Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyereket szülni erre a világra?

Gyereket szülni erre a világra?

Figyelt kérdés
Igen, tudom, a történelemben soha nem volt olyan időszak, amikor békésen, nyugodtan, gondtalanul lehetett gyereket nevelni. Mégis riadtan nézem, miként változik körülöttem a világ: környezetszennyezés, élelmiszer-víz-energiakészlet kimerüléséről szóló hírek. De nem kell ilyen messzire menni, elég, ha csak kis hazánkat vesszük: egyre nehezebb a megélhetés, a gyerek felnevelésére szánt pénzt (ami valljuk be, nem kevés, elviszi az öngondoskodás, hiszen egyre kevesebben termelik ki a jövő nyugdíjait), az egymással szemben terjedő durvaság, nemtörődömség, "ember embernek farkasa"-mentalitás. Mi még csak-csak elvagyunk, de milyen jövő vár a gyerekeinkre? Szóval, szorongok, nem merek ilyen körülmények között gyereket vállalni. Viszont amíg arra várok, hogy jobb legyen, szép lassan kifutok az időből...
2010. nov. 14. 21:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
56%

Nekem egy másik nagy dilemmám volt.

Mindig azon szorongtam, h megszületik a kincsem, végig kínlódik az életben, és a végén meghal, egyedül.

Mi értelme akkor?A szenvedésért hozzam a világra?

Azóta ez elmúlt, és igyekszem nem erre gondolni, hanem élvezni az életet:)

Ezt csak azért írtam le, h lásd, mást is gyötörnek fura gondolatok:)

2010. nov. 14. 21:34
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem is olyan fura gondolat, hiszen, ha jobban belegondolsz, tudod, hogy előbb-utóbb meg fog halni a gyereked - mint ahogy mindenki más is - vagyis a saját szülei ítélik halálra a saját gyereküket.
2010. nov. 14. 21:37
 3/12 anonim ***** válasza:
49%

Jesszusom, sosem voltak ilyen borult gondolataim. Ezeken elmélkedtek??!!?! :(

Most szültem a másodikat, de eszembe sem jutottak ilyesmik.

2010. nov. 14. 21:47
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Nekem is átfutottak az agyamon efféle gondolatok,mint neked, de nagyon vágytam egy babára. Amikor az első terhességem vetéléssel ért véget,már csak az volt az egyetlen kívánságom,hogy legyen egy gyermekem. Amióta megszületett megváltozott a világ, teljesen másképp látok mindent, minden nap egy csoda,még a nap is másképp süt.:-) Az emberek sokkal kedvesebbek, barátságosabbak, ismeretlenek leállítanak az utcán,hogy megcsodálják a kincsemet, mosolyognak rá,idegen anyukák köszönnek,csak mert látják én is az vagyok, szóval más színben látom a világot.
2010. nov. 14. 21:47
 5/12 anonim ***** válasza:

Sosem lehet tudni mit hoz a jövő!

Ha az általad említett dolgokat nézné az ember, senkinek sem lenne gyereke, senkinek sem lenne nyugdíja öregkorára:) kihalna az emberiség!

Ha megszületik a baba, már mindennél fontosabb lesz, kigazdálkodja az ember hogy meglegyen neki

mindene, az szülő igényei háttérbe kerülnek! Próbál az ember úgy élni hogy a legjobbat adja a gyermekének.

2010. nov. 14. 21:48
 6/12 anonim ***** válasza:
34%
én is gondolkodtam már azon, amit az első válaszoló írt, és igen, én is pont így fogalmaztam meg magamban, hogy azzal hogy megszülöm, egyben halálra is ítélem :(((((
2010. nov. 14. 22:10
 7/12 anonim ***** válasza:
29%
nekem sem fordultak meg ilyen nagy kérdések a fejemben, de nem is vagyok egy nagy gondolkodó típus. A víztartalékok-élelmiszertartalékok kifogyása nem minket, nem is a gyerekeinket érinti, hanem talán majd az ükunokáinkat. Ha az ember meghal (idős korában), már annyira belefárad az életbe, hogy jószívvel veszi a halált. Láttam mamámat, 80-párévesen legfőbb gondolatai azok voltak, hogy miben fogják eltemetni, hogyan néz majd ki a sír, ilyesmi. Nekem csak arra kell törekednem, hogy a halál ne hamarabb érje el (egészségesen éljen, tanuljon meg közlekedni stb.). Az ember-embernek farkasa cuccról csak annyit tudok mondani, hogy nagyszüleink már a mi világunkban is megbolondultak volna a másféle mentalitás miatt. Amit mi most furcsának gondolunk, a gyermekeinknek evidens lesz, mert ebbe fognak nőni. Feladat: életrevaló gyereket nevelni.
2010. nov. 15. 08:35
 8/12 anonim ***** válasza:
37%

A jövőt mi formáljuk.

Ezek nagyon fontos gondolatok, és mivel a gyerekeink jövőjéért mi felelünk, hiszen mi tanítjuk őket, el is kezdtem szervezni rá egy klubot anyukáknak.

Azért írom, hogy lásd, lehet tenni a szebb jövőért.

Víz: nem kell engedni eladni a vízkészletet az országunk alól (pedig nagyon erre gyúr a politika).

Gondoltam ilyenekre én is, de a gondolatokkal együtt valahogy a tapasztalás is jött, hogy nem veszett el még az ember. Majdnem mindenkiben ott rejlik az ember, csak meg kell találni.

Velem akkor fordult ekkorát a világ, amikor meglett a gyerekem. Azóta a férjemmel kézenfogva dolgozunk az élhetőbb jövőért, keressük (és találjuk) a megélhetési forrásokat, a jövő biztosítását.

Nem kell félreérteni, nem húztam csadort, nem vonultam ki a világból az igét hirdetni...

Dolgozunk, vállalkozunk, keressük a más utakat.

Mi szilárdak vagyunk és tudjuk, mit szeretnénk átadni a gyerekeinknek, és ez átlendít a nehéz időszakokon is.

A szebb jövő reményét a gyerekeink hordozzák magukban szerintem. A világ akkor lesz szebb, ha mindenki magán változtat egy kicsit, nem mást akar megjavítani.

2010. nov. 15. 10:31
 9/12 anonim ***** válasza:
én azon szoktam gondolkodni,hogy ha megszületik vajon megtudok-e neki adni mindent,ami kell???Mivel mi nem vagyunk gazdagok,most kezdtem az egyetemet,és vőlegényem "csak" minimálbért keres,közben albérletben vagyunk.Sokan szerintem ilyen helyzetben nem is gondolkodnának rajta,hogy szüljenek,de én mégis annyira vágyom a kisbabára!!!
2010. nov. 15. 10:56
 10/12 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Utolsónak mondanám, h én úgy vállaltam gyereket, h semmi észérv nem volt hozzá. Pont kirúgtak, visszaköltöztünk anyuhoz, a párom pár hónapja dolgozott a cégnél.

Féltem nagyon, férjem is kiakadt, anyu főleg, de az az igazság, h majdnem maximális gyedet kaptam, férjem fizetésemelést, azóta is ennél a cégnél van, szépen élünk.

Nyilván lehetne többet, jobbat,de nem szűkölködünk, nincsenek hiteleink, a gyereknek mindent meg tudok venni, persze járok turkálni, teszen veszek használt játékot, de imádjuk egymást, és azt mondom, h jó döntés volt.

Ő akart jönni hozzánk, mi pedig imádjuk érte:)

2010. nov. 15. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!