Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Tik is féltetek...

Anyukák! Tik is féltetek belevágni a baba projektbe vagy nekem nem való gyerek?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy nagyon félek a gyerekvàllalàstól. Nem kimondottan fizikai hanem mentálisan. Könnyen bepánikolok, sokszor van gyomoridegem kis dolgok miatt, sokszor hasam is megy az idegeskedés miatt. Nem vagyok depressziós meg nem vagyok olyan szinten hogy pszichiáterhez menjek. Csak ilyen labilis vagyok. Emiatt én úgy érzem hogy nem tudnám megállni a helyem anyaként. Viszont attól is félek hogy kifutok az időből, 34 vagyok.
jan. 13. 21:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
12%

Később talán? Hova már?

Így se vagy fiatal. Felesleges erőltetni valamit, ami nem megy.

jan. 16. 06:09
 12/18 anonim ***** válasza:
38%
Szia. Én is nagyon féltem, ezért is voltam már 4 éve házas, mire terhes lettem. Sokan azt hitték, hogy nem sikerül a baba, közben csak nem mertem bevállalni. Aztán egyszercsak jött egy olyan érzés, hogy meguntam a sok kifogást sajàt magamtól, a sok aggódást, hogy jajj mi lesz és úgy éreztem, bárhogy is lesz, jöjjön aminek jönnie kell, készen állok rá! Na de aztán csőstül jött is minden sz*r 🫣 Első próbálkozásra sikerült a baba, aminek nagyon örültünk, viszont a terhességem és a szülés is enyhén szólva problémás volt, koraszülött lett a kisfiam. De miután vége lett ennek az egész hercehurcának, egészségesen hazajöttünk a kórházból, kerek lett minden és azóta is az (2 éves) 😊 életem legjobb döntése volt! Még így is!
jan. 16. 08:13
 13/18 anonim ***** válasza:
52%

Persze hogy féltem hiszen nagy vàltozás. De a gyerek utáni vágy egyszer csak olyan erős lett, hogy nem érdekelt semmi más. Elnyomta a szüléstől meg egyéb dolgoktól a félelmemet.

Aztán mikor sikerült utána nyilvàn lehet félni, meg fél is ettől attól az ember, de közben sodródik az árral. Nekem szerencsére volt 1-2 ember aki helyrerakta az agyam mikor kitört a para.

jan. 16. 08:18
 14/18 anonim ***** válasza:

Esetleg pszichológuson vagy ilyen irányultságú coachingon nem gondolkodtál még el? Ne haragudj, nem sértésnek szánom, én sem voltam depressziós amikor elmentem és a gyomoridegen rengeteget segített, sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok azóta.

Amúgy mi 25 évesen kezdtük a baba projektet és féltem belevágni pont azok miatt amit írsz, hosszú ideig nem jött a picúr, így volt időm arra hogy átgondoljam az életemet (akkor jártam terápiára is), mit és hogyan szeretnék. Én végül oda jutottam, hogy szeretnék babát és ezért sokmindent megtennék, de őszintén szerintem jó hogy volt időm ezt átgondolni és nem a társadalmi nyomás vagy a félelem döntött hanem végül az hogy vágytam már rá.

jan. 16. 08:23
 15/18 anonim ***** válasza:
71%
4-es. Az élet nem egyszerű, de nem is annyira rossz, ahogy Te látod, érzed. Neki is lesznek benne rossz dolgok is, de nem szabad úgy nézni az Ő életét, hogy csakis rossz lehet, lesz. Ezzel beleneveled a félelmet, a stresszt, a negatív szemléletet. Nem tudom, hogy mi zajlott le az életedben, de Ő tiszta lappal indult. Neki más élete van, lesz. Engedd, hogy boldog legyen..
jan. 16. 13:03
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
A leírásod alapján nem neked való a gyerekes élet. Rengeteg stresszel jár, min.18 évre, és nem tudod visszacsinálni ha már ott van. Csak azért ne vállalj mert kifutsz az időből, vagy mert másoknak is van, vagy hogy legyen unoka. Simán megbánhatod, ha nem vagy benne millió %ig biztos. És ahogy írsz, te messze vagy ettől.
jan. 16. 17:49
 17/18 anonim ***** válasza:
54%
Jézusom mennyi megkeseredett, rosszindulatú ember van itt..."Később hova már?" :D Meg "akkor neked nem való a gyerek". Mikor? Természetes és normális félni az ismeretlentől, a jövőtől, az olyan dolgoktól, mint hogy egészséges lesz e a baba, hogyan fogom eltartani, hogy lehet neki a legjobb, úgy, hogy közben megmaradjon az életem. Az, hogy kiírtad ide ezt a kérdést azt mutatja, hogy foglalkoztat a téma és ez tök jó. A fanyalgókat nagyon sajnálom, bizonyára nem elégedettek sajnos az életükkel és ezt projektálják rád kérdező.
jan. 16. 22:56
 18/18 anonim ***** válasza:
Szerencsére nem kötelező gyereket vállalni, bár sokan úgy csinálnak, mintha az lenne...aztán jön a mártírkodás, hogy ők mindent feláldoztak a gyerekért blabla. Nem kell. Ha vállalod mások unszolása miatt, akkor a te bajod lesz, ha utána mégsem jön be.
jan. 17. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!