Miért hívják majdem az összes kisgyereket Bencének?
Figyelt kérdés
Tömeges Bencésítés, majdnem minden fiúgyermeket így neveznek el, mintha kötelező lenne. Mi lehet ennek az oka?2010. nov. 12. 22:35
11/13 anonim válasza:
Mindig voltak divatnevek. Tíz éve minden kislány Alexandra volt meg Vivien, harminc éve a Krisztinák és az Andreák taroltak, száz éve meg nem volt olyan család, ahol az egyik kislány ne Mariska lett volna. :)
Szerintem az lehet az oka, hogy sokat hallják a nevet, és megtetszik nekik. És ezerszer inkább Bence, mint az ősmagyar meg amerikai borzalmak. (Egyébként én alig ismerek pár Bencét. Inkább a Dani, Dávid, Máté, amiből a környezetemben sok van.)
12/13 anonim válasza:
Én is nagyon utálom a tömegneveket. Nekem a régi magyar nevek tetszenek, és nem értem, hogy miért kell leszólni (ezt az utolsótól kérdezem), hiszen magyarok vagyunk!!! Persze mindenki olyan nevet ad a saját gyerekének, ami neki tetszik.
13/13 anonim válasza:
Szia! Az én kisfiam is majdnem Bence lett. Aztán megtetszett a Dominik név. Megkapta mellé apja régies, mégis elterjedt nevét. A másik kisfiam Milán, ő pedig apukája második nevét kapta meg, ami szintén kissé régies, de még elfogadható. Így felnőtt fejjel eldönthetik, hogy melyiket használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!