Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha én most bejelentem a...

Ha én most bejelentem a munkáltatónak, hogy vissza szeretnék menni dolgozni egy pár hónapra akkor mondhat nemet?

Figyelt kérdés
Papíron visszamennék dolgozni, kivenném a szabikat és elmennék táppénzre a második baba születéséig, mondhatja a munkáltató, hogy nem teszi meg nekem, hogy visszavesz? Igazából még nem mondott nemet, de kíváncsi lennék mi a törvény ilyen esetben, hogy ha vissza akarok menni. Gyedről arra az időre lemondok természetesen, csak azért akarom, hogy meglegyen a 180 napom és utána mennék táppénzre. Szabikból meglesz 3 hónap, mert maradt bent egy csomó még, mert nem tudtam soha szabira menni a munkaköröm miatt. Utána pedig dolgoznék 3 hónapot, erre mondhat a munkáltató nemet? terhesen elvileg nem rúghat ki, és úgy tudom vissza kell vennie? vagy nem?
2011. nov. 22. 14:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia. Nem szokás ilyenkor megmondani, hogy "pár hónapra" szeretnél visszamenni. :) Jelezd, hogy visszamennél.. Kiadják a szabikat, majd elmész táppénzre.
2011. nov. 22. 14:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Amúgy már terhes vagy?
2011. nov. 22. 14:07
 3/4 A kérdező kommentje:

Igen, az vagyok. Tudják is szerintem, mert egyik ismerősöm aki szintén ott dolgozik kifecsegte, vagyis elszólta magát, de nem tudja, hogy mennyire hallották, vagy figyeltek. Első körben mondták, hogy tudnak fogadni, és megoldják, de most nem tudom mi lesz. Visszamenni a második gyerek után nem akarok, az tuti, tehát az mondjuk nem érdekel, hogy mit gondolnak majd. Addig csak lesz valami más lehetőség is.

Persze nem mondom, hogy lemegyek táppénzre, csak igazából az lenne az érdekes számomra, hogy mondhatnak-e most nemet, vagy muszáj visszavenniük. Az most igazából csak hab a tortán, hogy terhes vagyok.

2011. nov. 22. 14:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Muszáj visszavenniük. Nem mondhatnak nemet.
2011. nov. 23. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!