A férjem nem tudja örül-e a babának. Többi lent.?
Sziasztok!
Van közösen férjemmel egy 2 éves gyermekünk, neki az előző kapcsolatából van egy 7 éves gyermeke, aki velünk él. Hosszú történet, nem részletezem, hogy miért.
Úgy néz ki összejött a kistesó. Nagyjából 5-6 hetes lehetek, 1 éve próbálkoztunk. Én nagyon boldog vagyok, de a férjem nem tűnik annak. Tegnap rá is kérdeztem. Nem tudja örül-e, de nem fogja kérni, hogy vetessük el, mert ő nem lesz gyilkos. 2 és fél szobás lakásban élünk. A fél szoba lenne a a közös gyermekünk szobája, de azt jelenleg raktárként használjuk. Szárító, ruhák, meg minden más. De felmerült annó köztünk az is, hogy szoba csere, ha jön a baba. A nagy szoba a mi szobánk, még a közös gyermekünk velünk van. A kisebb szoba az előző kapcsolatából született gyereké, mert mikor ide költöztünk a 2 hetente 1 éjszaka láthatásra rendezkedtünk be és nem hosszú távra, mert költözni szerettünk volna saját házba, de sajnos akadályokba ütköztünk, nem hitelez a bank férjem és előző kapcsolata miatt. A lényeg, hogy a pénz miatt aggódik leginkább a Baba miatt. Nagyon sok minden van, maradt rengeteg uniszex ruha, amiket direkt eltettem, mert szerettünk volna még egy gyereket. Leginkább csak pelenkát kell venni, meg tápszert, ha megint nem lesz tejem. 2 hónapig tudtam szoptatni a gyerekünk. A helyzet az, hogy iszik a férjem. Nem lesz agresszív meg semmi, igazából nagyon csak a beszédben lehet észrevenni nála, teljesen ugyanúgy viselkedik ittasan és józanul. De sokat iszik. Napi 5 sör. Ha kap, akkor pálinka is. Fizetéskor rituális bevásárlás, Jäger, sör, bor. 1 üveg bor, az 1-2 nap, attól függ. De a napi sör az megvan. Nagyon sokat veszekedtem vele miatta, én nem iszom, csak nagy ritkán 1 somersby, de azt is kb 5 alkalomból 3 alkalommal oda adom neki, hogy nem kérem. Belefáradtam, hogy mindent én állok én spórolok. Számlák (lakbér, rezsi) az enyém, ő fizeti a netet, telefont. Ha gyerekeknek kell valami én veszem meg, főzni én veszem meg, ha megkérem vegyen ezt meg azt megveszi, szó se róla, de rengeteg felesleges dolgot vesz. Annyiszor mondtam neki, ha nem venne minden nap 5 sört, csak 400 ft-al számolva, 5 nap az 10 ezer. 2 hétig tartaná maradna 20 ezer... Mit csinálhatnék még? Aggódom az egészségéért is és, hogy anyagilag teljesen tönkre megyünk így és én nagyon örülök a babának, de félek is.
Tanácstalan vagyok, ha nem akarja én nem tudom elvonóra küldeni, igaz?

"de majdnem abba az irányba megy, "
Nem, drága, már rég ott van.
Egy masszív alkoholistával élsz és még mentegeted.

Abból, amit leírtál, nekem nem úgy tűnik, hogy a férjed annyira akarja ezt a harmadik gyereket (az előző házasságból való meg a közös 2 éves után). Anyagilag is bizonytalan pályán mozogtok, ráadásul ő a saját fizuját elszórja piára meg felesleges holmikra.
Értem én, hogy munka után 2 órán át egy tündér a gyerekekkel, csak aztán utána benyakatl sört, bort, pálinkát meg amit talál - és ez a helyzet simán rosszabbodhat.
Szóval, leegyszerűsítve: lóvé kevés, a férj alkoholista és nem igazán örül az újabb gyereknek.
Lobognak a red flag-ek, vedd már észre. Ilyen helyzetbe akarsz te újabb gyereket szülni???

12, de hát olyan rendes ember, szereti a gyerekeket, mintaapa, csak este vedel...
Kérdező, neked nem három, egy se kellett volna.

Tényleg nem értelek. Egy éve is ivott, akkor is ott volt a másik gyerek, akkor sem volt elég nagy a lakásotok, mi a fenéért terveztetek még egy gyereket? És most, hogy összejött, hogy a bánatba jut eszetekbe olyanokon aggódni, amiken eddig nem tettétek? Most már nyugodjatok le szépen mindketten, és örüljetek, mert minden a terveiteknek megfelelően alakul.
És amiatt, hogy nem agresszív, ne aggódj, majd lesz, ahogy szépen lassan elissza az összes agysejtjét. Végignéztem a szomszéddal, Katicám szerelmemből 10 év alatt eljutottak a büdös retkes k-ig.

