Ötletelnétek velünk? Kisgyerekes anyák vagyunk, akiket nem vesznek vissza a gyes után. Boltot/vállalkozást nyitnánk/kezdenénk, de mit is áruljunk. Ötleteket várunk, Nálatok mire lenne szükség? Mi nincs a környéken?
Köszönöm, azt a felsorolást csak első ötletnek szántam.
A játékbolthoz értenénk is, de a netes rendelési lehetőséggel és árakkal sosem tudnánk versenyezni. Én is neten rendeltem meg minden gyereknek a családban a játékokat és kb. 12.000 Ft-ot spóroltam (3 gyermeken).
Mi is kisváros vagyunk és itt sincs játékbolt, szóval az ötlet azért nagyon jó, köszönöm.
Hát boltokból a környékünkön nincs hiány.
Viszont amit én személy szerint hiányolok, és ha tehetném nyitnék is egyet, az egy hangulatos kávézó, büfé vagy nem is tudom minek nevezzem.
Szóval olyan hely, ahova a fiatalok is nyugodtan beülhetnek, mert nem kocsma, nem egy alkoholista munkásokkal teli hely.Hanem egy kis hangulatos, ahol kávék, teák, sütemények, szendvicsek lennének.Szeszes italokból pedig csak a minőségiek.
Jól gondoljátok meg mielőtt belevágnátok!
Én vállalkozó vagyok, és nem akarok itt siránkozni, de bizony alig-alig tudom kitermelni a járulékaimat saját magam után. És akkor még hol vannak a csekkek, és nem is ettünk?
Épp most fontolgatom hogy feladom, megszüntetem mert katasztrófális a helyzet.
Ám ha mindenképpen bele akartok vágni, akkor egyet tudok javasolni, ami ezekben az időkben talán még működik.
Nyissatok baba-mama bizományit. Áruljatok ruhákat 0-14 éves korig, babafelszereléseket, babakocsi, kiságy stb. Mivel gyesen vagytok jobban beleláttok mire van szüksége a kisgyermekes anyukáknak.
És bizony manapság már majdnemhogy sok családban megfizethetetlen a vadiúj dolgokat megvenni. Viszont: a minőségre figyeljetek, mert csak így maradhattok versenyképesek.
Én csak a példáidra tudok mondani 'véleményt':
- Dohánybolt .. nos én nem dohányzom már jó rég óta, így nekem arra nincs szükségem. Környékünkön (vidék) a panelházakban szinte mindegyikben található kis élelmiszer bolt, ahol megtalálható a dohány (is). Ráadásul van Tesco szupermarket és társai is..
- Fénymásoló: 3 papír bolt van a lakótelepen, abból 2-nél lehet fénymásolni. Mivel a város 'gazdálkodik' rengeteg iskolával, köztük elég neves egyetemmel, aminek a kollégium része és a legtöbb egyetemi albérlet is itt van, így a két papírbolt jól megél ezen szolgáltatásból.
Árak alá adni meg, nem hiszem, hogy nektek megérné.
- Személyzeti tanácsadó: én úgy hajtom el őket, ahogy csak illik. Valamire 'szükségem' van, akkor elmegyek az adott céghez. Nem vagyok oda azért, hogy a lakásomban - számomra - vad idegenek járkáljanak. Szemét dolog, de nem bízom az emberekben csak úgy 'puszira' .. :/
- Esetleg fodrászat, kozmetika, szolárium: Van benne pénz, de kellenek a kuncsaftok.
Nálunk sok használt ruhásat (főleg gyerek ruhásat!) nyitottak az elmúlt 1 évben. Rendesen van forgalmuk és nagyon jó áron árulják a ruhákat.
Az a baj, hogy én pl. nem tudom milyen infrastruktúra van a környezetetekben. Mi az, amiből 'sok' van nálatok.
Pl. dohányt nem árulnak 1 km-es körzetben, akkor abban van pénz, de ha minden második lépcsőház dohánybolt, akkor halott ügy...
Sok sikert!
Köszönöm az ötleteket!
Nagyon tetszik a baba-mama bizományi és a cipőbolt is, ha bárkinek van még javaslata, örülnénk neki! Gondolom, aki csak olvassa, az is örül és hátha kitalál valamit :)
Amúgy ez a mai világ tényleg nem kedvez a vállalkozásnak, de ha nem vesznek vissza tényleg a munkahelyünkre (vagy csak mondjuk arra a bizonyos egy hónapra), akkor muszáj valamit csinálni. Nagy tőként igazán nincs, de igyekszünk addig is spórolni, csak a gyed/gyes összegéből nem könnyű. :(
A férjemmel nekünk két vállalkozásunk van, az egyik az én nevemen van, szóval én magamtól nem akarok vállalkozást nyitni. De ha ötletelni kell, a bababizományi szuper ötlet, főleg azért, mert mifelénk ismeretlen fogalom. lehetne gyermekmegőrzőt is nyitni, vagy olyan rendezvényszervező céget, mely kimondottan nem a megszokott esküvőszervezéssel, hanem pl. babazsúr-szervezéssel, gyermekprogramok szervezésével foglalkozik. Sokáig mifelénk patika sem volt, mostmár van.
Azért az ötletelésben sokat segítene, ha leírnád, melyik az a 4 különböző szakterület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!