Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az alábbi formában lehet...

Az alábbi formában lehet nevet adni?

Figyelt kérdés
Ha valakinek az apjának vezetékneve pl: Kis-Németh, anyjának vezetékneve pedig: Szabó-Horváth, akkor - ahogy ők is kapták a nevüket, miszerint összeillesztették a két szülő vezetéknevét - lehetne a neve a gyereknek Kis-Németh-Szabó-Horváth?
2009. jan. 11. 14:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

pfff.

szerintem túl "olyan" ...... nem is tudom elég fura.

inkább adjatok neki olyan nevet h miel a te és a párod neve is 2 névből áll, akkor úgy csizzétek sztem hogy egyet-egyet adtok amelyik jobban tetszik.

pl. kiss-horvath, kiss-szabo.....stb

2009. jan. 11. 14:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem az én gyerekem, nem is tervezek gyereket mivel 18 vagyok. Csak úgy egyszerűen eszembe jutott.
2009. jan. 11. 14:36
 3/7 anonim ***** válasza:

jah :D

bocsi

2009. jan. 11. 15:04
 4/7 anonim ***** válasza:
38%
Lehet! Csak amikor össze házasodnak a felek, akkor le kell fektetni, hogy majd úgy szeretnénk nevezni a gyereket.
2009. jan. 11. 18:20
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem lehet! Az én gyerekemnek kötőjeles a vezetékneve, és az anyakönyvi hivatalban direkt megkérdeztem, hogy mi a helyzet akkor, ha megnősül, és a feleségének is kettős családi neve van, és a gyerekeiknek is kettős családnevet akarnak ami ilyen formában már négyes. Azt mondta a hölgy, hogy ebben az esetben nem lehet anya+apa vezetékneve, csak az egyik.
2009. jan. 11. 19:52
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem lehet,törvényben meg van határozva,hogy hány tagú lehet a név.

2009. jan. 11. 23:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem lehet!

Törvény alapján: csak két vezetéknevet lehet összekapcsolni! Tehát ilyenkor a szülőknek választaniuk kell, hogy az összes születendő gyermekeik majd az anya vagy az apa vezetéknevét kapják. (természetes minden gyereknek ugyanaz kell, hogy legyen a vezetékneve, a döntés tehát végleges!)

Ezen kívül jön a keresztnév, ami a Magyar Utónévkönyvben regisztrált név, a nemnek megfelel, és maximum 2 db keresztnév lehet!

2009. jan. 12. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!