Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi penz kell kb egy elsö...

Mennyi penz kell kb egy elsö babahoz? Nektek mennyi penzre lett volna/volt szüksegetek az elsö babahoz?

Figyelt kérdés
Meg nincs kilatasban a dolog, de egyszerüen most van olyan mmunkahelyem, ahol tudnek felrerakni. Mennyi az a penz, amiböl kijön, ha mindent ujonnan szeretnek majd megvenni, de semmit nem, ami felesleges lenne :) es alapvetöen nem feltetlenül a legolcsobban kijönni (nyilvan nem arrol van szo, hogy ket dolgo közül direkt a dragabbat vennem, hanem, hogy azt vehessem, ami tetszik, ne azt, ami olcso.) Nyilvan a vilag penze nem lenne eleg, de szablyunk hatarokat :)
2010. nov. 9. 07:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Olcsóbban is kilehet jönni. Olyan ijesztően hangzik, hogy 1 millió! Pedig van gyerekem, de ennyit biztos nem költöttünk rá, amikor született. Anno amikor a Brendonba sétáltam még nagy pocakkal, láttam sok csili-vili dolgot. Voltak csodaszép gyerekszobák, extra babakocsik...és sorolhatnám. A fiam babakocsija 50.000Ft volt, az ágya 10.000 a pelenkázó komódja 50.000. Ehhez jött a kókusz matrac, és az ágynemű. Egy csomó dolgot kuponnal vettem. a szülés tényleg drága, de ez is doki függő. Szerintem 250.ezer elég kezdésre.
2010. nov. 9. 08:51
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
nekünk 100 ezerből jött ki,sok használt de márkás dolog volt benne.jó azért kb 50 ezret el tudtam volna költeni...de ez van:)
2010. nov. 10. 18:31
 13/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszokat, mindnegyiket hasznosnak talaltam :)
2010. nov. 12. 07:08
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt ne feledd, hogy ezek az újonnan vásárolt áruk árai.

Mi sok mindent, amiről tudjuk, hogy 1-2 hónapnál nem használja tovább, használtan vettük. Ilyen pl az első ruhácskák, amiket egy kisbaba sem tud pár hétnél tovább hordani, vagyis el sem lehet hordani, az első babahordozó vagy mózeskosár, sőt a "csak fekvős" babakocsi, a babakádba kitámasztó, vagy fürdetődézsa mind jó használtan is és tizedannyiba kerül.

Amire érdemes költeni az a bútor, a kiságy, egy többfunkciós babakocsi, légzésfigyelő.

Mi a ruhakészletet kb 10 ezer forintért vettük/kaptuk, ez egy éves koráig kiszolgálja (persze nyilván veszünk majd hozzá, úgysem lehet megállni).

Az ágy 10 ezer forint volt az IKEA_ban - tervezünk második babát így nem ifjúsági ágyat vettünk, csak szimpla babának valót.

A komód,amiben a ruhái vannak, 30 ezer volt, a pelenkázó 18 ezer. Babakocsit 30 ezerért vettnk újonnan, csak a csomagolása nem volt meg, ki lehet fogni ilyen akciókat is.

Kb 2 hónap múlva szülök, lényegében mindenünk megvan, 200 ezer forint körül költöttünk a sok csetresszel együtt, ami csak úgy szembe jött velünk és nagy valószínűséggel szükségünk lesz rá.

2010. nov. 12. 07:35
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát mi sok mindent kaptunk kölcsönbe tesóméktól, de még így is (az ember végül mindenbe belemegy, mert ez egy ilyen jól kitalált üzleti modell: azt mondják, enélkül nem lesz egészséges, boldog, tiszta, stb a babád és az anyai lélek meg beleszakad, és megveszi, csak kevés nagyon józan marad, őket naggggggyon irigylem):

terhesgondozás magánorvosnál + extra uh + extra vizsgálatok (pl. kombinált teszt): 150 000 Ft

szülés (orvos + szülésznő) 120 000 Ft

őssejt izé (pedig mondtam, hogy nem kell, de aztán...): 200 000 Ft

babaszoba (ágy, légzésfigyelő, pelenkázó, stb): 250 000 Ft

konyha (cumik, sterilizálók): 50 000 Ft

ruhák (kb. ár): 40 000 Ft

és amitóa megvan: havi 20 000 Ft pelenka, popsitörlő, kaják, játékok.

Most várom a másodikat, megígértem magamnak, hogy semmi extra dolog, de máris bedőltem a hepinetes kombinált tesztnek.. :(

2010. nov. 12. 07:37
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

a kérés annyi volt: "NEKTEK mennyi pénzre volt szükségetek"

azért én teljesen buta dolognak tartom a lepontozást, ami most itt is megy.

2010. nov. 12. 10:45
 17/24 A kérdező kommentje:

en nem pontozok le senkit, minden valaszt hasznosnak tartok, pont ezert. Imadom, amikor olyan kerdesekben lepontoznak, amiben nincs ertelme :) mi a kedvenc csokid, es ha nem azt irod, amit a masik szeret, akkor lepontoz, mert nem hasznos, hogy te a milkat szereted :)

En ertekeltem, hogy vettetek a faradtsagot valaszolni, köszönöm :)

2010. nov. 12. 10:56
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

én is így gondolom, ezért akadok ki sokszor az ilyeneken.

leírom, hogy nálunk mi a helyzet:

nagyon sok mindent kapunk/kapni fogunk.

így csak a 1-2 vizsgálatra pl. 4d,(11000) kombinált teszt (9000)

vitaminra - havi 1500

szülésznőt fogadok, orvost nem, az ő díja - 40.000 Ft

kismama ruhára - 30.000

a kezdő pelenka, gyógyszertári csomag - 20.000

apróságok, amiket nem öröklünk (pl. hőmérő, tálka, cumi, stb.) - 10-20 ezer

ruhákat biztos kapunk is, de venni is szeretnék neki, szintén olyan - 20e értékben

pelenkázótáska - 3500

Eddig apróságokat soroltam fel, ez összesen 160 ezer, még biztos kifelejtettem pár dolgot, de így is, hogy sok segítségünk van, olyan 200ezerre biztos felmegy majd a vége. Pedig nem kell költenünk: bútorokra, babakocsira, autósülésre, légzésfigyelőre, játékra, szülészorvosra. Azt se mondanám, hogy most sokat költenék magamra, igyekszem a régi ruháim használni, de kismama kabátot kénytelen leszek venni, mert pont a tél közepén lesz a legnagyobb a pocakom.

2010. nov. 12. 11:11
 19/24 anonim ***** válasza:

Kombinált teszt: pénzbe kerül, de némelyik kórházban ingyenes, így ha erről tájékozódsz, ezen mindjárt lehet spórolni.

A 4D az igazán felesleges vizsgálat, ez az volt, amibe én nem akartam belemenni, aztán a 20. hetinél muszáj volt, mert nem kaptam sehová időpontot a vizsgálati halmazon (:) belül, így lett egy 20 hetes 4D-nk, aztán meg a 2. hét után még egy, mert ooolyan aranyos a 4D-n, hogy még egyszer látni kellett :D

Szóval a felesleges dolgokba tényleg könnyű beleszaladni :)

2010. nov. 12. 11:15
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

11:11 vagyok a kombinált tesztnél majdnem kicsúsztunk az időből, ezért választottuk a fizetőst, mert ott tudtuk, hogy azonnal le fogják venni a vért.

4d meg kinek felesleges? nekünk nem, nagy élmény és egy emlék. inkább spórolok a saját kényelmemen és nem lesz fogadott orvosom, meg fizetős kórházi szobám.

2010. nov. 12. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!