Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy autistának milyen munkája...

Egy autistának milyen munkája lehet?

Figyelt kérdés

6 éves lányom még csak néhány szót mond.. "Normál" oviba jár, ott nem foglalkoznak vele, hogy alig beszél. Az általános iskolát is szegregált iskolában kezdi, mert iskolakezdésig cél, hogy tanuljon meg beszélni, ami megvalósulni látszik. A memóriája, logikája, kézügyessége kiemelkedő. Értelmileg ép.

-mire számítsak tanulmányait illetően?

-tud majd idegen nyelvet tanulni?

-imádja az állatokat, állatorvos szeretne lenni. Van erre esély?

jan. 4. 20:18
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
38%
Egyébként Einstein is nehezen tanult meg beszélni, és hülyének titulálták... Finnországban viszont inkább integrálják a gyerekeket. Hiszen együtt kell majd dolgozniuk a többieknek ezekkel az emberekkel. Hát nem jobb, ha elfogadásra nevelik őket? Persze akkor több segítő pedagógus kellene. A legtöbb, amit tehetsz érte, hogy minden este olvasol neki mesét, akár regényeket is! Sokan ezt nem tartják fontosnak a mai kütyüs világban.
tegnap 15:01
 22/22 anonim ***** válasza:
Írtad, hogy értelmileg ép. Gyakorlatilag bármi lehet. Illetve úgy értem, hogy autisták kötött is mindenki annyira más. Én nem vagyok orvos, meg általában nem kötik az emberek az orromra a diagnózisukat, de felnőtt autisztikus vonásokkal rendelkező ismerőseim közt van aki tipikus "kocka", van akit az irodalom érdekel, van aki bármikor megtanul kommunikációs szintre egy új nyelvet, van aki az aktuál politikában van benne. Teljesen változó, hogy mi, de általában mindenkinek lesz egy érdeklődési területe. És ez persze jó eséllyel változhat az évek során
ma 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!