdésre mégis milyen választ vártál? Ne haragudj meg, de itt is rengeteg vita alakult már ki a kutya-gyerek kapcsolat miatt. Abban a kategóriában egyértelmű, hogy a kutya a legfontosabb, és emiatt borítsd fel az egész életedet, szakítsd el a gyerekeidet az apjuktól, ott a gyerekek ritkán kerülnek számításba, minden a kutyáról szól...
Itt a gyereknevelés kategóriában esélyesebb, hogy a gyerekek lesznek a fő szempontok, tehát itt inkább a gyerekek érdekeit fogják kiemelni. Ha veletek nem agresszív, egyértelmű, hogy azt fogják tanácsolni, hogy ne hagyd el.
Mérlegelheted a két kategóriában érkezett válaszokat, de egyik sem fogja "legyőzni" a másikat. Neked kell tudnod, hogy mit érzel. Elhiszem, hogy imádtad azt a kutyát, és nagyon nagyon hiányzik. De megéri, hogy emiatt egyedül neveld a gyerekeidet? Megéri, hogy apa nélkül nőjenek fel?
Egyébként én is nagyon szeretem az állatokat, de egy kutya miatt sem lennék képes elhagyni a szerelmemet, a gyermekem apját! Persze ha veletek is agresszív, erőszakos az rögtön más lapra tartozik!
Szia!
Előre leszögezem, hogy nagy kutyabarát vagyok.
Ha a kérdésedet (kérdéseidet) úgy 15-20 évvel ezelőtt (vagy manapság, de abszolút vidéken) tetted volna fel, nem értették volna az emberek, hogy mi a bajod? Akkor az természetes volt, hogy ha az egyik állat tizedeli a többit, akkor annak semmi keresnivalója nincs a háznál. Jobb esetben elkergették, de inkább hasonló módon intézték el, mint a férjed.
Persze, te szeretted azt a kutyát, ezt tiszteletben kellett volna tartania a férjednek, de nem hiszem, hogy emiatt fel kéne rúgni a családi fészket. Hibázott, ez tény. De ki nem hibázik? Persze, most rohadtul érzed magad, hiszen akármelyik ujjadat harapod meg, mindegyik fáj.
Olvastam a kérdésedet, az eredetit, de nem mertem válaszolni, mert nem kívánom az anyázást. Ugye, ott mindenki lekorholt, hogy miért vagy együtt egy ilyen emberrel.
De akkor ide leírom a véleményemet:
Ez miatt én nem válnék el. Jó, valószínűleg hetekig nem szólnék hozzá az emberhez, ha egy szívemnek ilyen kedves kutyát lelő.
Nálunk is ez volt a gond, hát lehet szidni, de el lett verve a kutya miután gyakorlatilag kiírtotta a baromfiudvart. Azóta akár a feje tetején is táncolhatnának a csirkék. Sajnálom, hogy nálatok nem tudta megtanulni ezt a kutyus.
Jó, lett volna más megoldás, mondjuk új helyre adni az ebet, de annyira nem rémtett, hogy válóok legyen.
Ő a te férjed, tudtad, kihez mész férjhez és az incidensen kívül gondolom, jól megvagytok. És gyerekeitek vannak, nekik szükségük van az apjukra. Én nem tudok belegondolni ebbe, mert a férjem soha nem tenne ilyet, de ha mégis, lehet szenvednék egy ideig, hogy ezt tette és, ha nem bírnám kiverni a fejemből, akkor otthagynám, nem bírnék ilyen emberrel együttlenni. De ez függ attól is, hogy mennyire szeretted azt a kutyát, mert nekem van egy kutyám, és ő családtag, nagyon-nagyon szeretjük, nagyon vigyázok rá. De ehhez tényleg idő kell és lehet simán elfelejted és túllépsz rajta. Szerintem sem indok arra, hogy válás legyen ebből.
Amúgy emberileg én ezt nagy kegyetlenségnek tartom. Ez nagyon durva. Elvihette volna egy menhelyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!