Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van még más is, aki nem tud...

Van még más is, aki nem tud más anyukákkal barátkozni?

Figyelt kérdés

Sok helyen hallom tanácsként, hogy ha valaki anya lesz, próbáljon más anyukákkal barátkozni, mert velük lesz a legtöbb közös téma, közös élethelyzet, stb. Nekem ez egyáltalán nem sikerült az elmúlt 2 évben, azt érzem hogy más anyukákkal nem lehet másról beszélni, mint a gyerekekről, ami egy idő után fárasztó, nem kikapcsolódás a hétköznapokból, másrészt állandóan versengeni akarnak. Mikor mondtam hogy az én gyerekem jól alszik, irigykedtek rám, mikor azt mondtam hogy kicsit később csinálja a nagymozgásokat, akkor lesajnálva éreztem magam. Tanácsot elvből nem adok, még jó szándékkal sem, saját tapasztalatokról sem szívesen beszélek, nehogy dicsekvésnek tűnjön, gyakorlatilag úgy érzem tojáshéjakon sétálok körülöttük.

Más is tapasztalt már ilyet?

febr. 15. 14:15
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
4#-est annyival egészíteném ki, hogy én ezt a saját szüleim idejében láttam így. Sok barátnőmmel téma ez, hogy milyen érdekes az, hogy a mi időnkben tök sok baráti kör kialakult a szüleinknél, sok anyuka barátnője volt anyának is, összejártak rendszeresen és nem csak a gyerekről ment a téma, sőt. Simán utcabálba elmentek míg apával voltunk, ilyesmi. A gyerekeik a mai napig a barátnőim, gyerekeink vannak mindannyiunknak. Most meg meséli barátnőm is, hogy a saját ovis társ anyja nem köszön a folyosón, nemhogy beszélgetni bármiről. Meg ez a mai versengés is, ott sokkal lazábban tudtak anyák lenni, most mindenből versenytéma van már. Én sem tudok olyanokkal, akik már anyák és úgy barátkoznánk össze. Olyan barátaim vannak, akikkel ezer éve az iskolából, együtt nőttünk fel, nagyon jó barátok maradtunk és időközbe született gyerekünk is, az egyikkel egyszerre is szültünk pont egy kórházba. Na velük bármit meglehet beszélni és nem csak a gyerekről tudsz, hanem tényleg bármiről, amiről gyerek előtt is. Felüdülés komolyan. Nincs köztünk versengés, tanács van egymás között, ha szükség van rá, de semmi más, pedig totál mások a gyerekeink. De az nem menne, hogy odajön egy anyuka a játszón és akkor összebarátkozunk. Nem tudnánk másról beszélni, csak a gyerek, nem kötne össze más, az meg úgy nem jó. Egyébként van gyerektelen barátnőm is, több is, velük is olyan jó másról is beszélni.
febr. 16. 11:50
 22/22 anonim ***** válasza:
100%
20#-as, Ugyanezt érzem. Volt, hogy leszólítottak és már a következő mondat a császár volt, szoptatás. Hát nemár... de én azt gondolom, hogy sok ember otthon ennyire beszűkülhet, hogy nincs más téma.:\ Vagy gyerek előtt se volt témája. 21 voltam.
febr. 16. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!