Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Tik is féltetek...

Anyukák! Tik is féltetek belevágni a baba projektbe vagy nekem nem való gyerek?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy nagyon félek a gyerekvàllalàstól. Nem kimondottan fizikai hanem mentálisan. Könnyen bepánikolok, sokszor van gyomoridegem kis dolgok miatt, sokszor hasam is megy az idegeskedés miatt. Nem vagyok depressziós meg nem vagyok olyan szinten hogy pszichiáterhez menjek. Csak ilyen labilis vagyok. Emiatt én úgy érzem hogy nem tudnám megállni a helyem anyaként. Viszont attól is félek hogy kifutok az időből, 34 vagyok.
tegnap 21:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Vágysz úgy igazán gyerekre, vagy csak a félelem van benned egyelőre, hogy kifutsz az időből?
tegnap 21:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem féltem belevágni (pedig amúgy én is egy elég ideges, gorcsolos fajta vagyok más területeken sokszor), de én őszintén, tiszta szívből akartam is gyereket. Ha te még 34 évesen sem tudod biztosan, hogy akarsz-e, akkor szerintem a válasz nem, de ezt neked kell erezned. Ha akarsz, csak önbizalmad nincs semmi, akkor meg érdemes lehet egy szakembert felkeresni, de már tényleg nem sokáig húzni, mert valóban kifuthatsz az időből.
tegnap 21:52
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
Ezt megszívná a gyerek is, jobban jár, ha nem lesz.
tegnap 21:54
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
Én magamból indulok ki. Ha újra kezdhetném az életem sosem szülnék. És nem a nehézségek miatt hanem mert annyira görcsös ember vagyok..folyamatosan pánikolok túl gondolok dolgokat…meg akarnàm óvni a gyerekeimet a jövőtől de már nem tudom. Nem akarom nekik rossz legyen bármi is pedig rossz lesz(szerelmi csalódás stb) rettegek mindentől és sose magam miatt. Szavakkal le se tudnám írni amit érzek
tegnap 22:13
 5/9 anonim ***** válasza:
69%

A gyerekvállalás rengeteg stresszel és lemondással jár. Már a terhesség is full stressz:

émelygés,hányás,alhasi görcsök, pecsételő vérzés, magas vérnyomás, terhességi cukorbetegség, UH vizsgálatok, vérvételek, félelem a szülési fájdalomtól, félelem attól, hogy egészséges lesz-e a baba, stb...

Ezek a leggyakoribb terhességi szorongások.

Utána megszületik a baba és rengeteget sír. Az anyuka nem tud aludni, vagy legalábbis jóval kevesebbet, mint azelőtt...

A hormonváltozások miatt és a kialvatlanság miatt esélyes lehet a szülés utáni depresszió, ami elég brutális tud lenni.

Telnek a hónapok és semmi nem javul. A baba először hasfájás miatt ordít egész nap, aztán majd a fogzás miatt. Jönnek az oltások és a státusz vizsgálatok, ahol folyton stresszelik az anyukát, hogy mit nem tud még a gyerek. Lehet hogy kell dévénytorna is.

Jönnek az evés és kaki bajok. Székrekedéses, refluxos, nem eszik, válogatós....

Aztán ha beindul a forgás meglesz az első ágyról leesés... rohansz a sürgire, hogy röntgenezzék meg a baba fejét....

Utána elkezd mászni és folyton beveri a fejét mindenhova. Feláll és folyton elesik... itt egy púp, ott egy folt. Elkezd hasítani a kismotorral és felbukik vele a betonon, lepattan a fogából egy darab...

Utána majd eszik homokot, kavicsot és ràmegy a tisztítószerekre is.

Megrág mindent és te folyton azon pánikolsz h mit vesz megint a szájába,le ne harapjon valami alkatrészt a játékról.

Lesz szeparációs szorongás és dackorszak is, ami egészen megtart legalább az ovikezdésig.

Utána majd jön a beszokatás, mégtöbb sírás, kifogtak, bántottak, stb...

Az iskoláskort meg már hagyjuk is... az is idegfűrész.

Ha nem vagy benne biztos, hogy bírni fogod, akkor ne kapkodd el a gyerekvállalást! Ez egy életre szóló stressz, aggódás! Persze boldogság is egyben.

tegnap 22:34
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben ebben a helyzetben nem vállalnék. Én is stresszelos, agyalós vagyok, de mikor úgy voltunk vele, hogy jöhet a baba, ilyeneken nem ragodtam. Csak azért mert kifutsz az időből, nem kell gyerek.
ma 08:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha ennyire bizonytalan vagy akkor tényleg ne. Én sem vagyok magabiztos, de úgy vagyok vele, ha van előttem valami probléma akkor megoldom. Olyan úgy sem volt, hogy sehogysem lesz. Ha sír a gyerek sem tart örökké. A szeparációs szorongás (ami nekem a legdurvább volt) sem tart örökké. Illetve az éjszakai kelések sem.
ma 10:06
 8/9 anonim ***** válasza:
5os helytallo. Sajnos tiszta stressz nekem is egesz. Foleg 2vel,ketfele jarni allandoan van vmi bajuk, de komolyan, hol borkiutes jon, hol faj az izulete,bedagad a terde, hol a baleswti sebeszeten ulunk, mert a szemebe kaptak vagy idegen test szorult bele. Egyiknek hol a kukaca gyullad be,hol guvelygyull.a tininek. Ha ezek nem, akkor felvaltva taknyosak vagy az ovis hozza a fosos hanyost. En ebbe orulok bele,hogy allandoan orvoshoz kell jarni meg betegek. Emelle meg minden nap tanulni a sulissal, ilyen olyan dolgozatok. Pedig megfogadtam h en ezen mar nem idegeskedek,hogy sikerul,de megis nyomaszt. A kicsivel el kene kezdeni a tsmt-t, minden nap,de konyorges van csak,kergetem a lakasban, mert nem akarja, utalja,kozben a logopediai konyvvel is kergetem, mert gyakorolni kellene. Mindezt du 16-20kozott. Kozbem mossak,teregessek,fozzek!haha,eszunk hideget. A ferjemmel este 22 utan van idom. Katasztrofa az egesz nap, szombaton nekiallok takaritani fozok, de delutanra mar csak megdogleni van erom. Kesobb biztos konnyebb lesz nagy gyerek, 10+ on tul, de kisgyerekkel munka mellett nagyon nehez.
ma 10:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Én azt gondolnám végig, hogy mennyi segítségem van. Nem feltétlenül az alapján mérlegelnék, hogy más anyukák miket irogatnak a gyerekükről.

Egyrészt minden gyerek más. Másrészt mivel a szülők is mások, ezért máshogy élik meg az adott élethelyzetet.

A férjed mennyire segítőkész, mennyire felelős ember? Nem egyedül vállalsz gyereket, hanem ketten vállaljátok. Nem neked kell mindenért stresszelni és nem neked kell majd mindent megoldani. Azért van ott az apja is. Sokat segít az is, ha van megbízható nagyszülő vagy tesók is a közelben.

ma 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!