Mikor kaptad vissza a saját életed? úgy értem: mikortól lett kicsit több mozgástered?
a szerencsések közé tartozom, mert két háztöbnyire lakik anyám és anyósom, a férjem pedig itthon dolgozik, vállalkozó, így valójában megtehetek bármit, amit szeretnék. csak az a kérdés, hogy mit is szeretnék:-)
most 10 hós a lányom, ha bevásárolni szeretnék, vagy kicsit pletyizni, megtehetem, mert a nagyik jönnek. elég régóta rájuk bízom, ugyan szoptatni nem tudtam sokáig, így könnyebb volt a helyzet. pontosan nem emlékszem, kb 3 hónapos volt, amikor elmentünk moziba egy délután. de ez korántsem a régi életem. szerintem azt sosem kapjuk vissza, csak ha majd felnőnek a gyerekeink, hiszen mindent köréjük szervezünk. én lassan visszamegyek dolgozni 4 órában, a nagyik és apuka fog a leányzóra vigyázni, de biztos vagyok benne, hogy ez már nem lesz ugyanaz, mint születése előtt.
szóval a kérdére a válasz, szerintem, hogy nem kapjuk vissza a korábbi életünket, de ha van akire rá tudod bízni pár órára, akkor azt mindenképpen tedd meg, mert minál hamarabb kezded, kezditek, annál könnyebb lesz megszoknia, hogy anyán kívül is van élet. illetve így te is hamarabb tudsz olyan dolgokat csinálni, mint a gyerek születése előtt. de az érzés már nem lesz ugyanaz...de ez így normális.
Nekem is segítettek anyósom és a szüleim. Már 3 hónapos koruktól rájuk hagytuk néha a gyerekeket.
Viszont már a szülés előtt tudtam,hogy nem lesz ugyanolyan szabad az életem,mint a gyerekek előtt. De ezt természetesnek vettem. Nem voltam a gyerekek rabja,nem kényeztettük el őket,így jutott idő magamra,magunkra is. A gyerekek is kiegyensúlyozottabbak lettek,mintha mindig a nyakamon lógtak volna. De ha kellett,akkor mindig ők voltak az elsők!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!