Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi penz kell kb egy elsö...

Mennyi penz kell kb egy elsö babahoz? Nektek mennyi penzre lett volna/volt szüksegetek az elsö babahoz?

Figyelt kérdés
Meg nincs kilatasban a dolog, de egyszerüen most van olyan mmunkahelyem, ahol tudnek felrerakni. Mennyi az a penz, amiböl kijön, ha mindent ujonnan szeretnek majd megvenni, de semmit nem, ami felesleges lenne :) es alapvetöen nem feltetlenül a legolcsobban kijönni (nyilvan nem arrol van szo, hogy ket dolgo közül direkt a dragabbat vennem, hanem, hogy azt vehessem, ami tetszik, ne azt, ami olcso.) Nyilvan a vilag penze nem lenne eleg, de szablyunk hatarokat :)
2010. nov. 9. 07:33
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
78%

Ha senkitől a családban nem kaptok semmit és ajándékba se pl. egy járókát innen onnan akkor úgy

negyed és félmillió ft között megoldható.

2010. nov. 9. 07:41
 2/24 anonim ***** válasza:
58%

1.000.000Ft

Ha semmid nincs. Mondjuk ebben szüles is, vizsgälatok is benne vannak.

2010. nov. 9. 07:42
 3/24 A kérdező kommentje:

tehat kb az lenne az idealis, ha 1 milliot felre tudnek tenni (te jo eg....), es akkor valoszinüleg nem erhetne meglepetes?

(persze, amugy biztos kapunk is innen-onnan, de addig ott is összejöhet meg gyerek, ezzel nem kalkulalhatok)

2010. nov. 9. 07:45
 4/24 anonim ***** válasza:
77%

Hät, Te irtad, hogy nem a legolcsobb kell. Mi ugyanigy voltunk. 250-et irreälisan alacsonynak tartom, ilyen ärak mellett:

Babakocsi: ca.100.000Ft

Legzesfigyelö: ca. 30.000Ft

Merleg: ca.10.000Ft

Ergonomikus käd: ca.10.000Ft

....

Csak hogy egy pär peldät lässunk, miböl is jön ki az 1 milla. (es ezek nem a felsö kategoriäs cuccok!)

Elös voltam!

2010. nov. 9. 07:49
 5/24 anonim ***** válasza:
77%
Bocs, mäsodik voltam :)
2010. nov. 9. 07:49
 6/24 A kérdező kommentje:
persze, csak akkor is sokkolt :) nem sajnanam ra az egy milliot, es erre mondom azt, hogy inkabb most, amig megtehetem, mint akkor derüljön ki, amikor mar nem. Nyilvan ugyis meg lehet szülni egy gyereket, meg felnevelni, de ha van ra lehetöseg, akkor miert ne? Jol latom, hogy te is Nemetorszag :) ?
2010. nov. 9. 07:54
 7/24 anonim ***** válasza:
77%

Persze, ilyenkor (ha teheti) az ember nem sajnälja a penzt. Fülig erö szäjjal fizettünk mindig. :)

Igen, jol lätod...:)

VG aus Köln

2010. nov. 9. 07:56
 8/24 A kérdező kommentje:
Huuu, de messze :(
2010. nov. 9. 07:59
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ilyen nagyobb kiadások voltak:

Szobájába bútor (ifjúsági, tehát jó pár évig nem kell lecserélnünk) 170.000

Ágy 140x70-es, átalakítható, ez is jó pár évig elég 22.000

Babakocsi (3in1, már megbántam, elég lett volna egyszerűbb) 80.000

Légzésfigyelő + pelenkazárós kuka 28.000

Ruhákra kezdetnek (sajnos nem kaptunk sehonnan, így mindent meg kellett vennem) kb. 30.000 Ft-ot költöttem.

Textil pelenka kb. 5-6000

Pelenkázó lap 3.500

Cumisüveg készlet + bimbóvédő, sterilizáló, cumisüveg-mosó, cumisüveg-melegítő össz. kb. 18.000

Első gyógyszertári vásárlás kb. 5000

A többi gyakorlatilag apróság, de így is elég sok volt, a már említetteken kívül biztos elköltöttem még vagy 50.000 Ft-ot pelenkára, nedves törlőre, alvós kütyüre, cumira, stb. Plusz a folyamatos vásárlásokkal összesen lehet azt mondani, hogy fél millát biztos elköltöttünk összesen az elején.

2010. nov. 9. 08:11
 10/24 anonim ***** válasza:
81%
mindent nekünk kellett beszereznünk, az utolsó textilpelenkáig, így 650.000 ftba "került" az első gyerek. És nem vettünk sznob dolgokat.
2010. nov. 9. 08:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!