Se-gítenétek nekem egy levelet fogalmazni a munkáltatónak? Helyzet a következő:
Gyedem lejár hamarosan,de kaptam egy "fülest" hogy kifizettethetem a bent maradt szabikat. Nem tudom mennyi szabit lehet . Szeptemberben születik a kistesó,úgy tudom, újból elmehetek t.gyás-ra,azt a papírt sem tudom,majd ki intézi (a megadott cím,vagy egyből az oep-nek küldjem?)
Ahol dolgoztam,azt a részleget megszüntették,csak egy levél címet hagytak.
Remélem érthető voltam.
Ja,és a "se-gítenétek" azért van így írva,mert másképp a rendszer nem engedi feltenni a "kérdést"
Nagyon jól mondja az első. Épp előbb válaszoltam egy ugyanilyen kérdésre. Mondd meg annak, akitől a "fülest" kaptad, hogy ne beszéljen hülyeséget.
Munka Törvénykönyve: Munka törvénykönyve:136. § (1) A munkavállaló munkaviszonya megszűnésekor, illetőleg sorkatonai vagy polgári szolgálatra történő behívásakor, ha a munkáltatónál eltöltött idővel arányos szabadságot nem kapta meg, azt pénzben kell megváltani. Egyéb esetben a szabadságot pénzben megváltani nem lehet; ettől érvényesen eltérni nem lehet.
Állami szervnél dolgozom, cégek munkaügyi dolgait ellenőrzöm.
Miért nem veszed ki a szabikat a gyed lejárta után?
Sokkal egyszerűbb, és szabályos is.
Aztán majd megkezded a tgyást.
Ezt megteheted nyugodtan.
Hogy miért nem veszem ki a szabikat a gyed lejárta után?- úgy érted kifizetik? Mert nekem ez lenne a "cél": gyed után szabi,majd t.gyás. De nem tudom,hogy "kezdjek hozzá".
A megadott elérhetőségen tudnék utána érdeklődni,de azt sem tudom,hogy fogalmazzam meg a levelet... Elég sok nyűgünk van,és nem kattog a bukóm rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!