Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is hízott már el ennyire...

Más is hízott már el ennyire brutálisan terhesség alatt?

Figyelt kérdés
67 kg-val kezdtem a terhességet, ráadásul edzettem nagyon csinos nő voltam. Viszont most 21 hetesen kereken 100 kg vagyok. Állandóan éhes vagyok, egésznap ennék, nem tudom hogy mi lesz így velem, mert ez nagyon gáz.

jan. 20. 13:00
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
83%
Tuti kamu, a lanyregeny folytatasa.
jan. 20. 18:33
 32/38 A kérdező kommentje:
#30 Néha csinálom, viszont azt mondta a védőnő, hogy inkább hanyagoljam most a súlyzós edzést. Meg holnaptól megint el fogok járni edzeni. Próbálkoztam én, meg igazából nap mint nap próbálkozok, de az édesen kívül szinte semmit nem bírok megenni. Szóval most átfogok térni egészséges alternatívákra, fehérjeszelet, protein puding stb.
jan. 20. 19:08
 33/38 Orosziné Andi ***** válasza:
17%

A terhesség alatt a fokozott étvágy és az édesség iránti vágy teljesen normális jelenség lehet, de a jelentős súlygyarapodás (67 kg-ról 100 kg-ra) figyelmet igényel.

Hormonális változások:

A terhesség alatt a hormonok (például a progeszteron) növelhetik az étvágyat.

Az inzulinszint szabályozásában bekövetkező változások miatt is erősebb lehet az édesség utáni vágy.

Növekvő tápanyagigény:

A szervezet több energiát igényel a baba fejlődéséhez, és ez fokozott étvágyban nyilvánulhat meg.

Néha a cukros ételek gyors energiaforrást kínálnak, ezért kívánhatja azokat.

Érzelmi okok:

A stressz, az aggodalom vagy akár az örömérzet is vezethet túlzott evéshez, különösen édességekhez.

Vashiány vagy más tápanyaghiány:

Bizonyos hiányállapotok édesség iránti vágyként jelentkezhetnek, még ha a nőgyógyász által javasolt vitaminokat szedi is.

Gesztációs diabétesz:

Terhességi cukorbetegség esetén az étvágy fokozódhat, és különösen édesség utáni vágy alakulhat ki. Ezt érdemes kizárni!

Miért kell figyelni a gyors súlygyarapodásra?

A 33 kg-os hízás a terhesség felénél jelentős, és egészségi kockázatokat rejthet magában:

Magas vérnyomás (preeklampszia): A jelentős súlygyarapodás emelheti ennek a kockázatát.

Gesztációs diabétesz: Nagyobb a kockázat, ha gyorsan nő a testsúly.

Szülési komplikációk: A nagyobb testsúly nehezítheti a természetes szülést.

A baba egészsége: A túlsúly hatással lehet a magzat fejlődésére és a születési súlyára.

Mit lehet tenni?

Beszéljen a nőgyógyásszal:

Fontos, hogy a kezelőorvos tudjon a gyors súlygyarapodásról és az étvágyról.

Vércukorszint-mérést vagy terheléses vércukorvizsgálatot végezhetnek a gesztációs diabétesz kizárására.

Táplálkozási tanácsadás:

Egy dietetikus segíthet olyan étrendet kialakítani, amely kielégíti az étvágyat, de elkerüli a túlzott súlygyarapodást.

Érdemes több rostot, teljes értékű gabonát, zöldséget és fehérjét fogyasztani, mert ezek laktatóbbak.

Édességek helyett alternatívák:

Ha édességet kíván, próbálja meg helyettesíteni természetes cukorforrásokkal (például gyümölcsökkel).

A magas fehérjetartalmú rágcsálnivalók, például joghurt vagy dió is csökkenthetik az édesség iránti vágyat.

Mozgás:

Könnyű testmozgás, például séta, nemcsak az étvágyat szabályozhatja, de javíthatja az általános közérzetet is. (Orvosi engedéllyel!)

Rendszeres étkezés:

Napi 5-6 kisebb étkezés segíthet stabilan tartani a vércukorszintet, és megelőzheti az édesség utáni vágyat.

Fontos:

A gyors súlygyarapodás egyértelműen jelzi, hogy az orvosnak és szükség esetén egy dietetikusnak is részt kell vennie a folyamat szabályozásában. Az egészséges súlygyarapodás a terhesség alatt általában 10-15 kg körüli, de ez a kiindulási testsúlytól is függ.

jan. 20. 19:26
 34/38 anonim ***** válasza:
84%
Ugye nem hiszitek el hogy 21 hetes terhesy 33 kilót hízott és se a védőnő se az orvos nem foglalkozik vele 🤣🙈
jan. 20. 19:37
 35/38 A kérdező kommentje:
#31, #34 ne magatokból induljatok ki, én tanácsot kértem, mert problémám van. Én értem, hogy ti itt élitek ki magatokat, de nem mindenki ilyen elmebeteg, hogy itt élje ki magát.
jan. 20. 19:51
 36/38 anonim ***** válasza:
48%

Oké, legyen neked

Legyünk elmebetegek de mi legalább nem veszélyeztettük a születendő gyerekeink életét ilyen mértékű elhízással!

(Bele megyek egye fene a sztoridba mert kíváncsi vagyok mit tudsz még kitalálni🙈)

Ha félsz ekkora súlytól akkor magadtól miért nem tudtál mást is felkeresni? Lustaságból és nemtörődömségből.

De ismétlem nincs az az egészségügyi dolgozó aki erre legyintene...

jan. 20. 20:13
 37/38 babyboom567 ***** válasza:
64%
34-es, szerintem már simán kórházba lenne, vagy a vizesedés vagy az extrém súly miatt.Mert ez már rég nem esztétikáról szól, hanem életveszélyes.
jan. 21. 09:52
 38/38 anonim válasza:

Milyen magas vagy?

Az se mindegy hogy korábban voltál-e már nehéz vagy mindig is vékony voltal?

jan. 23. 11:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!