Szeretnék második gyereket, de rossz döntés lenne. Hogy tegyem túl magam rajta?
Van egy 3 éves gyerekünk, és ha arra gondolok, hogy nem lesz több, szomorú leszek. Másrészt tudom, hogy minden ellene szól, hogy vállaljunk második babát. Anyagilag meg tudnánk oldani, de nehezebben, mint egy gyerekkel. Nemrég jöttem vissza dolgozni, ha újra elmegyek szülni, már nem fognak visszavárni. A kisfiam nagyon sok figyelmet igényel, segítségünk nincs, a férjemmel minden energiánkat leköti. Nem szerettem terhes lenni, egy kisgyerek mellett főleg nehéz lenne, ráadásul szülés utáni depresszióm is volt. És a legfontosabb érv, hogy a férjem jelenleg nem szeretne több gyereket, de én úgy gondolom pár év múlva már késő lenne, már 35 vagyok, és a korkülönbség is túl nagy lenne. Szóval most vagy soha (vagy legalábbis 1 éven belül), szerintem emiatt is stresszeltem rá a témára.
Érzett valaki így? Mi lett a vége? Lett második baba vagy sem? Ha nem, mennyi idő volt amíg elfogadtad?
Ha volt szülés utáni depressziód, akkor ne.
Hidd el, a meglévő gyerekednek egy épeszű anyukára van szüksége, nem egy visíto kistestvérre, bekattant anyára és mindezek miatt szétesett apára.
Van a családban ilyen eset, ahol azért bevállalták a másodikat. A nő az első depresszióból meg visszajött gyógyszerekkel, másodszor viszont kb. zombi maradt és ennek már 4 éve.
Szerintem nagyon nagyot tud lendíteni az embereken (bárkin), ha ma megbeszélnie a mélyebb bizonytalanságait valaki olyan emberrel, aki ért a mélyebb bizonytalanságokhoz és az emberi lélek mélységeihez.
Én milyen helyzetben elmennék szakemberhez.
Előszőr egyedül mennék, második alkalommal a párommal együtt.
Olyanhoz mennék, aki szimpatikus, aki felé meg tudok/tudtok nyílni és érzitek, hogy hasznos. Azonnal az első után lehet érezni.
Ha elakadtok, vagy bármi nem elég jó, kereshetek másik szakit.
Hatalmas segítség tud lenni! Az ember előre nem is gondolná...
Az ember előtte úgy érzi esetleg, hogy menne is, meg nem is...
Vannak azt mondják hogy "Ugyan már...mit is tudna mondani..?"
Nos ez csak egy feltételezés.
És sok esetben, csak egy TÉVES feltételezés!
Bocsánat, az első mondatot nem sikerült jól leínom az előbb.
Szóval:
Szerintem nagyon nagyot tud előre mozdítani az embereken, ha van kivel megbeszélnie a mélyebb bizonytalanságait egy olyan emberrel, aki ért a mélyebb bizonytalanságokhoz.
És úgy általában ért az emberi lélek mélységeihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!