Nagyon fárasztó gyerek után mikor mertél újra belevágni a babázásba?
Szerintem várd ki mindenképp, hogy óvodába menjen.
Nekem 2 és fél éves a kislányom, nem is a legnyugtalanabb fajta, de nem érzem úgy perpill, hogy készen állok mindent elölröl kezdeni.
Elsö, inkább ne válaszoltál volna...
2 év 3 hónap van az első kettő,2 év 2 hónap a második és a harmadik gyermek közt. A második gyermekünk csak 2 évesen aludta át az éjjeleket,addig is mindig át kellett hozzá menni,meg közénk is került,és 4-6 hónapos korában az idegbaj kerülgetett és rettegve vártam az estéket! Igen aktív kislány lett, az a falon a szép a rajz típus volt,meg a fedő arra való,hogy a kezünkben fogva másszunk a földön típus volt,a másszunk fel a szekrényre,és kenjük ki az arcunkat alkoholos filccel-de adjunk egy kicsit a pulcsinak is típus,a szaladok a bilivel a kezembe típus,bár tudom mi az a szobatisztaság,de jobb anyu elé a konyhába pisilni és elszaladni típus... a soha meg nem született fiunkat véltük benne felfedezni :-) 2 éves koráig nem is aludt el egyedül. Már a gömbölyű pocimmal nem fértem mellé,akkor tudtam leszoktatni arról,hogy kelljek az elalvásához-bár még ekkor is átjártam hozzá éjjel! Szóval nem egy tipikus világ jó gyerek volt!
Nagyon élvezem,hogy így döntöttünk! Érdekes,de most,sokkal másabb! Csajosabb,nyugodtabb!! Imádja a kishúgát,szó szerint zavart az első pár hétben,hogy vegyem fel,mert sír! :-)
Ha belemenne a Párom,akkor 2 év múlva belevágnék megint! :-)
Üdv:3 lányos
Unokatesóm volt így a dologgal és 8 éves volt a lánya, amikor jött a kistesó.
Nekem még csak 7 hónapos a fiam, de 4 éves kora elött biztos nem lesz kistestvére.
Amúgy már csak a vicc kedvéért is leírom: nekem júniusban születik kistesóm apám és harmadik felesége révén.
Nekem az első igazi kétemberes gyerkőc volt kicsinek. Keveset aludt, hihetetlenül aktív volt, állandóan szórakoztatni kellett. Azt mondtam, hogy én aztán soha többet nem szülök, az tuti. Aztán 3 éves korában már nagyon vágytunk még egy babára. Ő pont az ellenkezője lett a bátyjának. Később jöttem rá, hogy nem csak az eltérő alkatuk miatt volt vele sokkal könnyebb, hanem azért is, mert én is tanultam a hibáimból. Az már csak hab a tortán, hogy rá 1 évre született egy kislányunk is, majd 10 és 12 év múlva két két babánk.
A 4. csemetém is hasonlóan aktív, mint az első, de vele már lényegesen egyszerűbb a dolgom. És mivel hamarabb kapott kistestvért, mint a legnagyobb fiam, hamarabb megtanult alkalmazkodni is.
2 év 8 hónap van köztük.
Az első után azt mondtam soha többet! Rettenetes kisbaba volt, folyton sírt, igaz sírós fajta volt, látszólag ok nélkül bömbölt órákon keresztül. Aztán jött a fogzás, aztán kiderült, hogy fogzás nélkül is piszok rossz alvó, volt hogy egy éjszaka során 15× keltem hozzá, pedig csak 11 órát aludt. Mi mindent elkövettünk a rossz tulajdonságai ellen, egyedül az alvással nem bírunk. Most lesz 4 éves, múlt éjjel 3× ébredt, de ez már nagyon rossz éjszakának számít, általában 1× ébred.
A hónapok múlásával beletörődtem és elfogadtam, hogy ő ilyen, ha a fejem tetején táncolok sem tudok rajt változtatni, amint ezt sikerült helyre tennem magamban, után a könnyebb volt, és belevágtunk a tesó projektbe. És egy percre sem bántam meg.
A kicsi ellenkezője a nagynak. Kisbabaként nem is sírt, ha éhes volt, akkor is csak nyekergett, 5 hetes kora óta alszik éjszaka, van hogy 12 órát egyhuzamban, de a 10 óra a minimum, könnyen kezelhető gyerkőc, a nővérével jól kiegészítik egymást! :))
Én többek között emiatt is szeretnék 3-5 évet a gyerekek között.
Kolléganőmnek nagyon nehéz volt a gyerekkel, sokat kelt éjjel, keveset evett, nem hízott. Ezek a problémák kicsit mérséklődtek, de nem múltak el. Januárban volt egy éves a lány, barátnőm 9 hetes terhes - tervezett baba :-))
Szóval eléggé emberfüggő :-)
Amíg nem érzed, hogy igazán szeretnéd, ne menj bele. A gyerekvállalás két ember döntése, nem csak a férjedé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!