Gyereket szülni erre a világra?
Nekem egy másik nagy dilemmám volt.
Mindig azon szorongtam, h megszületik a kincsem, végig kínlódik az életben, és a végén meghal, egyedül.
Mi értelme akkor?A szenvedésért hozzam a világra?
Azóta ez elmúlt, és igyekszem nem erre gondolni, hanem élvezni az életet:)
Ezt csak azért írtam le, h lásd, mást is gyötörnek fura gondolatok:)
Jesszusom, sosem voltak ilyen borult gondolataim. Ezeken elmélkedtek??!!?! :(
Most szültem a másodikat, de eszembe sem jutottak ilyesmik.
Sosem lehet tudni mit hoz a jövő!
Ha az általad említett dolgokat nézné az ember, senkinek sem lenne gyereke, senkinek sem lenne nyugdíja öregkorára:) kihalna az emberiség!
Ha megszületik a baba, már mindennél fontosabb lesz, kigazdálkodja az ember hogy meglegyen neki
mindene, az szülő igényei háttérbe kerülnek! Próbál az ember úgy élni hogy a legjobbat adja a gyermekének.
A jövőt mi formáljuk.
Ezek nagyon fontos gondolatok, és mivel a gyerekeink jövőjéért mi felelünk, hiszen mi tanítjuk őket, el is kezdtem szervezni rá egy klubot anyukáknak.
Azért írom, hogy lásd, lehet tenni a szebb jövőért.
Víz: nem kell engedni eladni a vízkészletet az országunk alól (pedig nagyon erre gyúr a politika).
Gondoltam ilyenekre én is, de a gondolatokkal együtt valahogy a tapasztalás is jött, hogy nem veszett el még az ember. Majdnem mindenkiben ott rejlik az ember, csak meg kell találni.
Velem akkor fordult ekkorát a világ, amikor meglett a gyerekem. Azóta a férjemmel kézenfogva dolgozunk az élhetőbb jövőért, keressük (és találjuk) a megélhetési forrásokat, a jövő biztosítását.
Nem kell félreérteni, nem húztam csadort, nem vonultam ki a világból az igét hirdetni...
Dolgozunk, vállalkozunk, keressük a más utakat.
Mi szilárdak vagyunk és tudjuk, mit szeretnénk átadni a gyerekeinknek, és ez átlendít a nehéz időszakokon is.
A szebb jövő reményét a gyerekeink hordozzák magukban szerintem. A világ akkor lesz szebb, ha mindenki magán változtat egy kicsit, nem mást akar megjavítani.
Első vagyok.
Utolsónak mondanám, h én úgy vállaltam gyereket, h semmi észérv nem volt hozzá. Pont kirúgtak, visszaköltöztünk anyuhoz, a párom pár hónapja dolgozott a cégnél.
Féltem nagyon, férjem is kiakadt, anyu főleg, de az az igazság, h majdnem maximális gyedet kaptam, férjem fizetésemelést, azóta is ennél a cégnél van, szépen élünk.
Nyilván lehetne többet, jobbat,de nem szűkölködünk, nincsenek hiteleink, a gyereknek mindent meg tudok venni, persze járok turkálni, teszen veszek használt játékot, de imádjuk egymást, és azt mondom, h jó döntés volt.
Ő akart jönni hozzánk, mi pedig imádjuk érte:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!