Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülőként Ön hasznosnak...

Szülőként Ön hasznosnak találja a fizika és kémia tantárgyak oktatását az általános iskolás diákoknak?

Figyelt kérdés
jan. 17. 21:28
A kérdező szavazást indított:
Igen, hasznos.
Nem. Lehetne helyettük valami más.
Talán hasznos.
59 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
57%
Szülőként én megkérdőjelezem, hogy te megvagy 16 éves.
jan. 17. 21:40
 2/20 anonim ***** válasza:
89%
Kevés hasznosabb tárgy van szerintem. Még a történelmet és az alap matematikát, esetleg a nyelvtant tartom ezeken kívül fontosnak.
jan. 17. 22:33
 3/20 anonim ***** válasza:
91%
Mindenképpen. Abból áll a világunk!
jan. 17. 22:35
 4/20 anonim ***** válasza:
96%
Alap szinten, amit az általános iskola nyújt szerintem is szükség van rá.
jan. 17. 22:47
 5/20 anonim ***** válasza:
55%

Ebben a formában nem. Kovalens kötés meg ilyen baromságok? Mikor minden évben meghal legalább egy kölyök, mert felmászik a vonat tetejére?🙄 Kizárólag olyasmit tanítanék, ami szükséges az életben maradáshoz. De azt nagyon. Vagy például a takarításhoz. Mit ne keverjen össze, hogy ne keletkezzen mérgező gáz. Vagy, amiket itt olvasni. 4hetes terhes vagyok. Véletlenül elmentem egy szúnyogriasztó mellett. Lesz baja a babának???

Bocs, de nem úgy néz ki, mintha lenne fizika és kémia oktatás az országban. Hétköznapi anyagokról kéne tanulni. Mire használják? Veszélyes -e? Mi történik a szervezettel, ha belélegzed, bőrre kerül stb. Árrammal/gázzal működő hétköznapi gépek biztonságos használata, ilyesmi.

jan. 18. 01:05
 6/20 anonim ***** válasza:
27%
Nem hasznos az egész mosógép szerelést kene tanulniuk meg pálinka főzést meg babtermeztest
jan. 18. 03:36
 7/20 anonim ***** válasza:
86%
Igen, hasznosnak tartom, pontosabban annak tartanám, ha normálisan tartanák meg az órákat. A fiaméknal sajnos olyan szinten nincsenek vagy váltják egymást a tanárok, hogy majdnem minden órát más tart meg és olyan órat tart, ami az ő tárgya tehát a vizuális kultúra tanár rajzot, az énektanárnő éneket stb. Na így viszont kb haszontalan mind a két tárgy. Ennek ellenére van jegyük kémiaból és fizikából is, de tényleges tudás és leadott tananyag nincsen mögötte. Mi ugyan itthon tanulgattuk, de az osztály zöme magasról tojt rá. Nyilván most nekünk is fontosabb a mai felvetelit jól megírni, de azért elkeserítő a helyzet.
jan. 18. 05:13
 8/20 anonim ***** válasza:
40%

Nanáhogy.. szerintem a törit elég lenne gimiben oktatni, helyette kellene a mostani világunk megismerését rendesen megalapozni, a kovalens kötéssel is, de méginkább fizikával. Ezek fontosak, ezen alapul a világunk.

Amit az ötös mond teljesen igaz, ilyen is kell, háztartástannak hívják amcsi filmekben, ételkészítést is tanulnak vele, ezen felül vagy ebbe ágyazva kellenének pénzügyi ismeretek is. A töri annyira ráérne gimiben, hogy nagyon, és sokkal kevésbé részletesen és az a hon és népismeret elég lenne egy félévig, ahogy az állampolgári ismeretek is vagymi, ami mostanában jött be. Részletesen meg fakton kellene átvenni a törit gimikben, illetve sok, rengeteg támogatott délutáni szakkör kellene a sulikba, úgy, hogy már felsőtől mehessen az, akit érdekel, anyagi helyzettől függetlenül, de kirakhassák, aki nem vesz részt a szakkörön aktívan.. Elég lenne három kötelező tesi, a maradék kettő legyen választható támogatott szakkörnek.

Nem hasznos a mostani életben a történelem, csak érdekes mesék, max poltikai rendszerek újrafelismérésében és téves eszmék felismerésében, de ilyen inkább gimist érdekel.. a világunk meg mindenkit, pláne most, a környezetvédelmi krízis idejében, mit-miért kell csinálni.. Több óra kell. Énekből elég lenne egy is mondjuk, a zenetörténet kb történelem, a népdalok meg mehetnének nagyobb számban már ovitól-alsótól.

Olyan szívesen megreformálnám az oktatást egy nagy csapat részeként. Aki a törit szeretné általánosban, az milyen érveket tud felhozni mellette? Azon kívül, hogy érdekes.. először az őskort veszik, kőszerszámok voltak benne.. minek kell ezt tudnia egy 11 évesnek ahelyett, hogy tudná milyen anyagok veszik körül a hétköznapi életben, mit lélegzik be, mit eszik meg? Miért kell tudni, milyen eszköz volt sok-sok ezer évvel ezelőtt egy felnőttnél 11 évesen?:)

Ha nagyon muszáj a törit megtartani 14 éves kor alatt, beépíteném a magyarba, mint szövegéértés, kötelező és ajánlott olvasmányok, történelemről szóló könyvek.

jan. 18. 06:20
 9/20 anonim ***** válasza:
31%

Kifejtené valaki, pontosan miért vagyok lepontozva?🤔

jan. 18. 08:37
 10/20 anonim ***** válasza:
67%

"Kifejtené valaki, pontosan miért vagyok lepontozva?🤔

#5"

Mert ennyire kifordult magából a világ. Agyhalott szülők hagyják hogy a gyerekeiktől megfosszanak vagy kiöljenek mindenféle hasznos tudást, még a végén önálló, gondolkodó emberek lennének, az meg nem érdeke az "országnak". Itt mindig az van lepontozva aki megmondja a frankót. 14 év alatt érezhetően csökkent a kommentelők IQ-ja.

jan. 18. 09:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!