Ja, marha jó apa lehet, aki elissza a gyerekei elől a pénzt.🙄
Tudom, miről beszélsz, én is lettem volna ilyen hülye. Életem nagy szerelme pont ilyen alkesz volt. "Bolond" volt részegen, józanul, nem volt különbség. Nem volt agresszív soha, valahogy csak azokat az alkeszokat divat elítélni. Volt már egy gyereke, én is azt gondoltam, tökéletes apa. Akartam közöset. Csakhogy én 18voltam! Te is annyi vagy? Mert akkor értem a gondolkodásod. Nem mondom, hogy jó, hogy nem lett tőle, mert azért mégiscsak volt egy olyan idealista elképzelésem, hogy az embernek szerelemből legyen (nekem nem abból lett végül, de attól függetlenül imádom!), de hogy nem vele neveltem volna fel, az is biztos. Most még csak esténként iszik, de nem lesz ez mindig így. Jó hülye vagy, hogy egy második gyereket is bevállaltál vele.

Kamu! Tudod, hogy egy alkoholista, van közös gyerek, alig jöttök ki,anyagi problémák, de 1 éve próbálkoztok a babával.
Most ez vagy kamu, vagy te vagy a világ leghülyébb nője,már bocs...

Megértem az érzéseid, nem vagy egyszerű helyzetben. Iszonyatosan nehéz lehet végig nézni amikor egy ember függővé válik és te tehetetlen vagy. Amit viszont tudnod kell, hogy egy függőséghez hasonló pszichológiai problémán akkor segíthetsz, ha a másik fél is akarja, ha ő tényleg látja a problémát és meg akar változni. Minden más esetben (sajnálom, tudom hogy ez kemény) annyit tehetsz, hogy magadat véded, illetve jelen esetben a rád számító picikéket is. Jelen pillanatban a férjed nem terhelhető, valószínűleg érzi a tettei súlyát, de nem képes mindezzel együtt élni és ez baj, ha belátja a problémát akkor szakértő segítségre szorul, ha nem akkor viszont az állapota egyre inkább romolhat még végül hazugságokba torkollik és megkárosít titeket vagy valamilyen módon magát. Egyik esetet sem szívesen hagynám, hogy végig nézze a gyermekem. Én azt tanácsolom hogy keress támogató csoportokat magad számára, olyanok közösségét akik már átéltek ehhez hasonló helyzetet így mélyebb betekintést kaphatsz az egész folyamatba és nem utolsó sorban erősíthetitek egymást. Ha jó viszonyban vagytok akkor a családod, barátaid segítsége sem elvetendő, nagyon nehéz út vár rád.
Alapvetően szerintem itt mindketten érzitek, hogy nem a lakás nagyságával van a probléma, két és fél szobás lakásnál kisebben is neveltek már három gyereket (nah nem azt mondom hogy hiper kényelmes), de egy ilyen kapcsolat rengeteg probléma forrása lehet, így én elsődlegesen azzal foglalkoznék.
Nem a gyerekek elől issza meg, csak félek ne jussunk oda. Annyira nem szar a fizetésük, nem mondom, hogy sok. És hirtelen felindulásból írtam, hogy mindent én állok, mert nem. A gyerekek nem szenvednek hiányt semmiben, hála istennek, mindenük megvan, sőt...nem mondom, hogy nem mondok nemet, vagy ő, de ha akkor nem később megvesszük nekik, szerencsére a nagy gyerek már kezdi érteni a pénz jelentőségét, elmegyünk vásárolni nincs "ez kell, az kell", hanem elvan mondva 1 valamit választhat, volt olyan is, hogy nem tetszett semmi, nem vettünk. Szerencsések vagyunk, mert 1 pár zokninak is örül. A kicsi meg a kis hot wheels (vagy hogy írják) autó megszállott, nincs olyan, hogy egyet ne választana, sose kellett visszatenniük, mert nem futja rá. Csak hó végén van olyan, hogy gyerek nélkül megy valaki vásárolni és pl csak Dörmi jön haza, soha nem volt ebből semmi, vagy éppen semmi, mert csak kajának való miatt ment a boltba valaki :)
Sokszor beszéltük át, mondtam, hogy újrakezdem a gyógyszert is, de azt mondta, hogy nem kell, jöjjön. Szerintem csak beijedt. Nem volt egyszerű terhességem, nem voltunk életveszélyben, de nem volt könnyű, viszont most úgy érzem, hogy nem érzem :) semmi bajom, enyhe hányinger, fáj a mellem, mindennaposak a fejfájásaim, de nem ájultam el, meg semmi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!